• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Bakan Yıldız Ebiç Köyünde

Bakan Yıldız Ebiç Köyünde
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ: -''ÜLKENİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNE KASTEDENLER, GEREKEN CEVABI YERLERİNDE ALACAKLARDIR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Ülkenin bölünmez bütünlüğüne kastedenler, gereken cevabı yerlerinde alacaklardır'' dedi
Bakan Yıldız, Kocasinan ilçesinin Ebiç Mahallesi'nde düzenlenen 2. Buğday ve Su Festivali ile İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından Yamula Barajı kıyısındaki Marina Restoran'da yapılan etkinliğe katıldı.

Yıldız, Ebiç'teki festivalde, bu tür organizasyonların, özellikle gurbetçilerin gelişiyle sevinç ve hüzünlerin paylaşıldığı, ''biz'' kültürünün geliştiği önemli etkinlikler olduğunu belirtti.
Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki terör saldırısında şehit olan askerlerin acısını yaşadıklarını ifade eden Yıldız, ''Yürekten hissettiğimiz acımız var. Bu acıları küçültmek için çalışıyoruz. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne kastedenler, gereken cevabı yerlerinde alacaklardır'' dedi.
Artık, Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını, köylerin, beldelerin çehresinin değiştiğini dile getiren Yıldız, bu tür festivallerin alın terinin sembolü olduğunu, alın teri olmadan hiçbir şeyin başarılamayacağını kaydetti.

Türkiye'nin giderek büyüdüğünü anlatan Yıldız, şunları söyledi:
''Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz. Türkiye, daha güçlü bir ülke olacak. Birlik ve beraberlikle aşamayacağımız problem yok. Kalplerimiz bir araya gelirse problem kalmaz. Sürdürülebilir istikrarla Türkiye hedefine ilerleyecek. Hep beraber, omuz omuza büyüyeceğiz.''
Bakan Yıldız, İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneğinin etkinliğinde de Kayseri'nin siyaseti, sanayisi, ticareti, sportif faaliyetleri ve turizm değerlerinin yanı sıra yetişmiş insan kaynaklarıyla da Türkiye'de adından söz ettirdiğini belirtti.

Kayseri'nin en büyük insan kaynaklarından birini imam hatip liseleri mezunlarının oluşturduğunu ifade eden Yıldız, bu topluluğun taşıdığı değerlerle Kayseri'nin bir çekirdeği durumunda olduğunu söyledi.

Türkiye'nin son 9 yılda büyük gelişmeler kaydettiğini bildiren Yıldız, ''Çocuklarımızın, daha güzel bir ülkede yaşaması için, istikrarın sürdürülebilmesi için, tek vatan, tek bayrak, tek millet düsturuyla gece gündüz çalışıyoruz'' dedi.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39