• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Bakan Akdağ'dan 'tam gün' yasasına açıklık

Bakan Akdağ&#39dan &#39tam gün&#39 yasasına açıklık
Sağlık Bakanı Recep Akdağ haftaiçi her gün 08:30 ile 10:00 saatleri arasında TV8'de yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programına konuk oldu.
Konuk olduğu programda Erkan Tan'ın sorularını yanıtlayan Akdağ, gündemdeki konulara ilişkinde yorumlarda bulundu.

“Herkes yanlış diyordu, bizim dışımızdakiler cesaret edemediler!”

Akdağ, çok tartışılan tam gün yasası ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bizim derdimiz devletin üniversitesinde çalışan bir meslektaşımızın olmamasıdır. O zaman sıkıntı fakir fukaranın başına patlıyor. Üniversite hastanesine gidersiniz, oradan hocaya ulaşmak için mutlaka muayenehaneye gitmeniz gerekir. Ameliyat oldunuz, sonrasında kontrol için muayenehaneye çıkmanız gerekecektir. Bu, köhnemiş bir zulüm dönemiydi. Bunun sebebi hekimler değil o günkü yönetimlerdir. Bu kısır döngüyü kırmaya cesaret edemediler.”

TV8’de yayınlanan Erkan Tan ile Başkent’ten programının bugünkü konuğu Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ idi. Akdağ sağlık hizmetlerini anlatırkeni tam gün yasası ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

“Ana muhalefet partisinin yaptığına bakın!”

Prof. Dr. Recep Akdağ:

“Şu anda üniversitelerde 10 bin öğretim üyesi var. Bunlardan dışarıda çalışmayı seçenlerin sayısı 600-700 civarı. Tam gün tartışması bu 600 kişinin mensup olduğu üniversitelerin bazı yöneticilerince devam ettiriliyor. Eski sisteme sahip çıkan CHP. Ortada ironik bir durum var. Biz AK Parti olarak vatandaş muayenehaneye, özel hastaneye mahkum olmasın diye uğraşıyoruz. Siz bir de ana muhalefet partisinin yaptığına bakın.” diye konuştu.

“2015 yılı sonunda kamu ile ilgili sağlık binası yapmak gerekmeyecek!”

AK Parti iktidarından önceki 9 senede yaptırılan bütün sağlık binalarının toplam hacminin 1 milyon metrekare olduğunu belirten Akdağ:

“Biz 4 milyon 700 bin metrekare kapalı alan yaptık. 2015 sonuna kadar Türkiye’deki bütün sağlık binası yenileme ihtiyaçlarını tamamlamış olacağız. 2015 yılı itibariyle kamu ile alakalı sağlık binası yapmak gerekmeyecek.” açıklamalarında bulundu.

“Sıkıntısı olan 184’ü mutlaka arasın!”

Akdağ: “Herhangi bir hastamız üniversite hastanesine gider ve bir hizmet kusuru oluşursa lütfen bize bildirin. Biz o hastanın işini mutlaka göreceğiz. Gerekirse tedavi için yurtdışına bile götüreceğiz. Böyle bir sıkıntınız olursa mutlaka 184’ü arayın. Devletin üniversitesi milletin üniversitesi demektir.” dedi.




ankarmeydan
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39