• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

BAKAN BOZDAĞ SİNAN BURHAN'IN PROGRAMINDA SERT AÇIKLAMALAR YAPTI

BAKAN BOZDAĞ SİNAN BURHAN'IN PROGRAMINDA SERT AÇIKLAMALAR YAPTI
Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan'a konuşan Bekir Bozdağ gündemdeki sorulara cevap verdi. Savcı Zekariya Öz'ü eleştiren Bozdağ bir diğer savcı Serdar Coşkun'a sahip çıktı.

Öz savcı olamaz....



Zekeriya Öz’ün Türkiye’de yargı içinde en çok tartışılan kişilerden biri olduğunu ifade eden Bozdağ, “Yaptıklarıyla bana göre bağımsız bir yargı görevlisi olma vasfını kaybetmiştir. Yani yaptığı görevi tarafsız ve bağımsız yapabilme kabiliyeti yoktur. Attığı twitlere baktığımızda içinde kin ve öfke birikmiş ve bunu frenleyemeyen bir durumda, ülkenin başbakanını tehdit edebilecek kadar kendinden geçmiş durumda. Bolu’da savcı olabilir, Adalet Bakanı olarak savcı özelliklerini taşıdığına inanmıyorum.Çünkü adalet dağıtacağına inanmıyorum. Cumhuriyetin savcısı olma vasfını yitirdiğine inanıyorum” dedi.

Bu noktada HSYK’nın görevini yapması gerektiğini anlatan Bozdağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Dünyanın hangi ülkesinde, bir cumhuriyet savcısı öznesini belirtmeden adresi belli tehditler savuracak ve orada görevini sürdürecek. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını imha edenler, bu tip görevlerinin gereklerine uymadan hareket eden savcılardır. HSYK’yı göreve davet ediyorum. İnceleme başlatmak yetmez. Gereğini yapmak lazım… Başbakan’a bunu yapan, sıradan bir vatandaşa ne yapar acaba”

"HSYK bir tehdit mercii değil''
Paralel yapıyla ilgili ilgili soruşturmayı yürüten savcı Serdar Coşkun hakkında HSYK tarafından inceleme başlatılmasıyla ilgili de konuşan Bakan Bozdağ, "Soruşturmayla ilgili incelemenin neden başlatıldığını bilmiyorum. Gizli bir soruşturma var. Buna ilişkin gizlilik içinde yürütülen bir şey var. Ama bakıyorsunuz o soruşturmayla ilgili paralel yapının bir takım servisleri var. Arkasından HSYK inceleme başlatıyor. Soruşturma gizli. HSYK bir tehdit mercii değildir. Hakim ve savcıların, görevlerini bağımsız yapmasının sigortasıdır. Ben kurul başkanı olarak daha ortada bir şey yokken HSKY’nın böyle bir inceleme başlatmasını soruşturma yürüten savcı bakımından bir tehdit olarak algıladığımı buradan ifade etmek istiyorum. HSKY’nın böyle bir görevi yok" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39