• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Bakan Arslan müjdeyi verdi: laptop yasağı kalktı

Bakan Arslan müjdeyi verdi: laptop yasağı kalktı
TRT HABER’den canlı olarak yayınlanan, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın hazırlayıp sunduğu “Anadolu Soruyor” programının konuğu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan oldu.

Programda, KONTV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın sorularını cevaplandıran Bakan Arslan, önemli değerlendirmelerde bulundu.

“ZARAR ZİYAN KARŞILANACAK”
İstanbul’daki sel felaketiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Arslan, “İstanbul’daki hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ortalama 3 ay da düşen yağış miktarı bir günde düştü.

Şöyle bir algı var metre kareye 60 KĞ yağış yağdı. İstanbul’da eğimli bir arazi var. Su belirli bir alanda toplanıyor. Bazı noktalarda 600 kg’a ulaşıyor. Herhangi bir insanımıza bir şey olmadı. Bazı evler su altında kaldı araçlar hasar gördü.

Gerekli zarar ziyan tespitleri yapılacak. Devlet olarak karşılayacağız. Bakanlık olarak Avrasya Tüneli’nde herhangi bir sıkıntı olmamasıyla birlikte giriş çıkışlarında trafik sıkışıklığı olur diye trafiği durdurduk. Ama sonrasında tekrar trafiği açtık. Tespitler yapılıp zarar ziyan karşılanacaktır” dedi. 

“3. HAVALİMANINA ŞUBAT AYINDA UÇAK İNEBİLECEK”
3. Havalimanının büyük gelir elde edileceğinin altını çizen Bakan Ahmet Arslan, “Ak Parti hükümetiyle birlikte havacılık sektörüne özelleştirme getirildiğinde THY küçülecek denildi. THY dünya çapında bir marka oldu 26 havalimanını 55’e çıkardı. 180 Milyon yolcuya hizmet ediliyor.

Şimdi büyük bir havalimanı olmamız gerekiyor dedik. ABD’den kalkan uçak İstanbul’a gelecek sonra uzak doğuya gidecek.

Havalimanımızı kullanan uçak her uçak para veriyor. Her yolcunun ülkemize bıraktığı bir kaynak var. Önümüzdeki yıl şubat aylarında uçak indirebilir hale geleceğiz. Ama 29 Ekim 2018’de 90 milyon yolcuya hizmet eden ilk kısmı açmış olacağız.

Sabiha Gökçen hizmet vermeye devam edecek. Atatürk Havalimanı Hizmet vermeyecek ancak biz tesisleri fuar merkezleri olarak kullanacağız. Yapılaşmaya hizmet vermeyeceğiz. Küçük uçaklara hizmet verecek. İstanbullulara nefes aldıracak bir yer haline gelecek” dedi. 

“LAPTOP YASAĞI KALKIYOR”
Uçaklara laptop yasağıyla ilgili konuşan Bakan Arslan, “Özellikle ABD’nin elektronik cihazları kabine almamasıyla ilgili olağan üstü bir mücadele verdik.

Ve sonuç olarak yasağı kaldırdık. Teknik ekipler geldi. Arkadaşlarla görüşmelerini yaptılar. İngiltere ile laptop yasağını kaldıracağız çünkü gördüler ki uluslararası tedbirlerin hepsini aldığımız gibi fazlasını aldık. Yasak kalkacak” dedi. 

“15 TEMMUZ’DAN SONRA DAHA ÇOK ÇALIŞMAYA BAŞLADIK”
15 Temmuz Darbe Girişiminin Ulaştırma Bakanlığına olan etkisiyle ilgili konuşan ve darbe girişiminden sonra daha çok çalıştıklarının altını çizen Bakan Ahmet Arslan, “15 Temmuz’un seneyi devriyesinde insanlarımızın tekrar meydanlara inmesi önemliydi.

Geçen yıl olduğu gibi. Şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Vatandaşlarımız millet olma şuuruyla meydanlara indi.

Darbe girişimine karşılık onlara darbe yapıldı. Türkiye kötüye gidiyor, ekonomi kötüye gidiyor diye algı yaptılar. Evet eğer başarılı olsalardı Türkiye kötüye gidecekti. 


Özellikle 16 Temmuz 2016’da yaptığımız görüşmelerde ve 2 gün sonra bakanlar kurulunda yapılan toplantıda hiçbir projede bir aksama olmayacak. Her türlü ödeneği aktaracağız. Yeterki siz çalışın talimatı verildi.

Bizde bu talimatın ardından çok daha fazla çalıştık. Geçmişteki yılların çok üzerinde çalışma yaptık. Biz o günden itibaren hız kesmeden devam ettik. 30 Haziran’da Osman Gazi Köprüsünün Bağlantılarını açmıştık ama 29 Ekim’de Ankara’da yüksek hızlı tren garını açtık. 20 Aralık’ta Avrasya tünelini açtık.

Bütün dünya bunları beceremeyecek derken biz 20 Aralık’ta Avrasya tünelini açtık. Yaklaşık 7 Aylık bir süreçte olağan üstü bir memnuniyet var. Vatandaşlar 5 dakikada karşıya geçeceğimize inanmazdık diyorlar.

 İstanbul’daki 3. Havalimanımızda temelimizi attık. Uluslararası bir ödül aldı. Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tünelini açtık. O da çok önemli bir projeydi. Tüneli kullanan herkes dönüp teşekkür etti. Ondan önceki senede Ilgaz’a kar yağdı yollar kapandı haberleri oluyordu.

Bizler o tüneli yaptık. Ankara’da Keçiören Metrosu’nu da ocağın başında hizmete verdik. 15 Temmuz omuzlarımıza bir sorumluluk yükledi.

Bu millet bu kahramanlığı gösteriyorsa biz daha fazla çalışmalıyız dedik. Ovit Tuneli’nin ışıklandırmasını yaptık. 14 Bin 200 Metre bu sene bitiyor. Trabzon’u Güneye Bağlayacak Zigana Tüneli’nin inşaatına başladık. Türkiye’nin ekonomisi kötüye gidecek, Türkiye’ye olan güven sarsılacak Türkiye bundan sonraki çalışmalarını yapamayacak dediler.

Bizler çok önemli projeleri gerçekleştirdik. Köprüye dünya genelinden çok önemli finans şirketleri kredi verdi. Özellikle Osman Gazi Köprüsü sonrası Gemliği Bursa’ya bağladık” ifadelerini kullandı. 

“10 NİN KİŞİYE DAĞITTIK”
Bakanlığın Gören Göz projesi hakkında bilgi veren ve yol yapmanın yanı sıra sosyal çalışmalara da devam ettiklerinin altını çizen Ulaştırma Bakanı Arslan, “Navigasyon cihazları var.

Dağıttığımız cihazı bir navigasyon cihazı olarak düşünün ancak görme engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyor. 26 ilde 10 Bin kişiye dağıttık. Engelliler çok memnun.

Hayatımızı kolaylaştırdı diyorlar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ilgili birlikte çalıştık Önümüzdeki yıl 41 il de 5 bin görme engelli vatandaşımıza bu cihazı dağıtacağız. Görme engelli vatandaşlarımıza yardımcı olacağız.

E Devlet’ten 10 milyonlarca insanımız yararlanıyor. İşitme engelli bizi aradığında karşısına bir ekran çıkıyor. Karşısına işitme engellinin anlaya bileceği arkadaşımız çıkıyor. Ve işlemlerini rahatlıkla işaret diliyle yapa biliyor.

Engellilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. Engellilerin de hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

“HER TREN PARA VERECEK”
Bakü – Tiflis – Kars projesi hakkında bilgiler veren Bakan Arslan, “Ülkenin her yerini nakış gibi işlerken uluslararası koridorlar üzerinde de çalışıyoruz.

Orta Asya dünyanın cazibe merkezine bağlantı yapmak gerekiyordu. Proje bitme aşamasına geldi. Ağustos sonu Eylül başı gibi bitirdiğimizde irtibatı kolaylaştıracağız. Bu yoldan Çin’e kadar gidile bilinecek.

Türkiye üzerinden geçen her tren bir para verecek. Her trenden bir para alacağız. 34 – 35 Bin Ton yük taşıya bileceğiz. Çin’den kalkan bir yük Londra’ya kadar gidebilecek. Türkiye üzerinden geçerken, diğer ülkelere gidebilmiş olacak” dedi. 


“YENİ ARKADAŞLARA İHTİYAÇ OLACAK”
Bakanlık bünyesine eleman alımlarının devam edeceğini belirten Bakan Arslan, “Karayollarımız, Demiryollarımız ve PTT ülkemize hizmet için atılım içerisindeler.

Karayollarında 640 kişiyi ifade etmiştik alacağız diye. Zaman içerisinde bir o kadar ihtiyacımız olacağını açıklamıştık. Yakın alacağız. Memnuniyetle inşallah onları mesai arkadaşımız yaparız. Demiryollarında da hizmet kalitesi artıyor.

Ağlarımız artıyor. Bu da gösteriyor ki yeni arkadaşlara ihtiyaç olacak. PTT’de 10 bin kişinin mülakatını yapmak kolay olmadı. Birkaç güne kadar sonuçları açıklayacağız. Kararımızı netleştirip yayınlayacağız” dedi. 


“ANKARA – NİĞDE OTOYOLU EKONOMİMİZE OLAN GÜVENİ GÖSTERDİ”
Önemli yatırımlardan biri olan Ankara – Niğde otoyolunun çalışmaları hakkında konuşan Bakan Arslan, “Ankara – Niğde otoyolu gerçekten önemli, bölünmüş yollar var ancak Edirne’den başlayarak Ankara’ya kadar otoyol var.

Arada eksik bir halka vardı. Onun ihalesini yaptık. 4 Milyar TL’nin üzerinde bir bedelle ihaleyi yaptık. Yap İşlet Devretlerle ilgili süreç devam ediyor.

Ağustos ayı sonu başlamadan kazma vurulacak ve başlayacak. 3 Etap olarak yapacağız. 2020’ye kalmadan o bölgeye hizmetini yapacağız. İhalenin maliyeti Türkiye’nin ekonomisine olan güvenin göstergesidir. İhaleye katılan tüm firmalara teşekkür ediyorum.

Edirne’den Gaziantep’e kesintisiz bir yolculuk yapılacak” dedi. 


“ÖZEL SEKTÖR HIZLI YAPIYOR”
Yap işlet devret modeliyle ilgili konuşan Bakan Arslan, “Ülkenin imkanları sınırlı ama ülkenin hızlı büyümeye ihtiyacı var. Mevcut durumda bunları yapmamıza paramız yetmiyor. Ya şunu diyeceğiz ‘bekleyelim 20 sene 30 sene sonra paramız olsun o zaman yapalım’ dememiz lazım. Bunu biz kabul edemeyiz.

Bunları yapmak için borçlanırsınız. Bunları yapar sonra borcu ödersiniz yada bunun yerine bizim dediğimiz yöntemle özel sektör dinamiklerini de işin içerisine koyarsınız. Özel sektör hızlı yapıyor. Proje hızlı olarak hayata geçiyor.

Bulunduğu bölgenin ticaretinin gelişmesinin anlamına gelen sanayinin endüstriyel gelişimini sağlıyor. Hayata geçtikten sonra diyoruz ki ben projeme güveniyorum.

Şu kadar araç geçecek diyoruz ve projeler yapılıyor. Projeler bir bir tamamlandıkça kendi takvimimi oluşturuyoruz. Avrasya tüneli Haziran ayında 47 bin araç geçmiş Temmuz ayında 51 bin araç geçmiş.

Zaten biz 68 bin garantiyi vermişiz. Bu süreç bittikten sonra devlete kalacak. Osmangazi Köprüsü Başlangıçta 18 bin, Haziran’da 23 bin 500 Temmuz ayının 16 gününde 28 bin araç geçmiş. Yavuz Sultan Selim köprüsünde 135 Bin garanti var 80 ile 100 bin arasında araç geçiyor.

Zaten başlangıçta bu rakamların altında rakam vermiştik. Büyük projelerde devletin kaybı yok. Bu model başarılı bir şekilde uygulanıyor.

Dünya bunu Türk modeli olarak kabul ediyor. Kabul etmekle yetmiyor bunu uyguluyor. Bizim modelimizi örnek alıyorlar. 20 – 25 sene bekleyecek olsaydık bu ülke yerinde sayardı” ifadelerini kullanıyor. 

“ÜCRETSİZ DÜZELTME YAPILACAK”
Otoyol ve köprü geçişlerindeki uygulamalarla ilgili değerlendirme yapan Bakan Arslan, “HGS ve OGS ile ilgili şöyle bir sıkıntı var.

Plakalar tek tip olacak diye bir uygulama yaptık. İnsanımız farklı bir şekilde plakasını basıyor. Cihaz okurken plaka karışıyor. Farklı birine ceza gediyor. Ancak insanlarımız itiraz ettiklerinde bunun düzeltmesini yapıyoruz. Zaman zaman olabiliyor. Bazen de sahte plaka takıyor. İtiraz edildiğinde düzeltiyoruz.

HGS kullanan sürücülerimiz bazen yanlış yöne takıyor okuyamıyor. Sürücülerimizden istirhamımız PTT olarak 2 kere okuyamamayla karşılaşırlarsa PTT’lerde ücretsiz düzeltmeler yapacağız” dedi.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39