• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

BAKAN YILDIZ’DAN KIŞANAK'A CEVAP GECİKMEDİ

BAKAN YILDIZ’DAN KIŞANAK'A CEVAP GECİKMEDİ
BAKAN YILDIZ’DAN KIŞANAK’IN SÖZLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ:
 “(GÜLTAN KIŞANAK’IN PETROLDEN YEREL YÖNETİMLERE PAY İSTEMESİ) DEVLET HAKKINDAN AYRI BİR DEVLET HAKKI TARZINDA BİR ŞEY İSTENİYORSA, BU MÜMKÜN DEĞİLDİR” 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın “petrol başta olmak üzere bölgede üretilen enerjiden yerel yönetimlere de pay verilmesi gerektiği” şeklindeki açıklamasına ilişkin, “Devlet hakkından ayrı bir devlet hakkı tarzında bir şey isteniyorsa, bu mümkün değildir” dedi. 
Bir dizi ziyaret için Kayseri’de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın petrolden yerel yönetimlere pay verilmesi gerektiği açıklamalarına ilişkin olarak, “Bir kere TP olsun, isterse özel şirketler olsun bir devlet hakkı alıyoruz. Devlet hakkından ayrı bir devlet hakkı tarzında bir şey isteniyorsa, bu mümkün değildir. Böyle bir şey söz konusu da değildir. Böyle bir şey gündemimizde yok. Ancak petrolün çıkarıldığı yerle alakalı ister köylerimiz, isterse diğer yerleşim yerlerimizle herhangi bir ihtiyaç olması halinde köy yolları gibi, park ve bahçe gibi zaten bunu gerek kamu, gerek özel şirketlerimiz yapıyor. Biz orada yaklaşık yıllık 1 milyar TL civarında yatırım yapıyoruz. Yalnızca petrol ve doğalgaz sektöründe. Bunun yüzde 80-85’lik kısmını Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yapıyoruz. Biz Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a varıncaya kadar hiçbir bölgemizi, hiçbir şehrimizi birbirinden ayrı tutmayız. Yalnızca orada yaptığımız yatırımlardan dolayı 3 bin kişiye yakın istihdamı her yıl ayrıca yapıyoruz ve bulunduğumuz yere ticareti ile sanayisi ile alışverişi ile bir canlılık kattığımız da çok kesindir. Çünkü biz yatırımlarımızı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki havaalanlarından tutun ki barajlara varıncaya kadar hepsini yapıyoruz. O yüzden bizim zaten o bölgeye petrol ve doğalgazdaki katkımız hiç şüphesiz ki devam ediyor. Bir TP’nin elinde bir ruhsatlı sahası vardı. Diyarbakır Organize Sanayisi için genişleme alanı için talep edilmişti. 2 bin 400 dönüm araziyi yalnızca Diyarbakır Organize Sanayisi genişleme bölgesi için verdik. Niçin? Bizim ayrımız gayrımız yokta ondan dolayı. Böyle bir maksada matufsa dediğim gibi bizim böyle bir gündemimiz olmaz. Biz bir bütünüz doğusu ile batısı ile. Ama jeotermalde yaptığımız bir uygulama var. İl Özel İdarelerine gönderdiğimiz bir kısım ödenekler var. Dediğim gibi kamyonuydu, TIR’ıydı. Belki orada tahrip olan yollar varsa onları tekrar onarmak üzere. Ben sayın Kışanak’ın bu dediğim niyetle söylemiş olduğunu ümit ederim. Başka bir niyetle de söylemediğini düşünüyorum” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39