• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

BARCELONA ACIMADI

BARCELONA ACIMADI
İspanya La Liga'nın 16. haftasında ezeli rakipler Real Madrid ve Barcelona karşı karşıya geldi. Real Madrid kendi evinde henüz ilk dakikada öne geçmeyi başarsa da, El Clasico'da gülen 3-1'lik skorla Barcelona oldu.
İspanya La Liga'nın 16. haftasında dünyanın en büyük derbilerinden birine sahne oldu. Real Madrid kendi evinde ezeli rakibi Barcelona'yı ağırlarken, karşılaşmanın henüz ilk dakikasında geri düşen Barcelona, karşılaşmayı 3-1 kazanmayı başardı ve sezonun ilk El Clasico'sunda gülen taraf oldu.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk ekip Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 30. dakikada Alexis Sanchez, 52. dakikada Marcelo kendi kalesine ve 66. dakikada Cesc Fabregas kaydetti. Real Madrid'in tek golünü ise mücadelenin 1. dakikasında Karim Benzema kaydetti.

Bu sonucun ardından Barcelona puanını 37 yaparak liderliğe yükselirken, Real Madrid takımı 1 maç eksikle 37 puanda kaldı ve 2. sırada yer aldı. İspanya La Liga'nın 17. haftasında Barcelona sahasında Rayo Vallecano ile karşı karşıya gelirken, Real Madrid Sevilla'nın konuğu olacak.



DAKİKA 1 GOL 1

Dev maçta başlama düdüğünün çalmasının ardından Real Madrid takımı oyuna yoğun bir pres ile başladı ve bu baskısının sonucunu henüz maçın başında aldı.

Barcelona defansı yoğun Real Madrid presinden kurtulmaya çalışırken, kaleci Victor Valdez büyük bir hata yaparak topu uzaklaştırmak isterken ceza sahası dışında bulunan Real Madridli oyuncu Di Maria'ya gönderdi. Topu kapan Di Maria kaleye şutunu çekti fakat top savunmadan döndü. Savunmadan dönen top Mesut Özil'in önüne düştü ve bu sefer Mesut Özil şutu çeken isim oldu. Mesut Özil'in şutunda defansa çarpan top ceza sahası içerisinde Benzema'nın önüne düştü ve Benzema şutunda topu ağlara göndererek mücadelenin 1. dakikasında Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi.

BARCELONA KENDİ OYUNUNU OYNAYAMADI

Barcelona takımı karşılaşmanın ilk yarısında kendine has ayağa çabuk ve tek paslar yapan oyununu oynayamadı. Real Madrid sürekli pres yaparak Barcelona'nın bu oyununu bozarken, Katalan ekibi yetenekli ayakları ile gol bulmaya çalıştı. Real Madrid'in attığı golün ardından Barcelona takımı ilk tehlikeli atağını mücadelenin 7. dakikasında yakaladı. Seri bir şekilde top ile ceza sahasına giren Lionel Messi, ceza sahasında köşeye plase bir vuruş yaptı ve Casillas iyi uzanarak topu kornere çeldi.



BARCELONA'DAN CEVAP GELDi

İlk dakikada yediği şok gol ile karşılaşmada 1-0 geriye düşen Barcelona takımı mücadelede eşitliği 30. dakikada yakaladı. Kendi sahasında oyun kuran Barcelona, yaptığı düzgün paslar ile ceza sahasından güzel bir şekilde ileriye çıktı. Orta sahada top ile buluşan Lionel Messi, hızla Real Madrid kalesine doğru ilerlerken, hareketlenen Alexis Sanchez'e pasını aktardı. Messi'nin pasında top ile buluşan Sanchez, Real Madrid ceza sahası yayından sağ ayağı ile düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

TERAZİNİN DENGESİ DEĞİŞTİ

İlk yarıda oyunu kontrol edemeyen Barcelona, ikinci yarının başlaması ile birlikte oyunun kontrolünü yavaş yavaş ele geçirdi ve maçta üstünlüğü ele geçiren golü kaydetti. 52. dakikada gelişen Barcelona atağında Real Madrid defansından ceza sahası dışına doğru havalanan topa Barcelonalı oyuncu Xavi gelişine vurdu. Xavi'nin vuruşunda ceza sahası içerisinde bulunan Real Madridli defans oyuncusu Marcelo'ta çarparak kaleci Casillas'ı şaşırttı ve direğe çarparak ağlarla buluştu.

RONALDO NET FIRSATI KAÇIRDI

Real Madrid takımında Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo mücadelenin 65. dakikasında takımı adına beraberlik fırsatından yararlanamadı. 65. dakikada gelişen Real Madrid atağında Brezilyalı oyuncu Kaka'nın ceza sahasına yaptığı düzgün ortada boş pozisyonda olan Ronaldo, rahat posizyonda yaptığı kafa vuruşunu dışarı attı ve Real Madrid adına beraberlik fırsatından yararlanamadı.

MADRID AVA GİDERKEN AVLANDI

Beraberlik golünü bulmak için Barcelona kalesine ataklar geliştiren Real Madrid takımı, rakip kalede gol ararken kendi kalesinde gol gördü. Karşılaşmanın 66. dakikasında Barcelona takımı kendi ceza sahasının önünde Real Madridli oyunculardan topu kaparak yeni bir atağa başladı. Topla buluşan Iniesta, hızla Real Madrid yarı sahasına doğru ilerledi ve Messi'ye pasını aktardı. Topu alır almaz Real Madrid kalesine yüzünü dönen Lionel Messi, topla süratli bir şekilde ilerlerken sağdan bindirme yapan Alves'i gördü ve pasını aktardı. Alves, Messi'nin pasında ceza sahasında arka direğe hareketlenen Fabregas'a güzel bir orta yaptı. Fabregas Alves'in bu ortasında güzel bir kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek Barcelona'yı mücadelede 3-1 öne geçirdi.

MESUT ÖZİL İLK 11'DE, HAMİT VE NURİ İLK 18'DE YOK

Real Madrid takımında temsilcilerimiz Hamit Altıntop ve Nuri Şahin bu karşılaşmada ilk 18 kişilik kadroda yer almazken, Mesut Özil mücadeleye ilk 11'de başladı ve 58 dakikada sahada kaldı. Mesut Özil mücadelenin 58. dakikasında yerini Kaka'ya bıraktı.

SON YILLARDA BARCELONA ÜSTÜNLÜĞÜ

Bu karşılaşmanın ardından El Clasico'da son yıllara bakıldığında Barcelona üstünlüğü göze çarpıyor. Ligde oynanan son 7 El Clasico karşılaşmasında Barcelona takımı 6 kez sahadan galibiyet ile ayrılırken, 1 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Barcelona teknik direktörü Guardiola ise Real Madrid'e karşı oynadığı 11 karşılaşmada 8. galibiyetine imza attı.



Takımların sahaya çıktığı ilk 11'ler;

REAL MADRID
Casillas
Coentrão
Pepe
Ramos
Marcelo
Xabi Alonso
Lass (62. dakika Khedira)
Özil (58. dakika Kaka)
Di María (68. dakika Higuain)
Ronaldo
Benzema

YEDEKLER
Khedira
Kaka
Adan
Arbeloa
Albiol
Higuain
Callejon

BARCELONA
V. Valdes
Dani Alves
Puyol
Pique
Abidal
Busquets
Iniesta
Xavi
Fabregas (78. dakika Keita)
Alexis Sanchez (84. dakika Villa)
Messi

YEDEKLER
Villa
Thiago Alcantara
Pinto
Mascherano
Keita
Pedro
Maxwell
SPORX
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39