• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Bakan Yıldız, Elektrik ve Elektronikçiler Odası üyeleriyle buluştu.

Bakan Yıldız, Elektrik ve Elektronikçiler Odası üyeleriyle buluştu.
Kayseri Elektrik ve Elektronikçiler Odası tarafından Elektrikle ilgili Fen Adamları yönetmeliğinde tadilat yaparak elektrikçi esnafına destek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a plaket töreni düzenlendi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan, “1985 yılında ANAP hükümeti tarafından imar kanunu içerisinde çıkarılan Elektrikle ilgili Fen Adamları yönetmeliğinde Elektrikle ilgili Fen Adamları gördükleri eğitime göre 3 grupta yetkilenmektedir. Çıktığı tarihteki yetki sınırları 1. gruplar 150 KW, 2. gruplar 125 KW, 3. gruplar 75 KW kendi yaptıkları Elektrik tesisat yapım kabul işlerinde yetkiliydi.
Teknolojinin gelişmesi sonucu 1 dairenin bağlantı gücü 1985 de 1,2 KW tan hesaplanmakta dolayısı ile yönetmelik çıktığında kendi yaptıkları 40-50 dairenin enerji kabulünü kendi imzası ile yaptırırken, daha sonra zamanla kendi yaptığı işe imza yetkisi yetmediği için x bir elektrik mühendisine para karşılığı imzalatarak kabul yaptırmakta idi.
ANAP iktidarı ile AK Parti iktidarı arasındaki hiçbir bakanlık ve hükümetin bürokratlarının tadil edemediği elektrikle ilgili fen adamları yönetmeliğini Ak Parti önce ESDEP programına aldı. Daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız Beyin olumlu görüşleri ile ilk çıktığı şekle getirilip 7-10 kat artırılarak 1. gruplar 1500 KW, 2. gruplar 1250 KW, 3. gruplar 500 KW elektrik tesisat yapım kabul işlerinde bakım ve işletime de yetkili hale getirilmiştir.
Yönetmelik Çevre ve Şehircilik ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 9 Şubat 2012 tarihinde 28199 sayılı resmi gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tüm Türkiye’deki ve Kayseri ve Civarındaki Elektrikçilerin mağduriyeti giderilmiştir.
Sayın Bakanımıza Teşekkür Plaket töreni ve bu vesile ile Kayseri Protokolü ve Elektrik Teknisyenlerimizin katılımı ile Ahi sofrası düzenlemiş bulunuyoruz.” dedi.
Toplantıda Elektrik ve Elektronikçiler Odası üyelerine seslenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekili ve bakanlık görevi öncesinde oda üyeleriyle iç içe çalıştıklarını hatırlattı. Yıldız, “Biz yaşadığınız sorunları biliyor ve çözüm için çalışıyoruz. Bu konuda da elimizden geleni yapıyoruz. Son düzenlemelerde sizlerin sıkıntılarını giderme adına idi. Bunun yararlı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan ile birlikte Bakan Taner Yıldız’a odanın teşekkür plaketini verdi.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39