• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

BAKAN ÖZHASEKİ PARTİ AYIRIMI YAPMADAN:

BAKAN ÖZHASEKİ PARTİ AYIRIMI YAPMADAN:
Bakan Özhaseki: “El Ele Vererek Sorunları Çözeceğiz”

WWW.KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'DE YAŞANAN GÜNLÜK OLAYLARI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

 

Bakan Özhaseki, ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, bakanlık olarak Türkiye'yi karış karış gezerek daha modern ve çarpık kentleşmenin olmadığı şehirler oluşturmak için çabaladıklarını söyledi.

 

Ankara'da oturarak Türkiye'nin idare edilemeyeceğini belirten Özhaseki, "Türkiye'deki yapı stokunun yaklaşık yüzde 50'ye yakını sağlıklı yapılardan oluşmuyor, ciddi depremlerde yıkılma tehdidi ile karşı karşıya. Aynı zamanda dönüşüm ilan edip de yaptığımız veya sağlam olarak gördüğümüz yapılarda da kimliksiz yapılarla karşı karşıyayız." dedi. 

 

Bir şehirdeki yapıların, siluet olarak bakıldığında o şehirde yaşayanların inanışları, örfleri, adetleri, sosyal yaşam biçimleri hatta dini inançları hakkında bilgi verdiğini aktaran Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

 

"Şimdi şehirlere baktığımız zaman ne yazık ki bizim kendi has değerlerimize ait değerler taşıyan kimliklerle karşı karşıya değiliz. Bunlar bizim içimizde bir yara. Tabii binlerce yıldır yaşayan kadim medeniyetler üzerinde kurulmuş bin yıldır da kendimize has medeniyetimizi inşa ettiğimiz şu dönemde sıfır şehirler inşa etmek kadar işimiz kolay değil. Burada gelinen noktadan itibaren nelerin yapılacağı hususu da bakanlığımızın birinci önceliğini oluşturuyor. Kentsel dönüşümle ilgili partimizin atmış olduğu adımlarda bizim de çok hızlı davranmamız icap ediyor."

 

Bakan Mehmet Özhaseki, bakanlık olarak sorunlu yerlere gidip yerinde tespitlerde bulunduklarını ve en hızlı formül bulmak için çalışma yaptıklarını dile getirdi.

 

Parti ayırımı yapmadan bütün belediyelerle iyi ilişkiler içinde oldukları belirten Özhaseki, "Biz işin genel kurallarını koyarak, belediyelerin yapmış olduğu çalışmaları değerlendirerek bakanlıkta, Ankara'da oturarak kendi koltuğumuzdan Türkiye'yi idare edemeyiz.  Biz buna karar verdik. Gittiğimiz illerde o ilin ve ilçelerinin sıkıntıları konusunda formüller üretmemiz gerekiyor. Biz ağıt ve şikayet makamında değiliz, aksine çözüm makamındayız. Bu konuda gerekirse inisiyatif almaktan çekinmiyoruz. Yeter ki vicdani ve doğru olsun. Bu anlamda burada çalışmamızı yapacağız. Sonra başka ile doğru hareket edeceğiz."

 

Gaziantep'in Doğu ve Güneydoğu illerinden sürekli göç aldığını anımsatan Bakan Özhaseki, buna bağlı olarak çarpık kentleşmenin fazla olduğunu aktardı. Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin liderliğinde merkez belediye başkanları ile el ele vererek sorunun çözümü noktasında çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Bakan Özhaseki, konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili toplantıya katıldı.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39