• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Bakan Yıldız: Bence idam edilmeliler!

Bakan Yıldız: Bence idam edilmeliler!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son günlerde yaşanan cinayetlerle ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın çocuk katillerine yönelik yaptığı idam açıklaması ile ilgili soru üzerine ise Yıldız, “Açıkçası şuan söylediğim; sistemin dışında olabilir ama inandığım bir şeyi söylüyorum, aslında o çocuğumuzun, o yavrumuzun hakkı anne babası üzerindedir ve onun vereceği karar asıl olması lazım. İdam ise bunun karşılığı idamdır. Her birimiz kendi yavrusu için ve ciğerinden kopan bir parça olarak bunu düşünsün. Vereceği karar neyse onun doğru olduğuna inanmış olurlar. Ben açıkçası o kul hakkı ile ilgili olduğu için onun karşılığı kadar ceza görmesi gerektiği kanaatindeyim. Şahsi fikrim kesinlikle idam edilmesinden yanadır. Ama sistemimiz burada farklı işlemektedir. Dediğim gibi her aile Allah başlarından uzak etsin, kendisi için düşünsün ondan sonra kararını versin” şeklinde konuştu.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3 dönem kuralının Türk siyasi tarihine fayda getireceğine inandığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3 dönem kuralının Türk siyasi tarihine fayda getireceğine inandığını belirterek, "Her birimizin görevlerini zamanı gelince rahatlıkla devredebileceği ve kendimizden daha iyi olduğuna inandığımız arkadaşlarla Türkiye yararına çalışabileceğini düşünüyorum" dedi. Yıldız ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi çocuk katillerine idam cezası verilmesinden yana olduğunu ifade etti.

Birlik Vakfı Bursa Şubesi’ni ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Erdoğan’ın idam açıklaması ve AK Parti MKYK toplantısından çıkan 3 dönem kuralı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 3 dönem kuralının Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Bakan Yıldız, “Türk siyasi tarihine faydalar getireceğine inanıyorum. Öncelikle 3 dönem kuralının uygulanmasıyla alakalı ben başından beri aynı kanaatteydim. Bu kuralın mutlaka uygulanmasından yanaydım. Kendimde bu üç dönemin içerisindeyim. Bizden sonra daha iyi yetişmiş arkadaşların bulunabileceğini işaret etmiştik. Makam ve koltukların geçici olduğunu belirtmiştik. Öncelikle kendimiz bunları uygulamamız lazım. Ben burada AK Parti’nin kurumsal kimlik ve hafızasını ileriye taşıması açısından bunu doğru buluyorum. Her birimizin görevlerini zamanı gelince rahatlıkla devredebileceği ve kendimizden daha iyi olduğuna inandığımız arkadaşlarla Türkiye yararına çalışabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

AK Parti’nin son dönemde her iki seçmenden birinin oyunu alan parti haline geldiğini hatırlatan Yıldız, “Artık AK Partimiz bu manada seçimde hak etmediği bir oyla siyaset yapma ihtimali ve isteği yok. Seçim sistemlerinin tartışılıyor olması, bunun istişareye açık ediliyor olması, kamuoyunda istişarenin yapılması son derece normaldi. Baraj sisteminin düşürülmesi de Başbakanımızın kamuoyunda tartışmaya açılmıştı. Orada çok fazla bir yankı bulunmadı. O manada istenilen cevap oluşmadı. O yüzden ister dar bölge, isterse daraltılmış bölgeyle alakalı seçim sistemi arayışlarında şuanda bu kararın alınmış olması son derece isabetli buluyorum. Tabi ki oy verme işlemi aslında tarafları olan işlemdir. Oy veren var, vatandaşımız, halkımız ve o oyu değerlendirip, siyaset tarihinde yerini alanlar, partiler var. Bu sistemin yine zamanla tartışılabileceğini ama şuanda mevcut sistemle 2015 seçimlerine gidiyor olmamızın ben faydalı olduğu kanaatindeydim. Bunu bugün değil, bir hafta, on gün önceki yaptığım görüşmelerde de aynı kanaate sahip olduğumu belirtmiştim. Çünkü AK Parti şuana kadar bütün aldığı oyların hakkını veren ve bunu icraata ve bunu yaptığı hizmetlere döken bir partidir. Zaman zaman kamuoyunda şu tartışma yapılıyor. ‘Hak etiğinden daha fazlasını mı istiyor?’ Hayır, AK Parti’nin böyle bir talebi olmaz, olamaz. Çünkü biz hak ettiklerimizle beraber bu ülkeyi hamdolsun yönetmiş olduk. Bir de AK Parti’nin değişmez bir kuralı var. AK Partimiz ve AK Parti hükümetlerimiz doğru yaptığı kadar güçlendiğini gören ve güçlendiği kadar daha çok doğru yapma kabiliyetine ve kapasitesine ulaştığını gören bir partidir. Bu kararın inşallah istişareler sonucunda doğru karar olduğuna ve ülke yararına da inşallah menfaatler sağlayacağına inanıyorum. Tekrar hayırlı olsun diyorum” dedi.

3 dönem kararının Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olma yolunu açıp açmayacağının sorulması üzerine Yıldız, şu cevabı verdi:
“O süreç bundan daha ayrı, izole edilmesi gereken bir süreçtir. Başbakanımızın cumhurbaşkanımızla, delegelerimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, il başkanlarımızla, teşkilatımızın her kademesinde yaptığı bir istişare yapısı vardır. Bu istişareden çıkacak sonuçla onu nitelendirmek lazım. Dediğim gibi cumhurbaşkanımızla görüşmelerinden ortaya bir karar çıkacaktır. Dikkat ederseniz AK Parti’nin şuan ülkenin yararına aldığı kararların en önemli göstergelerinden bir tanesi budur. Şuanda herhangi bir partinin kimi aday göstereceği kamuoyunda tartışılmıyor, konuşulmuyor. Türkiye’de doğru kararlara işaret ettiği için AK Parti bu yapıyı sağlamış durumda. Cumhurbaşkanlığı seçimini de hamdolsun inşallah hep buna inanıyoruz. Türkiye’ye yakışır, Türkiye’nin ilerleyen, büyüyen, gelişen yapısına inşallah yakışacak bir şekilde cumhurbaşkanlığı seçimini yapar. Şuana kadar nasıl 30 Mart seçimlerini nasıl başarıyla tamamladıysa cumhurbaşkanlığı seçimini ve önümüzdeki yıl genel başkanlık seçimlerini tamamlar ve ülkenin önemini daha fazla açan, yalnızca kendi ayakları üzerinde duran değil, kendi ayakları üzerinde koşturan bir Türkiye’yi inşa etmiş olacağız. Büyük resim bunu söylüyor ve her zaman bu büyük resme sahip çıkmamız lazım.”

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39