• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Bakan Çelik:Erken emeklilik çalışması tamamlanıyor

Bakan Çelik:Erken emeklilik çalışması tamamlanıyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, erken emeklilik konusunda çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını belirterek, "Bunun kesinlikle mali portremizi bozacak noktada olması söz konusu değil" dedi
Reyhanlı saldırısının kaynağına inildiğini anlatan Bakan Çelik, "Bu saldırı, Suriye'nin bölünmesinden, parçalanmasından medet uman kesimlerin bir yaklaşımı provokasyonu da olabilir" dedi.

Bakan Çelik, Olay TV'de Ahmet Emin Yılmaz'ın sunduğu programda gündemi değerlendirdi. Çözüm sürecinde herhangi bir pazarlık içerisinde olmadıklarının kaydeden Bakan Faruk Çelik, 12 Eylül ihtilalinden sonra PKK terörünün patlak verdiğini söyledi. Bakan Çelik şunları kaydetti: "Sorumlu siyasetçi sorunu çözen siyasetçidir. Bugün sorumlu siyasetinin iş başına olmasıyla sorunlar çözülüyor. Bugün sorun çözülmeye çalışılıyor. Tarih bizi bölememiş, tarihin bölemediğini terör de bölememiş. Bu işi noktalamak zorundayız. Şehitlerimizin ruhunu incitmeden çözmek zorundayız. Pazarlık içerisine girmedik. Abdullah Öcalan İmralı'dan çıkmayacak."

"PKK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE MHP ÖNCÜLÜK ETMELİ"
Çok ileri bir hayali olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şöyle konuştu: "Bu memlekette PKK çözümünde MHP'nin öncülük yapması lazım. Bu memlekette inanç konularında özellikle de başörtüsü konusunda CHP'nin öncülük etmesi, Alevi vatandaşların sorunlarının çözümünde de AK Parti öncülük yapmalı. Bu siyasetçilerden istediğim çok ileri bir şey. Kronikleşmiş, ana sorunların çözümü konusunda ittifaktan başka şansımız yok"

"REYHANLI SALDIRISININ KAYNAĞINA İNİLİYOR"
Reyhanlı saldırısının bir sabotaj olduğu yorumu yapılabileceğini belirten Faruk Çelik, "Failler de elde edildiği için kaynağına inilme mücadelesi şuanda devam ediliyor. Suriye'nin bölünmesinden parçalanmasından medet uman kesimlerin bir yaklaşımı da provokasyonu da olabilir" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Bakan Çelik, "Siz Alevi olarak, Türkiye'nin politikalarını dışarıda açığa düşürecek, Türkiye'yi şikayet edecek bir noktada iseniz sizin nerenize güveneceğiz?" diye konuştu.

20. YÜZYIL DEĞİL GÜNÜMÜZE GELEN SENDİKACI ARIYORUM
THY'deki greve ilişkin soruyu da cevaplandıran Bakan Faruk Çelik, bu grevin ideolojik olduğunu ve 20. yüzyıldan kalan sendikacılık anlayışıyla bugün sendikacılık yapılamayacağını dile getirdi. Çelik, emeğin haklarının korunması konusunda onlarca yasal düzenleme yapmalarına rağmen hala demode yollarla hak aramaya çalışılıyorsa bu yolun bittiğini savundu. İki hafta önce Çaykur'da yaşanılanları da anlatan Bakan Çelik, kurumda çalışan 10 bin mevsimlik işçiye 4 aylık süre için her ay 250 TL ek ücret önermelerine rağmen sendikanın parayı almadığını söyledi. Bakan Çelik şunları söyledi: "Çaykur'da; 'Size 5 milyar lira veriyoruz, her işçiye 4 aylık süre için 250 TL para veriyoruz. Hükümet olarak diğer işçilere vermediğimizi size veriyoruz' dedik. Gecenin birinde 5 milyar lirayı almayı beceremedi sendika, almadı. Hak aramayı bilen, günümüze gelmiş, 2013 yılına gelmiş bir sendikacı arıyorum. Sendikacı arıyorum ki işçinin hakkını arasın. Sendika diyor ki, aidat verir misiniz, aidat ne? On binlerce milyonlarca işçi kıdem tazminatını hak edemiyor. Kıdem tazminatını aylığa 12 aylıktan, her işçi hesabına aylık olarak düzenleyelim dedik, hiçbir sendika proje getirmedi. 20. yüzyıldan kalan sendikacılık anlayışıyla bugün sendikacılık yapılamaz. İdeolojileri değil işçinin hakkını düşüneceksiniz."

"ERKEN EMEKLİLİĞİN MALİ PORTREMİZİ BOZACAK NOKTADA OLMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"
Erken emeklilik konusunda yapılan çalışmalara da temas eden Bakan Çelik, "Biz bu konuda çalışmayı yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde arkadaşlar çalışmamızı tamamlıyor. Mali boyutu nedir?, kaldırabilirmiyiz?. Olabilecek mi olmayacak mı? Bunun kesinlikle bizim mali portremizi bozacak noktada olması söz konusu değil" diye konuştu.
4/C statüsünde çalışanlara yönelik de bir düzenleme olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Çelik, "Dört tane statü var. Statülerin azalmasına karar verilirse 4-C de farklı bir statü kazanacak. Başbakanımız nihai kararı verecek. Eğer 4 statünün devamına karar verilirse aynen devam edilecek demektir" şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39