• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Bakan Yıldız: üniversitelerdeki olayları değerlendirdi

Bakan Yıldız: üniversitelerdeki olayları değerlendirdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, üniversitelerde karşıt görüşlü öğrencilerin karıştığı olayları değerlendirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, üniversitelerde karşıt görüşlü öğrencilerinkarıştığı olaylara ilişkin, "Ülkeyi karıştırmak isteyenler, AK Parti'nin koyduğu siyasi istikrarı zedelemeye çalışanlar tarafından 80 öncesi öğrenci hareketlerine tekrar dönülmek isteniyor" dedi.Bakan Yıldız, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyümesine, gelişmesine, ilerlemesine katkı konulan 12 yılın geride kaldığını belirtti.

 

AK Parti'nin 2023 yılı hedefleri olduğunu bildiren Yıldız, bu hedeflere ulaşılmaması için 12 yıldır olumsuz mücadele sürdürenler olduğunu ifade etti.

Okmeydanı'nda bazı terör örgütlerinin çalışma içinde olduğuna dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti:

"Hangi gerekçeyle olursa olsun, ister Soma'daki şehitlerimizin istismar edilmesi ister acının paylaşıldığı gerekçesiyle bunu kabul edemeyiz. Şu ana kadar dünkü depremle alakalı bir eylem yapmadılar ama herhalde yapacaklardır. Bu ülkenin idaresine konan irade, AK Parti idaresidir. Siyasi sorumluluğu yüklenen AK Parti'dir. Bu ülkenin yönetilmesini, bu ülkenin idare edilmesini sağlayan AK Parti hükümetleridir. Hep birlikte milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla koyduğumuz katkı, AK Parti'nin katkısıdır. Madem ki bu yetki bizde tabiki her işin sorumluluğunu biz üstleniriz. Bu manada kimsenin bize söyleyecek bir cümlesi kalmaz. Bizler yetki ve sorumluluğun aynı omuzlarda olduğunu düşünenlerdeniz. O yüzdendir ki hangi olay vesilesiyle olursa olsun bir darbe gerekçesi olarak kullanılmasını, ister askeri ister sivil bir darbe gerekçesi olarak kullanılmasını bu iradeye büyük bir saygısızlık olarak görürüz."

Yıldız, aynı anda 15 ilde eylem başlatılmaya çalışıldığına işaret ederek, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra her 6 ayda bir bu tür girişimlerde bulunulduğunu aktardı.

Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkeyi karıştırmak isteyenler, AK Parti'nin koyduğu siyasi istikrarı zedelemeye çalışanlar tarafından 80 öncesi öğrenci hareketlerine tekrar dönülmek isteniyor. Zemin uygun mu, hava şartları uygun mu? bakılıyor. Ama her defasında bizi sevmeyenler tarafından bu hareketlendirilmek isteniyor. Türkiye artık o eski günlerine dönmeyecek. Bu güçlü irademizi hep birlikte bunun karşısında çok net bir şekilde hissedecekler. Terör örgütlerine verilmeyen tavizin, bir gerginlik aracı olarak sunulmasını kınıyorum. Biz terör örgütlerine 'buyurun, gerginliği oluşturan taraf her ne kadar siz olsanız da biz yumuşak başlı davranalım, size karşı anlayış çerçevesinde olalım' diye bizden kimse bir hareket beklemesin. Bunu yapmak bir zafiyettir. Fikirlerin hür ve özgür bir şekilde ifade edilmesi son derece tabi ve normaldir. Herkes bizim gibi düşünmek durumunda değildir."

haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39