• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Balıkesir Engelli Kızla İlişkiye 15 Yıl Hapis İstemi

Balıkesir Engelli Kızla İlişkiye 15 Yıl Hapis İstemi
Balıkesir'den, yüzde 70 oranında zeka geriliği olan 22 yaşındaki Ö.C.adlı kızı Adana'ya getirip, birlikte olduğu suçlamasıyla tutuklanan evli ve 4 çocuk babası 31 yaşındaki Ahmet Adıyaman hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Ahmet Adıyaman hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Balıkesir'den, yüzde 70 oranında zeka geriliği olan 22 yaşındaki Ö.C. adlı kızı Adana'ya getirip, birlikte olduğu suçlamasıyla tutuklanan evli ve 4 çocuk babası 31 yaşındaki Ahmet Adıyaman hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Geçen Temmuz ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre, inşaat ustası Ahmet Adıyaman, Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde oturan Ö.C. ile internet üzerinden tanıştı. Özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde, eğitim ve tedavi gören Ö.C., bir süre sanal ortamda görüştükleri Ahmet Adıyaman'a kendisinden hoşlandığını söyleyip, Balıkesir'e gelerek kendisini almasını istedi. Bunun üzerine Adıyaman, arkadaşı 44 yaşındaki Remzi I. ile birlikte otomobille Savaştepe'ye gidip sokakta buluştuğu Ö.C.'yi alarak Adana'ya döndü. Adıyaman, Ö.C.'yi kiraladığı bir eve yerleştirdi. Ö.C.'nin kaybolması üzerine araştırma yapan ailesi, kızlarının Adana'da olduğunu öğrendi. Kızlarını Adana'ya götüren Adıyaman ile telefonla görüşen aile, Ö.'nün yüzde 70 oranında zihinsel engelli olduğunu ve tedavisinin devam ettiğini söyledi. Yapılan telefon görüşmesinin ardından Adıyaman, yine arkadaşıyla birlikte Ö.C.'yi Balıkesir'e götürdü. Buluşma noktasında Adıyaman ile arkadaşı Remzi I., polis tarafından gözaltına alındı. Ö.C.'nin yapılan muayenesinde ise bakire olmadığı anlaşıldı.

KENDİ RIZASIYLA GELDİ

Sanık Ahmet Adıyaman savcılıktaki ifadesinde, Kendisiyle internette tanıştık. Birbirimizin resimlerini de gördük. O beni sevdiğini söyledi. Ben de kendisini sevdim. Ö., gelip kendisini götürmemi istedi. Kendi isteğiyle geldi, kiralık eve yerleştik. Ertesi gün birlikte olduk. Bu tamamen kendi isteğiyle oldu. Daha sonra da öpüştük, ancak sadece bir kez birlikte olduk dedi.

Ö.C.'nin engelli olduğunu ailesiyle görüştüğünde öğrendiğini ileri süren Adıyaman, Ben hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum. Her şey Ö.'nün istek ve rızası ile oldu. Özürlü olduğunu öğrenince de her şeye rağmen onunla evlenebileceğimi ve tedavisini de yaptırabileceğimi söyledim. Ama ailesi ısrarla kızlarını isteyince ben de kötü niyetli olmadığımı söyleyerek geri getirdim diye konuştu.

DAVASI Adana'DA GÖRÜLECEK

İfadelerinin ardından Adliye'ye sevk edilen zanlılardan Remzi I. serbest bırakılırken Adıyaman tutuklandı. Adıyaman hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 15 yılı kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Ardından da Savaştepe Cumhuriyet Başsavcılığı, suç yerinin Adana olmasından dolayı yetkisizlik kararı vererek iddianameyi Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Adıyaman'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde, Adana'da başlanacak.



(Doğan Haber Ajansı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39