• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Bakan Taner Yıldız'ın gözyaşları

Bakan Taner Yıldız'ın gözyaşları
Anadolu Ajansı'nın (AA) "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Filistin'de yaşanan drama ilişkin fotoğrafları incelerken gözyaşlarına hakim olamadı.

Fotoğrafları tek tek inceleyen Yıldız, haber kategorisinde tercihini, Ali Hasan'ın çektiği Cebaliye Mülteci Kampı'nda evinin bahçesinde oynarken bir İsrail tankından ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden küçük kardeşi Sameh Junaid'e son kez bakan Filistinli 9 yaşındaki Ansam'ın acısını anlatan 'Kardeşe Elveda' başlıklı fotoğraf için kullandı. Bu fotoğrafı incelerken gözyaşlarını tutamayan Yıldız, 'Büyük bir hüzünle bu fotoğrafı seçiyorum. Acı ve bakışı anlatan çok anlamlı bir fotoğraf' dedi.


 

Bakan Yıldız, yaşam kategorisinde ise AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul'un 'Ankara'da Şimşekli Gece' fotoğrafına oy verdi. Yıldız, bu fotoğraf için de 'Burada hem enerji var hem hayat var. Yıldırımın düştüğü anda orada 2,5 milyon volt enerji var. O kadar büyük enerji açığa çıkıyor' ifadesini kullandı.


 

- Anadolu Ajansı'nın önemi 
Önceki gün, Anadolu Ajansı'nın Enerji Haberleri Terminali'nin tanıtımına katıldığını hatırlatan Yıldız, bu gelişmeyi çok önemsediklerini söyledi.


 

AA'nın Enerji Haberleri Terminali'nin çok iyi düşünülmüş verimli bir proje olduğunu belirten Yıldız, şunları söyledi:


 

'Birbirimizi daha çok anlayacağımız ve Anadolu Ajansı'nın önemini daha çok vurgulayacağımız bir yapı oluştuğuna inanıyorum. Dünyada çok ciddi bir açığı bulunan ancak belli kanallar tarafından dünyanın haber merkezi olan yapılar. Bunu değiştirmemiz lazım. Anadolu Ajansı'nın böyle bir gücü var. Çok iyi yetişmiş, sırf enerji masasında 30'u aşkın uzman İngilizce ve farklı dillerde bunu yapıyorlar. Türkçe'yi İngilizce yazıp yorumlayarak aktarıyorlar. Bu çok iyi bir hız.' 

AA'nın Türkiye'yi dünyaya doğru tanıtmada çok önemli rolü olduğunu dile getiren Yıldız, şöyle devam etti: 

'Türkiye'nin, coğrafyasından kaynaklanan avantajlarını bu kadar iyi kullanması gereken dönemde bunları duyurabilmemiz lazım. Türkiye, son geldiği alanda yaptıklarını anlatmakta güçlük çektiği bir ortamda, yapmadıklarını savunma ihtiyacı hissettirilmeye çalışılmıştır. Türkiye atom bombası mı üretmedi? Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Enerji Bakanlığı bu işlere mi girmedi? Yok kaçak petrol terör örgütünü desteklemek amacıyla mı alınmadı? Biz hep bunları savunma ihtiyacı hissettiriliyoruz. Bu yanlış, bunları Anadolu Ajansı dünyaya doğru bir şekilde servis edecek. Biz daha anlaşılabilir algı ile gerçeğin aynı noktada buluştuğu bir alana geleceğiz. Biz gerçekten daha fazlası algılansın istemiyoruz ama gerçek de algının gerisinde kalmasın. Türkiye hak ettiği refah seviyesini anlatmakta da güçlük çekmemeli, bunu da yapacak Anadolu Ajansı'dır. Yüzüncü yılı 2020 yılında kutlanacak inşallah. Bu da çok önemli bir yıl dönümü olacak.'

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39