• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Baro Başkanı Fevzi Konaç'ı eleştirdi:

Baro Başkanı Fevzi Konaç'ı eleştirdi:
ÖĞRENCİSİNİN ATTIĞI YUMRUKLA HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMEN

EĞİTİM-SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI ULAŞ APAYDIN: 
 

"BARO BAŞKANI YAŞANMAMIŞ BİR OLAYI YAŞANMIŞ GİBİ GÖSTERMEKTEDİR"

Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, öğrencisinin attığı yumruk ile hayatını kaybeden Mehmet Aktaş için Baro Başkanının yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Apaydın, "Baro başkanı yaşanmamış bir olayı yaşanmış gibi göstermektedir" dedi. 
Adliye Sarayı önünde basın açıklaması düzenleyen Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın ve sendika üyeleri, katıldığı bir seminerde öğrencisinin attığı yumruk ile hayatını kaybeden Mehmet Aktaş için açıklamada bulunan Baro Başkanı Fevzi Konaç'ı eleştirdi. Apaydın, "Sizlerin de bildiği gibi eğitim camiası değerli bir öğretmenini öğrencisi tarafından şiddete maruz kalması sebebiyle maalesef kaybetti. Biz acımızı, yasımızı yaşarken, ilimiz Kayseri'de bazı kurum yetkilileri kasıtlı olarak çok yanlış değerlendirmelerde bulundular. Önce Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, öğretmenimizin cenazesi ile ilgili olarak yer ve zaman konusunda diğer meslektaşlarımızı bilgilendirici mesajlar çekmemiştir. Bunlar yetmezmiş gibi cenaze başında öğrenci için çok üzgün olduğunu belirtmiş ve bu şiddete sebebiyet veren Milli Eğitim politikalarından Alo 147 ihbar hattını savunmuştur. Şimdi de Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Sümer Anadolu Lisesi'nin düzenlediği bir seminerde şiddeti uygulayan öğrenciyi savunmuş yani şiddeti savunmuştur. Bu da yetmezmiş gibi Mehmet Aktaş öğretmenimizi suçlamıştır.
Kayseri Baro Başkanı yaptığı konuşmada öğrencinin aldığı raporu öğretmenimizin yırtarak öğrencinin suratına fırlattığını ve bunun da kameralarda görüldüğünü söylemiştir" dedi.
"Adalet anlayışınız bu mu?" diyen Apaydın, "Yaşanmamış bir olayı, olmayan bir kamera görüntüsünün varmış gibi göstermek adaletin neresindedir? Bizler şunu çok iyi biliyoruz, siz kamera görüntülerinin seyretmediğiniz halde bu yanlış bilgileri vererek sanığın avukatlığını yapmışsınızdır. Siz Fevzi Konaç bulunduğunuz makamı hiç ilgilendirmediği halde böyle bir açıklama yaptığınıza hiçbir anlam veremedik. Madem toplumsal olaylarda duyarlılık göstermek istiyorsunuz o halde sokak arasında tekme tokat ve sopalarla öldürülen ve bu görüntüler kamera kayıtlarıyla sabit olan Ali İsmail Korkmaz hakkında da açıklama yapsaydınız. Bütün bunlar ekseninde siz Sayın Fevzi Konaç bulunduğunuz makamın ve mesleğinizin gereğini yapmadınız. Hatta davayı yanıltmak için çaba harcadınız. Sayın Fevzi Konaç, biz Eğitim Sen olarak sizlerden beklentimiz adaletli ve tarafsız olmanızdır ve şiddetin avukatlığını yapmamanızdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Baro Başkanlığı girişine siyah çelenk bırakan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39