• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

BAŞAKPINAR TALAS'IN ŞAHA KALKAN BÖLGESİ OLACAK

BAŞAKPINAR TALAS'IN ŞAHA KALKAN BÖLGESİ OLACAK
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yukarı mahallelerden Başakpınar'ın Talas'ın gelişmeye açık olan yerleşim alanı olduğunu belirterek, "Üç üniversite sayesinde Başakpınar Talas'ın şaha kalkan bölgesi olacak" dedi.

Başkan Palancıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Dost, meclis üyeleri, birim müdürleri ilebirlikte Başakpınar Osmanlı Evi'nde mahalleliyle sohbet etti. Sıcak çayların yudumlandığı sohbet ortamındaki toplantıda konuşan Başkan Palancıoğlu, mahalleye yapılan ve yapılacak projelerle ilgili gelinen aşamaları anlattı.

Başkan Palancıoğlu, Başakpınar'ın ve çevre mahallelerin hızla gelişmesi için çalıştıklarını ifade ederek, "Bütün mahalleler için koşturuyoruz. 130 bin nüfuslu bir ilçeyiz ve her geçen gün nüfusumuz hızla artıyor. Tabi ihtiyaçlar da bununla beraber artıyor. Türkiye'nin nüfusu en hızlı artan ilçesiyiz. Nüfus artış hızımız yüzde 7'nin üzerinde. Bu çok önemli bir gelişme. Bu, üniversitelerin olması, ilçemizin hava ve çevre temizliği, suyunun kalitesi ve ulaşımın kolaylığının sonucudur." diye konuştu. 

Başakpınar'da devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Palancıoğlu, "Zincidere ile Başakpınar arasındaki araziye Talas'ın yeni büyük bir mezarlığını yapıyoruz. Mesire alanları yapacağız.

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığımız stadyum tamamlandı yakında açılışı yapılacak. İmam hatip lisesi arsasının belirlenmesinin ardından proje çalışmaları sona erdi, ilkbaharla birlikte ihalesi yapılarak yapımına hemen başlanacak. 

Derevenk Vadisi'ne yapımı başlanılan viyadükle birlikte ulaşım noktasında da alternatif ve 

daha hızlı bir ağ oluşacak. Bütün bunlarla birlikte Başakpınar ve çevresindeki mahallelerimiz 

hızla gelişecek." ifadelerini kullandı.

 

Başkan Palancıoğlu, imar planı çalışmasının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bu Başakpınar'la birlikte diğer mahallelerimiz için önemli bir konu.

Mahallemizin sağlıklı gelişip büyümesi için lütfen biraz sabredin ve büyük evler yapmayın. Hem paranız boşa gitmesin hem de çarpık kentleşmenin önüne geçelim. Burası üniversitelerle Talas'ın şaha kalkacak bölgesi. Artık vatandaşlarımız köy düşüncesinden kurtulup geleceğe yönelik planlamalar yapmalı. 

Sizden ricamız imarla ilgili bizimle istişare edin." Başkan Palancıoğlu, suyla ilgili bir şikayetin geldiğini ve araştırıldığını da anlatarak, "Herhangi bir endişeye gerek yok. KASKİ'deki arkadaşlarımızla hemen irtibata 

geçerek numuneler tahlil edildi ve suyla ilgili en ufak bir sıkıntının olmadığı görüldü." şeklinde 

konuştu. 

KASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Ziya Kahraman ise, "Evlerinizdeki içme suyunun 

vanasını kısın. Hem birim saniyede harcanan su miktarı az olacağı için su parası az gelir, hem 

de köpürme olmaz." şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39