• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Bakan Çelik Kıdem tazminatı hakkında net konuştu

Bakan Çelik Kıdem tazminatı hakkında net konuştu
Bakan Faruk Çelik, kıdem tazminatı konusunda yaptığı açıklamada, 'Kazanılmış hakkın korunması gerekiyor. Kimse gereksiz yere paniğe kapılmasın' dedi

Bursa'da Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İsçileri Sendikası (TEKSİF) ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası yöneticileriyle bir araya gelen Çelik, kamu çalışanlarının toplu sözleşmesini uzlaşma ile tamamladıklarını söyleyerek, "Bunlar önümüzdeki önemli gündem maddeleriydi. Türkiye'de tekstil işçileri dün itibarıyla greve gitti; şu anda grevdeler.
Özel sektördeki grev, üretimi de tekstil sektörünü de uluslararası rekabeti de etkileyebilecek bir noktada. Yaklaşık 12 bin işçi şu anda greve gitmiş bulunuyor. 30 önemli işletme, sendika başkanı ve yetkilileri, Ankara'dan sağ olsunlar Bursa'ya geldi. Onlar bir uzlaşma gayreti içerisindeler. Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İsçileri Sendikası (TEKSİF) Başkanı ve yöneticileri.
Bunun yanında Tekstil İşveren Sendikaları da İstanbul'dan geldiler. Bir masa etrafında konuyu değerlendirip çözüme kavuşturabilir miyiz diye bir araya gelmiş bulunuyoruz. Umarım iki tarafın sağduyusu neticesinde 12 bin işçimizin grevine son verilir, işletmelerimiz hızlı şekilde çalışmalarına başlar. Üretim, istihdam, ihracat birbirine bağlantılı olan bu hususlarda bir kayba vesile olmaz temennisinde bulunuyorum" dedi.
Çelik, son günlerde kıdem tazminatı konusunun yeniden tartışılmaya başlandığının hatırlatılması üzerine, kimsenin paniğe kapılmaması gerektiğini, elde edilmiş hakların korunacağını ifade etti. Çalışma hayatı ile ilgili kanunları Meclis'ten geçirdiklerini anlatan Çelik, "İş Sağlığı Güvenliği Kanunu'nun yanında kamu çalışanları, işçilerle ilgili endüstriyel ilişkileri düzenleyen sendika yasası gibi benzeri birçok alanla ilgili yasal düzenlemeleri bu dönem içerisinde gerçekleştirdik.
Taşeron çalışanlarıyla ilgili ciddi sorunlar var, bu sorunların çözümü ve bu başlığın altında çalışma hayatını ilgilendiren önemli konular var. O konuları da eylül ayı içerisinde, taraflarla ilgili bakanlıklarla öncelikle görüşeceğiz, Sayın Başbakanımıza çözüm tekliflerimizi arz edeceğiz ve ekim ayında da inşallah bu önemli, köklü, çalışma hayatının arda kalan bu hadiselerin, konuları gündeme alıp çözüme kavuşturmanın gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.Elde edilmiş hakların alınmayacağını dile getiren Bakan Çelik, hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinden oluşan Üçlü Danışma Kurulu'nda tartışmadıkları hiçbir konuyu yasalaştırmadıklarını açıkladı.
Bakan Çelik, "Spesifik olarak 'yok kıdem tazminatı, yok şu konu' diye ele almak doğru değil, bir bütünlük içsinde konuları ele alacağız. Eğer bir ülkede bazı işçiler kıdem tazminatı alıyor, bazıları alamıyorlar ise bunun sorgulanması gerekiyor. Netice itibarıyla herkes emeğini akıtıyor, alın terini akıtıyor. Burada birhaksızlık varsa onu gidermek gerekiyor.
Eğer kazanılmış bir hak varsa geçmişiyle, geleceğiyle bunların korunması gerekiyor. Bu hakların korunmaması diye bir şey söz konusu olamaz. Bunları olgunlaştırıp eylül ayı içerisinde taraflarla üçlü danışmada görüşerek karara bağlayıp bunların ekim ayında yasalaşması gayretinde olacağız.
Onun için, kimse gereksiz yere paniğe girmesin, anlamsız bir tartışmayı açmasın çünkü biz hiçbir konuyu üçlü danışmada ele almadan TBMM gündemine getirmedik. Önce hükümet olarak bakanlıklarla çalışma yapacağız, Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz ve çıkan çerçeveyi taraflarla tartışmaya açıp parlamentoya taşımış olacağız" diye konuştu.
Bakan Çelik, transfer döneminin hareketli geçtiği şu günlerde spor kulüplerinin SSK prim borcuna affın söz konusu olmadığını dile getirdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39