• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

BARO BAŞKANLARI ADALET BAKANI BOZDAĞ'I ZİYARET ETTİ

BARO BAŞKANLARI ADALET BAKANI BOZDAĞ'I ZİYARET ETTİ
İÇ NADOLU BÖLGESİ BARO BAŞKANLARI ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ'I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Yeni Hükümetin kurulması neticesinde yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ’ı, İç Anadolu Bölgesi Baro Başkanları ziyaret etti. 
Ziyarete katılan Kayseri, Ankara, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Sivas, Niğde, Karaman,Yozgat, Kırıkkale Baro Başkanları heyeti adına söz alan Kayseri Baro Başkanı Av.Fevzi Konaç, "Sayın Bakanım, Bölge Baro Başkanları olarak beraberce kararlaştırarak, sizlere aktarmak istediğimiz konularda heyetimiz adına konuştuğumu ifade etmek isterim.
Öncelikle yeni görevinizin hayırlı olması dileklerimizi iletmek istiyoruz. Bu bir nezaket ziyareti olması hasebiyle, görevinizde başarılar diliyoruz. Görev yaptığınız önceki dönemlerden hatırlayacağınız üzere, yaşanan bir takım tartışmalardan dolayı kapanmış gibi görünen diyalog kapılarının, yeniden açılması ve iletişim sorunu yaşadığımız bir takım konuların, yeniden ele alınabilmesi için bu ziyareti önemli ve anlamlı buluyoruz. Büyük sıkıntılarımız var.Bunların aşılması anlamında bir an önce bir takım adımların atılması gerektiğini söylemek istiyoruz" dedi.
Konaç, "Basın organlarına yansıyan ve mesleğimizi direkt ilgilendiren bir takım konularla ilgili beyanlarınızı yakından takip ediyoruz. Bu vesileyle uzun yıllardır en önemli sorunlarımızın başında gelen Avukatlık Kanunu çalışmalarının yeniden başlatılması ve yine Avukatlık Sınavının acilen getirilmesi gerektiği konularında ki beklentilerimizi aktarmak istiyoruz. Bu çalışmalar yapılırken başta Barolar Birliğimiz ve Barolarımızla sıkı bir işbirliğine ihtiyaç duyduğumuzun altını çizmek isteriz. Tüm bu çalışmalarla ilgili çözüme aktif katkısı olacağını düşündüğümüz için, Baro Başkanları toplantısında sizleri de Türkiye Barolar Birliğinde aramızda görmekten mutluluk duyarız" ifadesinde bulundu.
Konaç konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Anadolu Baroları olarak özellikle Adliyelerimizde yaşadığımız ve yerelde çözme imkanı bulamadığımız bir takım sorunlarımızın aşılması anlamında Bakanlığımızla irtibata geçme ihtiyacı duymaktayız.Bu konuda Bakanlığımızla bu irtibatı sağlayacak bir Bakanlık Temsilcisinin görevlendirilmesinin isabetli olacağını düşünüyoruz.
Türkiye’de önemli bir süreç yaşanıyor. Seçimler bitti ve tüm Siyasi Partilerimiz yeni bir Anayasa yapılmasının önemine vurgu yapıyor.Yapılacak bu çalışmaya katkıda bulunabilecek en önemli meslek örgütünün Barolar Birliğimiz ve Barolarımız olduğunu düşünüyoruz. Ülkemiz içinden geçtiği zor dönemde en çok toplumsal mutabakata ihtiyaç duyuyor.Bu mutabakatın sağlanmasına Barolarımızın önemli katkılar sunabileceğine inanıyoruz.Bu anlamda Barolarımızın sürece dahil edilmesi hususunda sizlere önemli bir görev düştüğünü ifade etmek istiyoruz.
Sayın Bakanım; son olarak tüm burada bulunan Baro Başkanlarımız adına şunu eklemek isterim; İç Anadolu Baroları olarak ülkemizde yaşanan terörden dolayı üzgünüz. Gün gün verdiğimiz Şehitlerimizin hüznünü yaşıyoruz. Evlerinden göç etmek zorunda kalan terör mağduru bölge insanımıza dair kaygı içindeyiz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutuyoruz. Bölgede yaşanan hadiselerin bir an önce son bulması ve o bölge insanımızın yaşadığı sıkıntıların bitmesi adına devletimizin attığı her adımın yanında olduğumuzun bilinmesini özellikle belirtmek istiyoruz. Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu idrakindeyiz.Burada vatanını,bayrağını seven insanlar olarak bu hassasiyetlerimizi de aktarmak isteriz."
Katılan diğer Baro Başkanları tek tek söz alarak ifade edilenlere katıldıklarını belirtti. Ayrıca Baro Başkanları kendi illerindeki adliyelerde yaşadıkları bir kısım sorunların halli için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan katkı beklediklerini ifade ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından Adalat Bakanı Bekir Bozdağ, "Öncelikle bu ziyaretten duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Çok teşekkür ederim. Bu dönemde bahsedilen sorunları aşmak adına beraberce çalışmamızın değerini belirtmek isterim" diyerek şunları söyledi:
"Kapımız bu konuda Bakanlık olarak sonuna kadar açıktır. Müsteşarımız ve Bakan Yardımcımız her konuda sizlerle irtibatta olmak üzere hazırdır.Her konuda bizlere ulaşılabilir.Bu dönem önemli yasal değişikliklere gideceğiz. Çalışmalar devam ediyor. Avukatlık Kanunu ile ilgili acil yapılması gerekenleri beraberce çalışalım. Sınavın olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak ihtilaf sadece müktesep hak konusunda çıkıyor. Bunu da aşmalıyız.
Terörle mücadelede hukuk içinde kalmak için çok büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Bu hassasiyetimiz olmasa çok daha kolay ve az zamanda sonuç alabilirdik. Ancak büyük bir titizlikle sivil vatandaşımızı korumak ve teröristten ayırd etmek için kılı kırk yarıyoruz. İddia ediyorum, dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye’de olduğu kadar hukuk içinde kalınarak terörle mücadele edilmiyor. Çok yakın zamanda Belçika ve Fransa örnekleri ortadadır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39