• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

BARO BAŞKANI FEVZİ KONAÇ YENİDEN ADAYIM:

BARO BAŞKANI FEVZİ KONAÇ YENİDEN ADAYIM:
"KREDİ TANINIRSA 2 YIL DAHA BAŞKANLIĞA TALİP OLDUĞUMUZU SÖYLÜYORUM"

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Ekim ayında yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı. 
18-19 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Kayseri Barosu Başkanlığı seçimi ile ilgili olarak açıklama yapan Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç başkanlığa yeniden aday olduğunu belirterek, "Seçimlerin bize yakışan şekilde geçmesini temenni ediyorum" dedi.
Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç “ Su akar gibi geçiyor zaman nihayetinde 2 yıllık görev süremiz dolmak üzere. Bu yılın 10. ayında 11-12 Ekim tarihlerinde toplanamasak ta 18-19 Ekim tarihlerinde seçimli genel kurul yapılacak. Bununla ilgili yönetim kurulu olarak kararı almış durumdayız. Dolaysıyla Kayseri Barosu ve tüm barolar 2 yılda seçim yaptıkları için görev süreleri itibariyle 2 yıl dolduktan sonra genele kurula gitmek zorundalar. 10. ayda genel kurula gidiyoruz” dedi.
Konaç “ Kayseri’de şuanda kayıtlı bin 50 avukatımız var. Bin 50 avukatımızda 2 yıl içerisinde mesleğe yakışır bir şekilde tarafsız, objektif, bir takım sıkıntılara parmak basan bir baro olma gayretiyle 2 yıl boyunca hizmet vermeye gayret ettik. Ve nihayetinde 2 yıl sonra meslektaşlarımızın huzuruna bir kredi isteyerek aday olduğumuzu yeniden belirterek meslektaşlarımızın huzuruna çıkacağız. 2 yıl içerinde yaptığımız şeyler doğru algılanmış şeyler ve yeniden 2 yıl devam gibi bir noktada kredi tanırlarsa 2 yıl daha talip olduğumuzu söyleyerek yola çıkmış bulunuyoruz. Elbette yönetim kurulu üyelerimizden ve yönetim kurulumuzda görev yapan arkadaşlarımızdan devam etmek isteyenler olduğu gibi bu 2 yıllık süre bizi yordu biz müsaade istiyoruz diyen arkadaşlarda var” diye konuştu.
“ Yeni bir liste oluşturmak istiyoruz. Oluşturacağımız listede herkesi kucaklayan hiçbir siyasi fikre, ideolojiye angaje olmadan meslek öncelikli bir baro olmak toplumsal bir baro olmak noktasında bizde bu görevde sizinle birlikte olabiliriz diyen arkadaşlarla yeni bir yola çıktığımızı ifade edeceğiz. Listelerimiz henüz netleşmedi. Bizimle birlikte yol yürümek isteyen arkadaşlarımızla istişare ediyoruz. Kucaklayıcı bir listeyle yola çıkmak arzusundayız. İnşallah meslektaşlarımız bu iki yıl içerisinde yaptıklarımızı faydalı anlamlı bulmuşlarsa yeniden 2 yıllık bir süre tanırlar. Bununla birlikte bize bir fırsat daha verirler diye umuyoruz. 2 yıl içerisinde siyasi dalgalanmalar, hukuk üzerinde kara bulutların olduğu günler yaşadık. Bu günlerde de dikkatli, özenli, toplumun hassasiyetlerini göze alan baro olmak kaygısıyla hareket etmeye çalıştık” diyen Konaç “ Bundan sonraki süreçte de bu durum değişmeyecek. Toplumun hassasiyetlerini dikkate alarak, toplumun değerlerini sahip çıkan bir baro olmaya gayret edeceğiz. Ancak sadece mesleğe mahkum sadece adliye koridorlarında olan bir baro algısını kırmak, bununla ilgili olarak mücadele etmekle birlikte toplumun sorunları ile yüzleşen, toplumun sorunlarına katkı sağlayan bir baro olma gayreti içerisindeyiz. Oluşturacağımız yeni liste ile bu işe layık olan ekiple yola çıkacağız.18-19 Ekimde yapılacak olan genel kurulun hem baromuza hem avukatlık cemiyetine hayırlar getirmesini diliyorum. Karşımızda elbet rakiplerimiz olacak şuan isimleri netleşmemekle birlikte bir arkadaşımızı da aday olacağı konusunda konuşulan şeyler var. Onlara da başarılar diliyorum. Bize yakışan bir seçim sürecinin olmasını da özelliklede temenni ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39