• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

BARO BAŞKANI FEVZİ KONAÇ'TAN EĞİTİM-SEN'İN TEPKİSİNE YANIT

BARO BAŞKANI FEVZİ KONAÇ'TAN EĞİTİM-SEN'İN TEPKİSİNE YANIT
BARO BAŞKANI KONAÇ'TAN EĞİTİM-SEN'İN TEPKİSİNE YANIT

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, geçtiğimiz günlerde bir öğrencinin öğretmene yumruk atması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklama sonrası Eğitim-Sen Kayseri Şubesi Konaç'ın yaptığı açıklamaya tepki göstermişti. Tepkilere yanıt veren Konaç, " Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanlığının yapmış olduğu açıklamaya saygı duymakla birlikte, konuşma metninin tam olarak izlendiğinde ne amaçla ve hangi hassasiyetler gözetilerek yapıldığı anlaşılacaktır" dedi. 
Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç yaptığı yazılı açıklamada, "Yapılan basın açıklaması ne amaçla yapıldığı bilinmemekle birlikte, toplumsal bir hastalığın tedavisi ve suçun önlenmesi amacıyla yapılan bir seminerde asla taraf olmadan, açıklamada yer aldığı şekliyle şiddeti savunmak gibi bir saikle hareket etmeden, sorumluluklarımızın çerçevesi çizilmiş, kaygılarımız dile getirilmiştir. Bir davanın konusu olmuş olması nedeniyle belirli bir çerçevede konuya yaklaşılmış ve eğitimci öğretmenlerimizin dikkatlerine sunulmuştur. Basın açıklamasında, 'olmayan görüntünün' varmış gibi gösterilmesi ifadelerinde en azından ön yargılı ve somut verilerden uzak bir açıklamadır" ifadelerini kullandı.
Konaç ayrıca, "Demokratik bir tepki hakkının kullanımı olarak, Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanlığının yapmış olduğu açıklamaya saygı duymakla birlikte, konuşma metninin tam olarak izlendiğinde ne amaçla ve hangi hassasiyetler gözetilerek yapıldığı anlaşılacaktır. Unutulmamalıdır ki Baro'lar toplumsal duyarlılığın ve sorunlarla mücadelenin en önemli unsurlarıdır. Bu nedenle yaşanan acı olaylara karşı kayıtsız kalmamız düşünülemez. Bu konuda asıl yapılması gereken taşın altına elini koyarak, suçla mücadelede el ve yürek birliği ile tavır almaktır. Kolay olan hiç dinlenmeden ve savunma hakkı tanımadan eleştirmek ve karalamaktır" açıklamalarında bulundu.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39