• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

BAKAN YILDIZ, KAYSERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KONFORMAL RADYOTERAPİ ÜNİTESİ’Nİ AÇTI

BAKAN YILDIZ, KAYSERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KONFORMAL RADYOTERAPİ ÜNİTESİ’Nİ AÇTI
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sağlıkta dönüşüm programının birçok ülkede örnek alındığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konformal Radyoterapi Ünitesi'nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, 2003 yılında başlayan sağlıkta dönüşüm programı kapsamında daha iyi sağlık hizmetleri sunmak için hükümetin yoğun gayretlerinin artarak devam ettiğini söyledi.
Son iki yılda 41 milyonun üzerinde yatırım yapıldığını dile getiren Gödekmerdan, “Sağlık Bakanlığımız hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan nitelikli sağlık hizmetlerinin artırılmasında her türlü imkanı bizlere sağlamaktadır. Sadece son iki yılda ve yine sadece Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimize inşaat onarım, demirbaş alımı ve ileri teknik tedavide kullanılan cihazlar dahil olmak üzere 41 milyonun üzerinde yatırım yapılmıştır. Ameliyathaneler yenilenmiş, yoğun bakım üniteleri gözden geçirilerek yatak sayıları artırılmıştır” dedi.
Açılışta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, özel sektör eliyle yatırımların devam ettiğini dile getirerek, Konformal Radyoterapi Ünitesi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu. Yıldız, “Radyoterapi ünitemiz hayırlı olsun. Allah lazım etmesin, lazım olduğunda da yokluğunu göstermesin. Bütün hastaneler için böyle bir temennide bulunulur. Biz enerji sektörü olarak liberalleşen ve özelleşen bir yapı sergiledik ve özel sektör eliyle bu yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 75 milyar doları geçti. Ne için enerji sektöründen bahsediyorum? Çünkü liberal yapıda özel sektörle beraber oluşturduğumuz her yatırım bizim kamu bütçemizden almadığımız ve onun yerine de sağlık gibi, adalet gibi, eğitim gibi sektörlere verdiğimiz bir paydır. Enerji sektöründe bundan 15 yıl önce kamu eliyle yapılan yatırımlar olunca yeri geldiğinde sağlık sektöründen dahi kesilirdi ama şimdi biz kamu bütçesinden herhangi bir yatırıma pay ayırmıyoruz. O yüzden sağlık sektörüyle ilgili herhangi bir gelişmede az veya çok sektörümüzün kamu bütçesi açısından faydası olduğuna inanıyoruz ve kanaatimizi bu tür bilgilerle teyit ediyoruz” diye konuştu.
Sağlıkta dönüşüm programının birçok ülkede örnek alındığını ve bakanların bu konuda eğitim verdiğini sözlerine ekleyen Bakan Yıldız, “Sağlıkta dönüşüm programlarıyla beraber şükürler olsun bir hastaya 6 buçuk dakikalık bir muayene süresi düşüyor. İnşallah daha iyi rakamlara doğru ilerleyeceğiz ama sağlıkta dönüşümden şu anda istifade etmeyen hemen hemen kimse yok. Bu sağlıkta dönüşüm programının birçok ülkede örnek alındığını biliyoruz. Şu anda bakanlarımız yurt dışlarında eğitimler veriyor” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen radyoterapi ünitesini gezen Bakan Taner Yıldız, yetkililerden cihazlar hakkında bilgi aldı.
Açılış törenine AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici de katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39