• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

BAKAN YILDIZ CUMHURBAŞKANIMIZI FEDA ETMEYİZ

BAKAN YILDIZ  CUMHURBAŞKANIMIZI  FEDA ETMEYİZ
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Terziler ve Konfeksiyoncular Odası tarafından düzenlenen toplantı öncesinde, Mursi’ye verilen idam kararı ile ilgili olarak atılan bir başlığı, “Biz bunlarla alakalı olarak hiçbir tehdide şantaja boyun eğmeyeceğiz. Ne 11. Cumhurbaşkanımızı, ne 12. Cumhurbaşkanımızı AK Parti’den seçildi diye hiçbir şekilde feda etmeyiz” diye değerlendirdi. 
Bakan Taner Yıldız, Kayseri Terziler ve Konfeksiyoncular Odası tarafından düzenlenen etkinlik öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’ye gelişi ile ilgili olarak, “Bu gün Kayseri’de tarihi bir gün. Şu ana kadar yaptığımız hizmetlerin açılışı için Sayın Cumhurbaşkanımız Kayseri’ye gelecek. Bu bir AK Parti mitingi değil, bütün Kayseri’de hizmet alan, bütün partililerin davetli olduğu bir hizmet açılışıdır. Yaklaşık 500 milyon TL’lik Kayseri’de bu hizmeti alan vatandaşlarımız ile birlikte katılacağız” diye konuştu.
Irak’ın petrolleri ile ilgili olarak ise Bakan Yıldız, “Şahıslar, şirketler, ülkeler öngörülerinde isabet ettikleri kadar başarılı olabilir. Türkiye Irak ile alakalı bir teşhis koymuştu. Ne kadar ham petrol ve doğalgazı ülke kaynaklarına dış pazarlarına aktarabiliyorsa Irak o kadar daha hızlı normalleşecektir. Hamd olsun bunda isabet ettiğimizi yalnızca bölge değil ABD bir kısım tereddütlerine rağmen şu anda bunu teyit etmek durumunda kaldı. Biz doğruyu yapmıştık. Yaklaşık 2 bin 300 varillerle başlayan, şu anda 650 bin varile ulaşmış durumda. 650 bin varil Irak’ın ihracatının çok önemli bir kısmı. Hedefimiz bir milyon varilin üzerine çıkmaktır. Burada hem Bağdat’ın hem de Erbil’in petrolleri akıyor. Bütün gelir Irak halkının tamamına aittir. Türkiye bu manada Irak’ın siyasi bütünlüğüne saygı göstermekle kalmayıp aynı zamanda nezaket göstermektedir.
Türkiye’nin gerek kendi ihtiyaçları, gerekse AB ülkelerinin ihtiyaçları ile alakalı pozitif tutumları sürecektir” dedi.
Mısır’da, Mursi’ye verilen idam kararı ile ilgili olarak atılan bir gazete başlığının sorulması üzerine ise Bakan Yıldız şu değerlendirmede bulundu:
“Mursi’ye idam kararı, Mısır’ın hem İslami hem de insani olarak kaybettiği bir sınavdır. Fok balıklarına, alabalıklara ve nesli tükenen fillere hassasiyet gösteren bir kısım insanlar da sınavda kaldı. İdamı kendi ülkelerinde yasaklayanlar, Mısır’daki idamla alakalı sessiz kaldılar. Hele hele sıfat olarak kullandıkları ‘Yüzde 52 oy alan Mursi idam ediliyor’ dedikleri haber bir atıftır. Bir algı operasyonudur. Aynı şekilde ‘Hacı Cumhurbaşkanı’ diye Sayın rahmetli Özal’a dokuz sütundan manşet atmışlardı. Biz bunlarla alakalı olarak hiçbir tehdide şantaja boyun eğmeyeceğiz. Ne 11. Cumhurbaşkanımızı, ne 12. Cumhurbaşkanımızı AK Parti’den seçildi diye hiçbir şekilde feda etmeyiz. Onlar kefenlerini giyerek yola çıktılar. Biz demokrasi adına seçimlerle işbaşına gelmiş olan Cumhurbaşkanlarımızı bu tarza feda ettirmeyeceğiz. Bu tür algı operasyonu ile uğraşacaklarına, Türkiye’nin kalkınmasına katkı koymaya çalışsalar daha iyi olur. Sayın Menderes’in vefatı ile alakalı çevirdikleri filimler bu gün teknolojik bir kısım yapılarla birlikte ancak şekil değiştirmiş bulunuyorlar, zihinde bir değişiklik söz konusu değil. Biz Mursi’nin idamının müftüden döneceğine inanıyoruz. En azından Mısır’ın kaybettiği insanlık sınavının müftünün tekrardan iade edeceğini düşünüyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39