• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

BAKAN ÖZHASEKİ SEÇİM ÇALIŞMALARINA ŞIRNAK’TA START VERDİ

BAKAN ÖZHASEKİ SEÇİM ÇALIŞMALARINA ŞIRNAK’TA START VERDİ
BAKAN ÖZHASEKİ, BAKANLIĞI’NIN TERÖRDEN ZARAR GÖREN VATANDAŞLARIN YARALARINI SARDIĞI ŞIRNAK’TA…
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, erken seçim kararının üzerinden 24 saat geçmeden Şırnak’ı ziyaret etti. Beraberinde bir grup gazeteciyle birlikte Şırnak’ta bulunan Bakan Özhaseki, terör saldırılarından zarar gören bölgelerde yeniden inşa edilen yapıları inceledi. Gelecek dönemde hayata geçirilecek projelere ilişkin de yerinde incelemelerde bulunan Özhaseki, Şırnak Valiliği’ni ziyareti sırasında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Terör saldırılarının ardından Şırnak genelinde 50 bin hasarlı evin bulunduğunu, bunların da 11 bininin kullanılamayacak durumda olduğunu açıklayan Özhaseki, evi kullanılamaz haldeki vatandaşların tamamına yakınının yeniden ev sahibi yapıldığını dile getirdi. Özhaseki, “Şırnak’a daha önce acı ve can sıkıcı nedenlerle gelirken şimdi sevinçli haberlerle, dolu dolu geliyoruz. Neredeyse 2.5 senedir Şırnak’a sık aralıklarla gidip geliyorum. İlk günlerle bugün arasında dağlar kadar mesafe var. Terör örgütü Şırnak ve ilçelerini üs gibi kullandı. Çukurlar kazıp kendilerine göre bir bağımsızlık peşine düştüler. İşin en güzel tarafı halkın asla onların yanında yer almamasıydı. Terör örgütlerinin taşeron olduğunu, yurt dışından destek aldıklarını, bunların Şırnak’a asla faydası olmayan insanlar olduklarını bilmesiydi. Bundan dolayı da vatandaş sağolsun vatandaş hep bizim yanımızda yer aldı. Teröristler yakıp yıktılar. Bir sürü insan evsiz kaldı. Şırnak genelinde. 50 bin bağımsız birimimiz hasarlıydı. Bunun 11 bini yıkılmış durumda geriye kalanlar az hasarlıydı. Ticaret durmuş, yaşam neredeyse sona ermişti. Allah’a şükürler olsun dirayetli ve hızlı davranıp olaya önce el koyup sonra projelerimizi hızlı yaparak müthiş bir refleksle yaraları sarma, hasarları yok etmek adına seferberlik ilan ettik” diye konuştu.
 
 
 
“CUMHURBAŞKANIMIZIN DESTEĞİ İTİCİ GÜÇ OLDU”
 
Şırnak’ta terörden dolayı büyük zarar gören vatandaşlar için bölgeye severek geldiğini belirten Bakan Özhaseki, bu süreçte de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın desteklerinin kendileri için adeta bir itici güç olduğunu kaydetti. Erdoğan ile Yıldırım’ın Bakanlığın çalışmalarında kendilerine duydukları güvene de değinen Özhaseki, “Buradaki insanların duasını almanın müthiş hazzını yaşadım. Şu geldiğimiz noktada elbette ki her iş bitti diyemeyiz. Ancak yapılan, olan, biten her şeyi vatandaş görüyor. Devletin yanında olduklarını hissediyorlar. İl merkezinde, Silopi’de, Cizre’de, İdil’de 11 bine yakın inşaata çok önceden başladık. Bir kısmı bitti, teslim ettiklerimiz de var. En geç bu senenin sonuna kadar da evi yıkılan herkese karşılığında bedel almadan  evlerini teslim edecek duruma geldik. Çalışmaları yerinde izleyip, sorun var mı diye sorguladıktan sonra, terminal binası, belediye binası ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binalarının yerleri hususunda da kararlar vereceğiz. İnşaatlara da kısa süre içinde başlayacağız. 1.5 ay içinde tüm bunların temelleri atılmış olacak” açıklamalarını yaptı.
 
 
 
“ŞIRNAK ASLINA DÖNEREK YAŞAMAYA DEVAM EDER”
 
Şırnak genelinde yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldığını vurgulayan Bakan Özhaseki, bir sonraki ziyaretinde Şırnak’ta birçok projenin ortaya çıkmış olacağını söyledi. Özhaseki, “Bir sonraki geldiğimizde her taraf güzel bir şekilde ortaya çıkmış olur. Şırnak da yeniden aslına dönüp kadim bir şehir olarak yaşamaya devam eder. Burada bir bela yaşandı. Bunların hiç birini Allah bir daha yaşatmasın. Şimdi yepyeni mahalleler ortaya çıkıyor, güzel işler yapılıyor. Sadece su hattı Şırnak genelinde 616 kilometre uzunluğunda. Kolay değil bunu yapmak. Bu şebekenin tamamı yenileniyor. Bir taraftan da imarlı mahalleler yapılıyor. Kalan evleri de kentsel dönüşüme alarak yenileyeceğiz. Böylelikle yepyeni sıfır bir şehir ortaya çıkacak. Türkiye’de hiçbir şehre nasip olmayacak güzelliği Şırnak’ta göreceğiz” değerlendirmelerinde bulundu.
 
 
 
ÖZHASEKİ VATANDAŞLARLA BULUŞTU, ESNAFI ZİYARET ETTİ
 
Bir dizi açılış ve program için geldiği Şırnak’ta Valilik ziyaretinin ardından programına devam eden Bakan Özhaseki, inşaat alanlarındaki yerine incelemelerinin yanı sıra vatandaşlarla da bir araya geldi. Şırnak Merkez’de gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında bölge esnafıyla uzun süre sohbet eden Özhaseki, vatandaşların da ilgisiyle karşılaştı. Burada kendisiyle fotoğraf çekinmek isteyenleri geri çevirmeyen Özhaseki, çocuklarla yakından ilgilendi. Esnaf ziyaretinde çevresindekilere baklava da ikram eden Özhaseki’ye, Şırnak Spor forması hediye edildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39