• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Barca Arda'yı konuşuyor

Barca Arda'yı konuşuyor
İspanyol basını, Espanyol maçı ile Barcelona formasını ilk kez giyen Arda Turan'a geniş yer verdi.

Barcelona’ya FIFA’nın koyduğu yasağın sona ermesiyle dün gece Espanyol karşısında ilk kez forma giyen Arda Turan’a İspanyol basını geniş yer ayırdı. Özellikle Katalan spor gazeteleri ‘Mundo Deportivo’ ve ‘Sport’, Barcelona taraftarının kendisinden çok şey beklediği Arda Turan’ın ilk maçında iyi bir performans ortaya koyduğunu yazdı.

Mundo Deportivo gazetesi, “Rakitic’i kulübede bırakarak ilk 11’de başlayan Arda Turan dakikalar ilerledikçe daha iyi oyun ortaya koydu ve az kalsın gol atıyordu. Güzel oyunuyla ön plana çıkmaya başlayan Arda, Espanyollu oyuncuların da dikkatini çekti, 19. dakikada Gerard Moreno’nun sarı kart görmesine sebep oldu. İkinci yarıda vites yükselten Arda, Messi’nin pasında ceza sahasına girdi ve sert vuruşunu kaleci Pau kornere gönderdi. Uzun süre sonra ilk kez forma giyen Arda Turan, oyundan alınırken Nou Camp ona hakettiği coşkuyla veda etti.” diye yazdı.

Arda’dan çok büyük beklentilerin olduğunu ve dün gece buna en iyi şekilde karşılık verdiği yazan Sport gazetesi, “Türk oyuncudan çok büyük beklentiler vardı ve gerçekten o buna en iyi şekilde karşılık verdi. Belki biraz taktik düzen açısından eksiklikleri var, ama onun kramponlarında sihir var. Ve bu da ileri üçlüyle anlaşmak için birinci aşama” ifadelerini kullandı.

Katalan gazetesi Sport, Arda Turan’ın Barça taraftarının sevgisini kazandığını kaydederek, ısınmaya çıktığında ve maç süresince ona tezahürat yaptıklarını aktardı.

Marca gazetesi, “Arda Turan ve Aleix Vidal görevlerini yerine getirdi. Maç eksiklikleri bulunduğu açık, ancak dün maçta takıma büyük katkı yapabileceklerini gösterdi. Türk futbolcu ikinci yarıda daha iyi oynadı ve MSN (Messi, Suarez, Neymar) ile daha fazla bağlantı kurdu ve golle burun buruna geldi.” dedi.

AS gazetesi ise haberinde “Arda Turan aktifti ancak isabet az. İlk maçı olması açısından kötü bir performans ortaya koymadı. 67 dakika oynadı ve kaleye bir şut attı. Pau’dan güzel kurtarış.” değerlendirmesini yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39