• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Bakan Elitaş Gençlik Kolları’nın düzenlediği toplantıya katıldı

Bakan Elitaş Gençlik Kolları’nın düzenlediği toplantıya katıldı
Mustafa Elitaş: 'Gün birlik ve beraberlik günüdür'

AK Parti Kayseri Gençlik Kolları tarafından düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, “7 Haziran seçimlerinin ardından gençlik üzerinde bir yapılanmaya gittik. Bugün sizlerden Allah razı olsun ki 30-40 kişiyle toplanan gençlerimiz 300-500 kişilerle toplanmaya başladı.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu ifade ederek, “Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz. Bizler ne kadar pürüzsüz, ne kadar hendeksiz, ne kadar problemsiz bir ülke bırakırsak sizlerin Türkiye’nin normalleşmesine koyacağınız katkı o kadar büyük olacak” diye konuştu.

 

1 Kasım seçimlerinde kendilerini tek başına iktidar olarak meclise gönderen vatandaşlara teşekkür eden Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “7 Haziran seçimlerine giderken büyük gayretler gösterdik ama milletimizin takdiri farklı bir noktada oldu.

5 milletvekili bize uygun gördüler, Türkiye genelinde de 258 milletvekili çıkarmamıza imkan verdiler. O süre içerisinde sayın başbakanımızın muhalefet parti liderleriyle yaptığı girişimler doğrultusunda maalesef bir birliktelik olmadı. Ama kamuoyundan, sivil toplum örgütlerinden, oy veren seçmenlerden aldığımız işaret şuydu; ‘Siz derhal sandığı önümüze getirin, sandıktan sonra verdiğimiz 7 Haziran’dan sonra bir araya gelemeyenlerin hesabını biz 1 Kasım’da görelim’ dediler. Gerçekten yüzde 49 buçuk gibi tarihi bir oyla 317 milletvekiliyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne AK Parti iktidarını tek başına taşıma imkanını bulmuş olduk. Bu teveccühü gösteren değerli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

2015 yılının zor geçtiğini, 2016 yılının da zor geçeceğini vurgulayan Bakan Elitaş, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu kaydetti. Rusya ile ilgili problem ve Ortadoğu ile olan problemi aşmak için yeni yeni stratejiler, yeni yeni hedefler belirlemenin gerektiğini söyleyen Bakan Elitaş, “2015 zor geçti, 2014’ten başlayan özellikle de 2013 yılı 17-25 Aralık darbe süreci ile Türkiye’nin önüne engel çıkarmaya çalışan mihraplar, 2014 yerel seçimlerinde daha üst noktaya geldi. Arkasından milletvekilliği seçimleri yedi düvel bir oldu, bir taraftan terör örgütü, bir taraftan paralel örgüt, bir taraftan örgütleri maşa olarak kullanan dış güçler bir araya geldiler, Türkiye’nin kaosa girmesi için tek başına iktidarın engellenebilmesi için gayret gösterdiler. Bir manada başardılar. Ama başbakanımızın çağrısıyla bu noktaya geldik. 2016 zor bir yıl olacak. Çevremizde farklı pozisyonlar, şekillenmeler ortaya çıkıyor. Dünyanın merkezi bizim bulunduğumuz coğrafya. Bu coğrafyada farklı türde hesaplar ortaya çıkıyor. 2016 hep beraber koşma, mücadele etme, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içerisinde zirveye taşımak için gayret gösterme yılı diye düşünüyorum. Bir taraftan Rusya ile ilgili problem, diğer taraftan Ortadoğu ile olan problemi aşmak için yeni yeni stratejiler, yeni yeni hedefler belirlememiz gerekmektedir. Bununla ilgili gayret gösteriyoruz, çalışmalarımız da devam ediyor. Gün birlik ve beraberlik günüdür, gün birlikte Türkiye olma günüdür” ifadelerini kullandı.
Bazı medya kuruluşlarını da eleştiren Elitaş, herkesi sağduyuya davet etti. Elitaş, “Son dönemde aldığımız 24 Kasım’dan sonraki Rusya’nın haksız bir sebeple ülkemizin hava sahasını ihlal ederek angajman kurallarını uyguladığımızı bile bile sınırlarımızı ihlal eden ve uçağın düşürülmesinden sonra yapılan süreçte maalesef bir siyasi partinin genel başkanı gidiyor Rusya’ya Türkiye’yi şikayet ediyor. Bu ihanetle eşdeğer bir süreçtir. Öte yandan bazı medya kuruluşlarına bakıyoruz. Sanki Rusya’nın sesi gibi yayın yapıyorlar. Gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür. Onları sağduyuya davet ediyorum. yerli ve milli olmaya davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39