• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

BAKAN TANER YILDIZ AİLESİ İLE BOLU'DA

BAKAN TANER YILDIZ AİLESİ İLE BOLU'DA
Bakanlar kayak yaptı, manzara fotoğrafı çekti

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum 2011'de yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sırasında hizmete giren Konaklı Kayak Merkezinde sezon açılışına katılıp, kayarak tanıtım yaptı.


 

Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da ailesiyle birlikte Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nda yılbaşı tatilini geçiriyor.


 

Erzurum merkeze 17 kilometre uzaklıkta bulunan Palandöken'in kardeşi olarak nitelendirilen ve 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile birlikte hizmete giren Konaklı Kayak Merkezinin tanıtımına İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, İstanbulEmniyet Müdürü Selami Altınok, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Özelleştirme İdaresiPalandöken ve Konaklı İşletmeleri Daire Başkanı Kemalettin Işık, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar, daire müdürleri ve kayakseverler katıldı.


 


 

Kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu Konaklı Kayak Merkezi açılışına gelenlere mangalda yapılan ekmek arası sucuk ile sıcak ve soğuk içecek servisi yapıldı. Kayak kıyafetleriyle Konaklı'ya gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya kayak ayakkabısını giyerken Özelleştirme İdaresi Palandöken ve Konaklı İşletmeleri Daire Başkanı Kemalettin Işık yardım etti. Ayakkabılarını giyen Efkan Ala, daha sonra Vali Ahmet Altıparmak, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'la birlikte pistte kaymaya başladı. Bakan Ala'ya kayak sırasında korumalardan bazıları kayarak eşlik etti. 

"HAVALİMANINDAN İNDİKTEN 10 DAKİKA SONRA PİSTTESİNİZ" 

Erzurum'un Türkiye'de kayak turizminde önemli bir yere sahip olduğunu bildiren İçişleri Bakanı Efkan Ala, yurt dışından turistlerin de Palandöken ve Konaklı'ya yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Türkiye'ye yılda 40 milyona yakın turistin gelerek 32 milyar dolara yakın döviz bıraktığına işaret eden Ala, Palandöken ve Konaklı'ya daha fazla ilgi çekmek için yerel yönetimler, belediye, valilik ve bakanlık olarak çalıştıklarını belirtti. Bakan Efkan Ala, Universiade'nın ardından 2019'da EYOF'un (Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali) da Palandöken ve Konaklı'da yapılacağına dikkati çerek, "Böylece Türkiye'nin genelde turizminden özelde ise kayak turizmden daha fazla pay alması için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü bu güzellik dünyanın herhangi bir yerinde değil, hiçbir yerinde yok. Havalimanından indiğinizde 10 dakikada pistlerdesiniz. Bu büyük bir konfordur. Erzurum'a gelen turistlere en iyi şekilde yardımcı olmanın yollarını arıyoruz. Bu alanı sektör haline dönüştüreceğiz. Hem Türkiye hem Erzurum'umuz kazanacak ve insanlarımız güzel bir kış tatili yapacak" diye konuştu. 

Gazetecilerin iyi kayak yaptığını söylemesi üzerine Bakan Efkan Ala bunu Erzurumlu olmaya bağladı. Efkan Ala, "Erzurumluyum. Erzurumlu olup da çocukluktan itibaren gerek kızakla, gerek kayakça derdik biz ayakların altında demirden paten gibi yapılırdı onunla kayardık. Ama sonra tabi kayağa da ilgi duyduk. Zaman zaman fırsat buldukça yapıyoruz. Dağ o kadar güzel ki. Hem sporun kendisi, hem de pistler harika. Aşağı yukarı 2 yıldır kayak yapamamış birisi olarak hiçbir kazaya meydan vermeden gelebildik. Bu aslında bizim becerimizden değil pistlerin güzelliğini ortaya çıkarıyor" dedi. 

BAKAN TANER YILDIZ AİLESİ İLE BOLU'DA 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ailesiyle birlikte Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nda yılbaşı tatilini geçiriyor. Bakan Yıldız gölün etrafında gezerken cep telefonuyla fotoğraflar çekti. 

 

Daha önce ailesiyle birlikte Gölcük Tabiat Parkı'nda tatil yapan Taner Yıldız, yılbaşı tatili için de doğa harikasını tercih etti. Ailesiyle birlikte Gölcük Konukevi'nde konaklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, oğulları Ömer ve Hayrullah Yıldız ile birlikte Gölcük'te buz tutan gölün etrafında gezintiye çıktı. Bakan Yıldız her tarafı bembeyaz olan Gölcük'ün güzelliğine hayran kalırken, cep telefonuyla fotoğraflar çekti. Gölcük'e gelen tatilcilerin isteği üzerine hatıra fotoğrafları çektiren Bakan Yıldız gazetecilere, "Bolu'da çok gezilecek, görülecek yerler var. Bolu çok güzel bir yer, burada yaşayanlar çok şanslı" dedi. 

 

AJANSLAR 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39