• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

BAKAN ÖZHASEKİ: "MUHTIRAYI ALDIĞINDA ŞAPKASINI ALIP GİDECEK BİRİ YOK"

BAKAN ÖZHASEKİ: "MUHTIRAYI ALDIĞINDA ŞAPKASINI ALIP GİDECEK BİRİ YOK"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sinop'un Durağan İlçesi'nde halka hitap etti.
Durağan'da vatandaşlarla buluşan Bakan Özhaseki, 16 Nisan halk oylamasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Özhaseki,  Sinop'lulara bir süre sonra bekledikleri yatırımların yapılmaya başlanacağı müjdesini de verdi. Konuşmasında, anayasa değişikliğinde ısrar edilmesinin üç ana sebebinin olduğunu belirten Özhaseki, "Yeni bir sürece girdik. Tek tek 18 maddeyi anlatacak değilim. Herkes zaten merak edip ne getirdiğine bakmıştır. Bu konuda ısrar etmemizin üç ana sebebi var. Arkadaşlar bu ikili sistem sürdürülemiyor. Bu ikili sistem kavga sebebi. Tayyip bey ile Binali Bey arasında dava arkadaşlığı var. Ancak Cumhurbaşkanı ile Başbakanın bu kadar iyi geçindiği dönemi nerede bulacağız bir daha? Rahmetli Atatürk ile İnönü kavgasına bakın. İnönü cenazesine bile gitmedi. Rahmetli Özal Yıldırım Akbulut'u getirdi sonra da Mesut Yılmaz'ı seçti. İkisiyle de kavga etti. Böyle bir ortamda hayırlı bir iş çıkar mı? Biz niye bu  kavgayı sürdürelim? İkinci sebep; istikrar lazım bize. Bir kişi işin başına geçtiğinde 5 sene oturup hizmet edecek. Ne olduğu belirsiz bir ortamda hizmet olmaz. İş alemi zayıf hükümetlerle iş yapmaz, dış dünyadan bize yatırım gelmez. Bu vesayet rejimi artık bitsin. Eskiden biz seçiyoruz, Ankara'ya gönderiyoruz ama orada şer odakları bekliyordu. Bir de tek başına güçlü iktidar olmazsa bakın neler oluyor. Oradaki iradeyi size bize bırakmıyorlar. Bir değil, iki değil... 1970'lerde muhtıralar, 1980'de ihtilaller. Daha sonra Özal'a, Erbakan Hoca'ya yaptıkları... Bizim dönemimizde de emin olun on tane darbe teşebbüsü var. Allah'a hamdoslun muhtırayı  aldığında şapkasını alıp gidecek bir insan yok artık dünya lideri bir insan var o da Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu.
 
 
"ENVAİ ÇEŞİT YALAN SÖYLÜYORLAR"
 
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Özhaseki, Kılıçdaroğlu'nun söylediği yalanları tek tek tespit ettiğini dile getirdi. Özhaseki, "Şimdiki sistemde vatandaş olarak iktidarı biz seçiyoruz. Gelen iktidar güçlü bir şekilde geliyor, hükümeti kuruyor ve güçlü bir şekilde 5 sene ülkeyi yönetiyor. Beğenmezsek seçimle geri gönderiyoruz. CHP bundan niye gocunuyor ki? Envai çeşit yalan söylüyorlar. Klılıçdaroğlu konusunda ihtisas yapmış biriyim. Belediye başkanlığım döneminde 3 ay adımı vererek, arkamdan konuşarak gezdi. Ben de bunları tespit ettim. Davalar açtım, tazminat kazandım. Daha sonra o parayla sucuk alıp aşevlerinde dağıttık. En son bir tazminat için ödeme emri gönderdim. Arkadaşlar, 'hanımının arabası var haczedelim mi' dediler. 'Olmaz, ayıp olur' dedim. Maaşına haciz gönderdik, baktıki iş kötü parayı bir gün sonra yatırdı. Daha sonra sordular kendisine,  'Özhaseki size haciz göndermiş doğru mu' diye 'Yalan' olduğunu söyledi. Bu kadar yalan söyleme elimde belgeler var. En son dedim ki dünyada gördüğüm en yalancı adam bu." açıklamalarında bulundu. 
 
 
"ÖNÜMÜZ AÇILIRSA BU ÜLKEYİ UÇURURUZ"
 
Türkiye'nin terörle mücadele konusunda da önemli bir mesafe kat ettiğini belirten Bakan Özhaseki, zor şartlarda Türkiye'de önemli işlerin başarıldığını söyledi. Referandumun Türkiye için çok önemli bir karar olacağını vurgulayan Özhaseki, "Ya önümüzü açacağız, Türkiye şaha kalkacak ya da zorlanarak yerimizde sayarak Türkiye'yi idare edeceğiz. Önümüz açılırsa bu ülkeyi uçururuz" dedi.  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39