• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

BARO BAŞKANI KONAÇ: "SAVCI MEHMET KİRAZ'IN ACISININ TAZELİĞİ İÇİMİZİ YAKIYOR"

BARO BAŞKANI KONAÇ: "SAVCI MEHMET KİRAZ'IN ACISININ TAZELİĞİ İÇİMİZİ YAKIYOR"
5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk konulması sonrasında basın açıklaması yapan Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, "Sevci Mehmet Kiraz'ın acısının tazeliği içimizi yakıyor" dedi.

Kayseri Barosu tarafından ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Çelenk bırakma törenine Baro Başkanı Fevzi Konaç ve avukatlar katıldı.
Çelenk bırakma töreni sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, 5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle tüm meslektaşlarının gününü kutladı.
Konaç," Yaşı müsait olup ülkemizin yaşadığı tüm seçimleri hatırlayanlar vardır. Bu seçimlerden hiç biri yoktur ki; öncesinde, yapılacak seçimin tarihin en önemli seçimi olduğu vurgusu gerek iktidar, gerekse muhalefet tarafından ifade edilmiş olmasın. Yine bu vurgunun sıkça yapıldığı bir seçimin arefesinde, siyasetin ve çatışmaların sıcak gündemine mahkûm olmuş bir tarihte, mesleğimiz adına onur ve şeref günü olan 5 Nisanı kutluyoruz. Daha iki gün önce şehit edilen ve tüm milletimizi yasa boğan Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın acısının tazeliği içimizi yakarken bir kez daha tüm adliye camiamıza başsağlığı diliyoruz" dedi.
Konaç ayrıca,"Biz Avukatlara ve Barolarımıza konuyu topluma doğru aktarmak ve hukuki olarak bunların ne anlama geldiğini izah etmek gibi görevler düşüyor. Bu konuda ne toptan reddiye düzmek, ne de tereddütsüz ön kabul misyonumuza yakışan bir tavır değildir. Değişim talebinde bulunan bir toplumda, sağlıklı bir zeminde bu talebin karşılanabilmesi için biz hukukçulara önemli görevler düşmektedir. Bu rolü üzerine almayan hukukçular hata etmiş olacağı gibi ve toplumun yanlış zeminlere savrulması tehlikesi de akıldan çıkarılmamalıdır. Ama her ne olursa olsun Baro olarak her zaman hukukun yanında saf tutacağımızı buradan bir kez daha deklare ediyoruz" diye konuştu. Baro olarak bir bütün halde olduklarını söyleyen Konaç,"Biz Baro’yuz. Hukuk adına gördüğümüz yanlışları toplum ile paylaşmanın görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Her zaman olduğu gibi Baromuza kayıtlı bütün meslektaşlarımızın hassasiyetlerine ve siyasi görüşlerine saygı duymak gerektiğinin de farkındayız. Bundan dolayı siyasetin tarafı olmadan, hiç kimsenin hatırı için yapılan yanlışları görmezden gelmeden, vatanımızın, milletimizin birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutarak konuşmanın, tavır almanın en önemli görevimiz olduğunu biliyoruz"şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39