• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

BARSAMA HLKINDAN BAŞKAN ÇELİK'E TEŞEKÜR

BARSAMA HLKINDAN BAŞKAN ÇELİK'E TEŞEKÜR
ÇAVUŞAĞA MAHALLESİ ESKİ İSMİ OLAN BARSAMA'YA KAVUŞTU

Kocasinan ilçesine bağlı Çavuşağa mahallesi muhtarı Ali Türk ve mahalle halkı, mahallelerinin geçmişteki isminin Barsama olduğunu belirterek, Kocasinan Belediye Meclisine yaptıkları başvuru sonrası mahalle adının Barsama olarak değiştirildiğini söyledi. Böylece, Çavuşağa mahallesi eski ismi olan Barsama'ya kavuşmuş oldu. 
Kayseri merkezine 25 kilometre uzaklıkta olan Kocasinan ilçesine bağlı Çavuşağa mahallesi muhtarı Ali Türk ve mahalle halkı geçmişte mahallelerinin adının Barsama olduğunu belirterek, Çavuşağa mahallesi isminin değiştirilmesi için Kocasinan Belediye Meclisine başvuruda bulundu. Meclis tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Çavuşağa mahallesinin ismi Barsama olarak değiştirildi. Yapılan değişiklik sonrası mahalle halkı eski ismi olan Barsama'ya kavuşmuş oldu. Yapılan isim değişikliği sonrası konuşan mahalle muhtarı Ali Türk, "Barsama Anadolu'nun ilk Türk yerleşim yeridir. Mahalle halk arasında genellikle Barsama olarak bilinir ve Barsama olarak telaffuz edilir. Barsama'nın tarihi doğal ve güzelliklerle doludur. Cumhuriyetten önce Barsama ve Cumhuriyetten sonra da Çavuşağa köyü olarak değiştirilmiştir. Barsama'da okur, yazarlık oranı yüksektir. Mahalleli tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Diğer yandan Barsama kelime anlamı olarak yemeklere konulan güzel kokulu nane, yaban kekiği gibi bitkilerin ortak anlamı olarak kullanılmaktadır" ifadelerini kullandı.
Türk ayrıca, "Köyümüzün ismi eskiden Barsama olarak bilinmekteydi. Barsama ismi olarak Kocasinan Belediyesi tarafından meclis tarafından Perşembe günü meclisten geçerek kabul edildi. Bu süreçte Kocasinan Belediye Başkanımız Mustafa Çelik büyük bir teveccüh göstermiş, yardımlarını esirgememiş ve Kocasinan Belediyesi Meclis kararı ile bu süreç tamamlanmıştır. Kocasinan Belediye Başkanımız Mustafa Çelik'e şahsım ve muhtarı olduğum Barsama mahallesi sakinleri adına teşekkür ediyorum" dedi.
Mahalle halkından Kemal Oral ise, “ Barsama köyünde yaşıyorum. Muhtarımız Ali Türk tarafından eski ismimizi tekrar geri kazanmış olduğumuzdan dolayı mutlulukla bir araya geldik. Biz burada halk olarak Çayuşağa ismini hiç benimsemedik. Sebebi ise hiçbir anlam ifade etmemesi. Fakat Barsama olarak araştırdığımızda güzel bir anlamı olduğu öğrendikten sonra muhtarımızın onayıyla Kocasinan Belediyenize böyle bir müracaatta bulunduk. Bu müracaatımız meclis tarafından uygun görüldü ve onaylandı. Biz zaten halen çocuklarımıza bile 'Barsamalıyız' diyoruz. Çayuşağa köyü bir şey ifade etmediği için kabullenemedik. Mutluyuz başta muhtarımız olmak üzere Kocasinan Belediyesine ve meclis üyelerine teşekkür ederiz" diye konuştu.
Mahalle ihtiyar heyetinden Ahmet Taşkın da, "Çavuşağa olan köyümüzün ismini eski ismi olan Barsama yaptık. Mutlu olduk. Çiftçi olarak Çavuşağa dediğimiz zaman kimse bilmiyordu. Şimdi Barsama dediğimiz zaman biliyorlar. Köyümüz Barsama olarak tanındı ve böyle kaldı. Başta Kocasinan Belediye başkanımıza ve muhtarımıza diğer köy halkına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Yeni adı Barsama olan mahalle ayrıca, 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının açmış olduğu en güzel köy yarışmasında Kayseri ikincisi olarak ödül almıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39