• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ SIRBİSTANLI MEVKİDAŞIYLA BİR ARAYA GELDİ

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ SIRBİSTANLI MEVKİDAŞIYLA BİR ARAYA GELDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beraberindeki bakanlarla birlikte Sırbistan gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic resmi törenle karşıladı.

Erdoğan ve Vucic tören kıtasını denetledikten sonra iki ülke heyetlerinin takdimi gerçekleşti.

 

Törende, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanısıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da hazır bulundu.

Heyetler arası görüşmeler öncesi bakanlar ikili görüşmelerde bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, mevkidaşı Sırbistan Çevre Koruma Bakanı Goran Trivan ile bir araya geldi.

Görüşmede Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgiler veren Bakan Özhaseki; “Çevre alanında biz gittikçe iyi yatırımlar yapıyoruz. Mesela katı atık ve atıksu artıma tesisleri noktasında toplam nüfusumuzun yaşadığı yerlerde nerdeyse yüzde seksenini arıtıyoruZ. 2023’e kadar yüzde yüzüne ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Hava kalitesi noktasında bütün şehirlerde ölçümler yaptıklarına değinen Bakan Özhaseki, çevre alanında yürütülen faaliyetler hakkında şunları söyledi:  “Hava kalitesi çok titiz şekilde takip ediliyor. 454 adet mavi bayraklı plaj sayısına ulaştık. Sıralamada birinciliği İspanya aldı, ikinciliği Yunanistan, üçüncü ise biziz.” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesini mevkidaşı Goran Trivan’a anlatan Bakan Özhaseki proje hakkında bilgiler verdi.

 

Bakan Özhaseki, “Bir proje başlattık Türkiye’de. Bu projenin adı sıfır atık projesi. Önce kendi Bakanlığımızdan başladık. Daha sonra topluca insanların bulundukları bakanlıklarda sivil toplumun yoğun yaşadığı yerlerde tüm Türkiye’ye yaygınlaştıracağız bir kaç sene içerisinde. Atıkların hepsi ayrıştırılıyor. 32 grupta değerlendiriliyor. Birçoğunu lisanslı kuruluşlar alıp götürüyor, dönüştürüyor. Organik atıklardan kalanların bir kısmını hayvan barınaklarına gönderiyor, geriye kalanı da gübre haline getiriyoruz. 4 ay içerisinde sadece kağıt dönüşümünden 776 ağacı kurtardığımızı söyleyebilirim. Bu projeyi Cumhurbaşkanlığı himayesinde tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

 

Sırbistan Çok Özel Bir Komşu

Bakan Özhaseki konuşmasında Sırbistan’la Türkiye’nin köklü bir geçmişe sahip olduğunun altını çizerek fiziki sınırlarının olmadığı halde Sırbistan’ın çok özel bir komşu olduğunu ifade etti.

 

Balkanlarda kalıcı barışın ve istikrarın sağlanmasının anahtarlarından birinin ekonomi olduğunu belirten Özhaseki, ortak menfaatler temelinde, karşılıklı olarak iyi niyetle ilişkilerin daha da artırılabileceğini söyledi.

Heyetlerarası görüşmelerin ardından Bakan Özhaseki, İnşaat, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Zorana Mihajlovic ile mutabakat zaptı imzalandı.

 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39