• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Bahoz Erdal’ın eski koruması öldürüldü!

Bahoz Erdal’ın eski koruması öldürüldü!
Karadeniz’de PKK’ye darbe Savaş Tutak Amasya
Amasya’da 5 gün önce iki askerin şehit olduğu bombalı saldırının ardından başlatılan operasyonda, örgütün sözde Karadeniz sorumlusunun da arasında olduğu 2 terörist ölü ele

geçirildi. Karadeniz sorumlusu Mahir Koç’un PKK’nın elebaşılarından ’Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’in bir dönem yakın korumalığını yaptığı açıklandı

Amasya’da 9 Nisan 2012 tarihinde merkeze bağlı Çiğdemlik köyünde astsubay çavuş Osman Can Türkgöl ve er Murat Erdem’in şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı bombalı saldırı ardından başlatılan operasyonlarda önceki gece yarısı PKK’lı teröristlerle ’sıcak temas’ sağlandı. Tokat Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyonda, insansız hava araçları ve Sikorsky helikopter de yer aldı. Çiğdemlik köyüne yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki merkeze bağlı Ormanözü köyü yakınlarında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen iki PKK’lı teröristten birinin örgütün sözde Karadeniz sorumlusu olan “Zigana” telsiz kod adlı, ’Celal Başkale’ kod adını kullanan Mahir Koç olduğu belirtildi. Diğer teröristin ise “Kemal” kod adlı olduğu belirlendi. Öldürülen iki teröristin cesetlerine yoğun sis nedeniyle dün sabah ulaşıldı.

Vali: Önemli bir darbe

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, operasyonla ilgili önemli bilgiler verdi: “İnsansız hava araçları bölgede teröristleri tespit etti. Bunun üzerine Sikorsky helikopterler ve askerlerimiz bölgeye sevk edildi. İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı, özel harekat ve komando birliklerimiz ile beraber planlı çalışma yürüttük. Bu çalışmanın neticesinde dün gece saat 00.00’da teröristlerle görüntü temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerle birlikte iki adet kalaşnikof tüfek, tüfeklere ait şarjör, mermi, el bombaları ve patlayıcı madde yapımında kullanılan maddeler ele geçirildi. Bu patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler 9 Nisan’da Çiğdemlik bölgesinde patlatılan malzemelerle aynı nitelikleri taşıyor. Bölgede arama tarama çalışmalarımız devam ediyor. Etkisiz hale getirilen teröristlerden biri Karadeniz bölge sorumlusu Mahir Koç kod isimli Celal Başkale’dir. Diğer teröristin kimliğini belirlemeye çalışıyoruz. Bu operasyonla terör örgütünün Karadeniz bölge ekibi çökertilmiştir. Bu önemli bir darbe oldu.”

2 polisi de şehit etti

Çatışmada ölü ele geçirilen iki teröristten birinin terör örgütünün sözde Karadeniz bölge sorumlusu olan “Zigana” telsiz kodunu kullanan ‘Mahir Koç’ kod adlı 33 yaşındaki Celal Başkale olduğu tespit edildi. Teröristin Samsun’un Ladik ilçesinde 2010 yılı Nisan ayında 2 polisin şehit edilmesi ve Karadeniz bölgesindeki birçok eylemin sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, Celal Başkale’nin örgütün önemli elebaşlarından ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’in yakın korumalığını yaptığı da öğrenildi. Öldürülen diğer PKK’lının ise “Kemal” kod adlı terörist olduğu açıklandı.

Kaçanlar kıskaca alındı

Çatışmaların sürdüğü, bölgede iki terörist daha olduğu ve kaçış yönlerinde operasyonların sürdüğü ve yaralı olabilecekleri ifade edildi. Bölgedeki operasyonun Sikorsky helikopterler ve zırhlı araçların desteğiyle jandarma komando ve Özel Harekat birliklerince sürdürüldüğü öğrenildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39