• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Bakan Elitaş İncesu Adalet Sarayı açılışını yaptı

Bakan Elitaş İncesu Adalet Sarayı açılışını yaptı
BAKAN ELİTAŞ: “TÜRKLER'İN SARSILMAYAN TEMELİ ADALET OLMUŞTUR”

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türk milletinin tarihi ve kültürel olarak yüksek bir adalet duygusu taşıdığını söyledi. 


Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri’nin İncesu ilçesinde Adalet Sarayı açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Elitaş, Türkler'in sarsılmayan temelinin adalet olduğunu vurgulayarak, “Türk milleti Asya ve Anadolu bozkırlarında özgürce atını koşturmuş, özgürlüğün tadını ve adaletin önemini binlerce yıl önce kavramış, adalet üzerine devletler kurmuş bir millettir.

Bu nedenle halkımız tarihi ve kültürel olarak yüksek bir adalet duygusu taşır. Bundan 500 yıl önce soykırım gören Yahudileri İspanya’dan gemilerle getirip en güzel şehirlerimize yerleştiren ecdadımız, 21. yüzyılda da Gazze’de, Suriye’de adaletin kavgasını veren milletin vicdanı olarak tezahür etmektedir. Türkler'in sarsılmayan temeli adalet olmuştur.

20160214aw659451_03.jpg Mühendislik hesaplarına uymadan yapılan bir bina nasıl yıkılırsa adalet ile yapılmayan devletler de çöker, devam edemez, yıkılırlar” ifadelerini kullandı.
İktidara geldiklerinden itibaren demokrasiyi geliştirmek ve reformları hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydeden Elitaş, “Son 13 yıldır hükümet olarak bir yandan demokrasimizi geliştirmeye, bir yandan da reformları hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Adalet teşkilatımızın fiziki altyapısını oluşturmak için de gayret gösteriyoruz. Bir ülkenin gelişmesindeki en büyük temel bir ve beraber olabilmek, aynı kanaati taşıyabilmek, aynı hedef için fikir birliğinde olabilmek çok önemlidir. Biz bugüne kadar AK Parti iktidarları döneminde hem seçilmiş milletvekili, hem valilerimiz, diğer görevlilerimiz bir olmaya, ilimizi yüceltmeye, kalkındırmaya gayret gösteriyoruz. Bugün de onun meyvelerini hep birlikte alıyoruz” dedi.
Programda konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, adaletin son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Adalet son derece önemli. Herkesin her zaman ihtiyaç duyabileceği bir kamu hizmeti. Bu nedenle adalet sarayları ve mahkemelerin de bulundukları ortamların kullanışlı, fonksiyonlu olması, hakim ve savcılarımıza rahat çalışabilecek ortamların oluşturulması gerçekten son derece önemli” diye konuştu.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde İncesu Adalet Sarayı’nın açılışı gerçekleştirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39