• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Bakan Özhaseki Kocasinan'da muhtarlarla bir araya geldi

Bakan Özhaseki Kocasinan'da muhtarlarla bir araya geldi
BAKAN ÖZHASEKİ: “GELECEĞE HAZIRLIK YAPTIĞIMIZ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Muhtarlar Günü nedeniyle Kocasinan’da 116 mahallenin muhtarıyla buluştu.

 

1-(2).jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi programa katılmak için bulunduğu Kayseri’de 116 mahallenin muhtarıyla bir araya geldi.

Muhtarlar günü nedeniyle Kocasinan Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Türkiye’nin büyüyen ekonomisine ilişkin açıklamalar yapan Özhaseki, "Kalkınma hızında Avrupa'da birinciyiz. 28 tane Avrupa Birliği ülkesinin kalkınma hızları neyse tam iki misli büyüyoruz" dedi. 

Türkiye’nin, zor bir coğrafyada bulunduğunu ve birden fazla terör örgütüne karşı başarılı bir mücadele süreci yürüttüğünü ifade eden Özhaseki, “Büyüme hızımıza rağmen bir tane bizim gibi belalarla uğraşan ülke varsa söyleyin.

Hangi ülkede PKK gibi bir bela var. Katalanlar şimdi İspanya'da bağımsızlık peşindeler. En fazla ne yapıyorlar, oylamada bulunuyorlar, konuşuyorlar, yorum yapıyorlar, televizyonlara çıkıyorlar, bir şeyler söylüyorlar.

Bu kadar. Bizdeki vahşet ne ya? Ellerine silah alan dağlara çıkıyor. 40 senedir bu memlekette, yavrularımızı vatanı beklesinler diye gönderiyoruz kalleşler arkadan kurşunluyorlar, gece vakti karakolları basıyorlar.

Bu adilik hangi ülkede var? Afrika'da kaldı mı? Kalmadı. Bu lanetler nereden çıktılar böyle. Peki siz şöyle mi zannediyorsunuz. Bunların bir takım haklı talepleri var, genç çocuklar canları sıkıldı, silahı ellerine aldılar dağa gittiler.

Öyle mi zannediyorsunuz? Şuradan 3 kişi Erciyes Dağı'na çıkalım kaç gün dayanırız. Büyük paralar gelmeden, arkadan büyük destekler olmadan bunların olması mümkün değil. Bu belanın altından kalktık biz” diye konuştu.

 

 

“GÜNEYDOĞUDA 25 BİN EVİN İNŞASINI TAMAMLADIK”

 

Açıklamalarında, Güneydoğu’da terör saldırılarından evi zarar gören vatandaşların zararlarının giderildiğine de dikkat çeken Bakan Özhaseki, 70 bin kadar evin hasarlı durumda olduğunu belirtti.

Özhaseki, “Bu adi namussuzlar her çıktıkları evden bomba koyarak çıktılar. Vatandaşları kovmuşlardı. Şimdi o 70 bin evin hasarını gideriyoruz. Şimdi de orada yaraları sarıyoruz, 25 bin evin inşasını tamamladık” dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında deprem tehlikesine de dikkat çeken Bakan Özhaseki, açıklamalarında, “Akşam, sabah birçok beldede deprem olabilir.

Özellikle İstanbul için bütün bilim adamlarının söylediği 2030'a kadar 7'nin üzerinde bir deprem olacağı yönünde. Hazırlık yapmalıyız. Şimdi kurallarının konduğu, yeni yasaların çıkacağı geleceğe hazırlık yaptığımız bir dönem başlıyor. Bunların gayreti içerisindeyiz, Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı. 

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39