• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Bakan Yıldız: Türkiye Gerçeğiyle Yüzleşmeli

Bakan Yıldız: Türkiye Gerçeğiyle Yüzleşmeli
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: ''Türkiye'de yapılarla ilgili gerçeği görmemiz gerekiyor, bu konunun geriye dönüşsüz bir disiplini şart" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son yaşanan Van depreminin ardından Türkiye'deki yapılarla ilgili gerçeğin görülmesi gerektiğini belirterek, ''Bu konunun geriye dönüşsüz bir disiplini şart, buna hep beraber katkı koymamız lazım'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkmenistan Milli Gününe katıldı. Burada gazetecilerle bir süre sohbet eden Bakan Yıldız, Van'da enkaz altında kalan iki gazetecinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, basın mensuplarına başsağlığı diledi.

Depremle yaşamak zorunda kalan Türkiye'de yapılarla ilgili gerçeğin görülmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, ''Bu işin geriye dönüşsüz bir disiplini şart, buna hep beraber katkı koymamız lazım'' dedi.

Van'da şu anda enerji tedariki konusunda hiçbir sıkıntının bulunmadığını da belirten Bakan Yıldız, yıkılan bölümler hariç Van'ın tamamına enerji verildiğini söyledi. Kurulan çadırkentlere ve konteynerlere de enerji vermek için hazırlıklar yapıldığını anlatan Yıldız, Van'ın bir yıllık kömür ihtiyacının da bölgeye gönderildiğini bildirdi.

Yıldız, ''Kömür ihtiyacı olan tüm depremzedelere zengin veya fakir olup olmadığına bakılmaksızın valilikler ve kaymakamlıklar vasıtasıyla kömür verilecek'' dedi. Enerji Bakanı, bölgedeki vatandaşlara kömürle ısınmayı tavsiye ettiklerini, fakat kömür kullanılamayacak çadırlarda veya konteynerlerde sağlıklı bir şekilde insanların ısınması için gerekli önlemlerin alınacağını kaydetti.

-Konnai Bakan Yıldız'ı ziyaret edecek

Van'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otelinin enkazından yaralı olarak çıkartılan ve tedavi olması için Ankara'ya getirilen Japon yardım gönüllüsü Miyuki Konnai'nin yarın Japonya'ya döneceğini de belirten Bakan Yıldız, ''Türkiye'den ayrılmadan önce bizi ziyaret etmek istedi. Japonya Büyükelçimizle beraber yarın ziyaretime gelecek'' dedi.

Bakan Yıldız, Suriye'de son günlerde yaşanan gerginliklerle ilgili olarak da ''Halka rağmen halkı idare etmenin çok mümkün olamayacağını düşünüyoruz. Komşumuzun orada yaşadığı sıkıntıları atlatabilmesinin tek yolu vardır, o da doğru karar vermektir'' dedi.

Bugün Türkmenistan'ın bağımsızlık gününü kutladığını da belirten Yıldız, Türkiye'nin Türkmenistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Türkmenistan'ın her zaman yanında olduğunu belirten Yıldız, ''Türkmenistan ile geliştirilecek çok ilişkimiz var, bütün Türkmen kardeşlerimizin bağımsızlık gününü tebrik ediyorum'' dedi.

Türkmenistan Büyükelçisi Maksat Dovletsahedov ise Türkmen-Türk kardeşliğinin kan kardeşlik değil, kemik kardeşlik olduğunu belirterek, ''20 senedir Türkiye Türkmenistan'ı destekliyor. İnşallah iyi ilişkilerimiz bundan sonra da devam edecek'' dedi.

Çok sayıda Türk ve Türkmen ile yabancı misyon temsilcisinin katıldığı kutlamada gece anısına Türkmenistan ve Türkiye'nin milli bayraklarıyla süslenen pasta Bakan Yıldız ve Büyükelçi Dovletsahedov tarafından kesildi.


AA
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39