• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

BAKAN ÖZHASEKİ ŞANLIURFA’YI ZİYARET ETTİ

BAKAN ÖZHASEKİ ŞANLIURFA’YI ZİYARET ETTİ
BAKAN ÖZHASEKİ: “İSTİKRAR VE EKONOMİ ŞEHİRLERİ YAŞANBİLİR HALE GETİRDİ”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi programa katılmak için gittiği Şanlıurfa’da Valiliği’ni ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte Şanlıurfa’yı ziyaret etti.

Şanlıurfa’da bir dizi programa katılmak ve burada devam eden çalışmaları yerinde incelemek için bulunan Bakan Özhaseki Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı ziyaretlerde açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa’nın eski yerleşim yerlerinde yapılacak dönüşüm projeleri ve yeni yerleşim alanlarının gelişimi için toplantılar yapılacağını belirten Özhaseki, “Şehircilikte yapılan işler doğru planlamayla yapılırsa önümüzdeki 100 yılda çocuklarımız torunlarımız rahat eder.

Yanlış işler yapılırsa bizden sonra gelecek nesiller mutsuz olur. Nihayetinde şehirleri bizler kuruyoruz. Kendi inancımızı, düşüncemizi şehirlere yansıtıyoruz ama bir süre sonra şehirler bizi dönüştürüyor. Nasıl bir şehirde yaşıyorsanız ona benzemeye başlıyorsunuz. O yüzden doğru şekillendirmek gerekiyor. Bu yüzden burada toplantılar yaparak bu işlerle ilgilenen arkadaşların ufkunu açmaya çalışacağız.

Şehri gezip değerli Başkanımızın ve Bakanımızın gösterdiği yerlerde neler yapılabilir bunları tartışacağız. Bakanlığımızın alanında yapılabilecek neler varsa onları konuşacağız.  Elimizden geleni, gücümüz neye yetiyorsa onu Urfa için esirgemeden yapıyoruz.

Son 15 yılda şehirlerimizin çehresi bir kez daha değişti. Bir taraftan hükümet politikaları, buradaki istikrar, ekonomik rahatlık, diğer taraftan da belediye başkanlarının başarısı şehirleri yaşanabilir hale getirdi” diye konuştu.

 

 “ŞANLIURFA’DAKİ PROJELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Değerlendirmelerinde belediyecilikte istişarenin önemine vurgu yapan Bakan Özhaseki, Şanlıurfa’da devam eden alt ve üst yapı projelerini yakından takip ettiğini söyledi. İller Bankası’nın da söz konusu çalışmaların hayata geçirilmesi için Şanlıurfa’ya pozitif baktığını dile getiren Özhaseki,

“Belediyecilik bir tecrübe ve istişare işidir. Belediye başkanı olduğum ilk günden bıraktığım son güne kadar tüm istişarelere açık oldum. Ben biliyorum demedim. Farklı şehirlerden alınabilecek örnekleri kendi şehrime taşımaya gayret ettim.

Her belediye başkanı arkadaşımdan bir fikir edinmeye, yeni bir şey öğrenmeye, onlardan alabileceğim faydalı bir şey varsa bunları kendi şehrimde uygulamayı amaçladım. Haritacılık, mimarlık gibi bölümlerde tahsil yapılıyor ama bu konular da deneyimle ve zamanla kazanılan bir şey olarak karşımızda duruyor.

Bu gün burada istişareler yapacağız. Yıllardır burada güzel bir belediyecilik örneği var. Biraz daha nasıl katkıda bulunabiliriz bunları düşüneceğiz” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39