• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

BAKAN YILDIZ BRN YATAK ÇALIŞANLARINI ZİYARET ETTİ

BAKAN YILDIZ BRN YATAK ÇALIŞANLARINI ZİYARET ETTİ
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ BRN YATAK ÇALIŞANLARINI ZİYARET ETTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de BRN Yatakları Genel Müdürü Berna İlter ile fabrika çalışanlarını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yıldız, asgari ücretle ilgili olarak ücreti 5 bin liraya çıkmasını gönüllerince arzu ettiklerini belirterek, “Peki asgari ücret 5 bin liraya çıktığında burada üretim yapılabilecek mi? Gönül istiyor ki işçi kardeşlerimize aldığı ücretin 3 katını verelim” dedi. 
BRN Yataklarına yapılan ziyarete Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri ve adayı Yaşar Karayel İsmail Tamer, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Kemal Tekden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katıldı. Yapılan ziyarette konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “7 Haziran seçimlerine 10 günden daha az bir süremiz kaldı. Türkiye’nin yönetilmesi adına 7 Haziran seçimlerine gireceğiz. Son 12 yılda 10. seçimimize giriyoruz. Biz AK Parti iktidarı olarak bu seçimlerden güçlenerek çıktık “ifadelerini kullandı.
Yıldız ayrıca, “Şuanda seçim döneminde çok fazla vaat dolanıyor. Vatandaşımızın ümitleri ile oynayan vaatler var. Asgari ücretin 5 bin liraya çıkmasını bütün gönlümüzce isteriz. Peki asgari ücret 5 bin liraya çıktığında burada üretim yapılabilecek mi? Gönül istiyor ki işçi kardeşlerimize aldığı ücretin 3 katını verelim. Diyelim ki asgari ücreti 3 katına çıkarttık. Arkadaşlar kapanan bir işyerinin çalışanı olmaz. Gerçekçi olmamız lazım. O yüzden bu tür vaatlerin dibi tabanı olmadan, ayağı yere basar olmadan söylenmiş olmasını biz vatandaşlarımızın ümitleri ile oynanmak olarak görüyoruz” diye konuştu.
Sözlerini sürdüren Yıldız, “Bir asgari ücretlimiz 12 yıl önce 100 birim elektrik alırken, şimdi 200 birim elektrik alabiliyor. 100 metreküp doğalgaz alırken şimdi 200 metreküp doğalgaz alabiliyor. Şirketler, ülkeler, aileler gelirlerini arttırmak isterken bir yandan da giderlerini azaltmak durumundalar. O yüzden ülke büyüdükçe bütün bunlardan yani yaptığımız yatırımları insan kaynağımıza yatırıyoruz” şeklinde konuştu.

20150528aw427661_04.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39