• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Başbakan AK Parti son grup toplantısında konuştu 13 Kasım

Başbakan AK Parti son grup toplantısında konuştu 13 Kasım
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin son grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, açlık grevleri ve anadilde savunma ile ilgili önemli
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu..

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

* Büyükşehir yasasını milletimize kazandıran bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yasa sonrası çok daha kaliteli hizmet alacak olan milletimize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.. Parti olarak çok ciddi belediyecilik bilgisine sahibiz. Bu kanun birikimimizin eseridir. Bu kanun şehirlerimiz için Türkiye için planlanarak TBMM'ye gelmiş bir kanundur. Bizim hazırladığımız bu kanun hakkında söz söyleyebilmeleri için bir tecrübelerinin olması gerekir. CHP'nin BDP'nin MHP'nin idare ettiği belediyelerin hali ortada. Bizim gösterdiğimiz performans ortadadır. AK Partili belediyelerin tamamında yatırımlar yapılıyor ama gidin muhalefet partilerinin belediyelerinin çoğunluğunda çöp sokak ortasında atan pislik yıkıntı harabe görürsünüz. Beceriksizlik görürsünüz iş bilmezlik görürsünüz. Kendi ifadeleriyle bütçeye musallat olmuş yamyamlar görürsünüz. Söyleyecek sözleri olmayanlar sadece küfrederler. Bu yasaya karşı mücadele ederken acaba gruplarından kaç kişi bu yasayı takip etti. Çoğunluğu Meclis'te yoktu. Bu samimyetsizliklerini ortaya koyuyorlar. Bunların hiç bir zaman milletin dertleriyle dertlenmediler.

* 10 Kasım'da Siirt'in Pervari İlçesi'nde operasyona giden ve orada 4 mürettabatıyla 13 komanda askerimizlae bir arada bulunan 17 kahramanımızı şehit verdik. Şehitlerimizin ailelerine ve aziz milletimize sabır diliyorum. Helikopterin neden düştüğü araştırılıyor. Helikopterimize yönelik bir terörist saldırı yok. Muhalefetin bahsettiği, zihinleri bulandıran açıklamaları oldu. Bunlar yanlış. Ağzı olan konuşuyor. Son derece zor şartlar altında yürütülen işler devam ediyor. Böyle hadiselerin yaşanmaması için tedbirler alınıyor. 30 yıldır devam eden terörle mücadeleyi bir milli mesele olarak değil bir hükümet meselesi olarak görenler var. Bunları siyasi malzeme yapmak için uğraşanlar var. Biz bunu 10 yıldır milletimize şikayet ediyoruz. Bu marjinal çevreler sırf hükümet zarar gördün diye adeta dua ediyor. Bunlar ne acıdır ki AK Parti kaybetsin durumu içindedirler. Yere düşen her şehidi siyasi malzeme yapmak için çaba sarfedenler var.

* Suriye'de her gün hayatını kaybeden masum siviller CHP'nin umrunda değil. Kendi halkına silah doğrultan bir rejim CHP'nin derdi değil. CHP çok daha küçük hesaplar peşinde. CHP ne yazık ki bir futursuzluk bir zavalılık içinde. Biz meseleye kardeşlik hukuku çerçevede bakıyoıruz. Türkiye'nin ulusal ve bölgesel çıkarlar içinde bakıyoruz. Şunu tekraren hatılasrıyorum Türkiye küçük hesaplar yapmayacak kadar büyük bir devlettir. Bu tuzağa düşmeyecek kadar tecrübeli bir devlettir. Suriye'ye gereken en sert karşılığı veriyoruz. Gerekirse en sert cevabı vermekten de kaçınmayacağız. Kimse türkiye cumhuriyeti'nin cesaretini ve sabrını test etmeye kalkmamalıdır. Biz daha fazla kan dökülmeden bu meselenin sonuca varması için uğraşıyoruz. Daha fazla acı haber almadan, daha fazla tahrikle karşılaşmadan, Türkiye'ninb barış ve refaha ermesi için bütün adımları atacağız.

* Hukuki ve siyasi bir mücadeleyle gündeme getirelecek unsurlar devlete dayatılmaya çalışılıyor. Başkalarının hayatı üzerinden hesap yapmaya alışık olanlar bu tutumlarına devam ediyor. Kandil'e mesaj gönderemeyenler, grevler için çağrıda bulunamayanlar yine hükümeti sıkıştırmaya çalışıyorlar. AK Parti'nin gerçekleştirdiği reformaları kendilerine mal etmek isteyenler bu tür eylemlerden medet umuyorlar. Bugüne kadar hangi adımı attıysak bunlar karşımızda durdular. Ucuz hesapların içine giriyorlar. Bizim bu şark kurnazlığına karnımız tok. Siyasetçinin işi açlık grevi yapmjak, açlık grevi yapanlara destek vermek değildir. Bunlar bügüne kadar çıkmaz sokaklara girmeye bataklıkta gezinmeye alıştırlar. Sonda da hükümet gelsin bunları düştükleri kuyudan çıkarsın istiyorlar. Biz hem sözümüzle hem uygulamalarımızla defalarca gösterdik.

* Biz terörist saldırılara gereken cevabı vereceğimizi söyledik. Yaradılanı yaradandan ötürü severiz dedik ve yolumuza böyle devam edeceğiz dedik. Bir tek asker, bir tek polisimizin bir tek vatandaşımızın burnu kanamasın diye yoğun şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Dağdaki kandırılmış robota döndürülmüş polisin bile ölmekten, öldürülmekten, öldürmekten dönmesi için çaba sarfaediyoruz. Benim Mehmetçiğim dağda yakaladığı teröriste parkasını uzatacak kadar ali cenaptır. Elbette her ölüm acıdır. Gençlerin ölümünün durdurmak için çalıştırk. Biz yaşatmak için mücadele verirken birileri öldürmek için uğraştı. Şuanda da işte aynen bunu yapıyorlar. Şu anda da ölmekten, öldürmekten rant sağlamanın kulisini yapıyorlar. Gençleri ölmeye ve öldürmeye sürüklüyorlar. Onlar vicdanı sükut etmiş bir haldedir. Şu anda cezaevlerinde ortaya konan eylem terör örgütünün başkasının ölümü üzerinden rant sağlma eylemidir. Buradan BDP'ye bir kez daha yazıklar olsun diyorum. Hiç bir zaman çözümün yanında olmadılar. Kendileri söylüyor zaten. Bizim dağa söz geçirecek halimiz yok diyorlar. Bunlar kendi içlerinde birbirine düşmüş durumdalar zaten. Bunlar idare edilen idare eden değil. Talimatı veriyor, meclise geliyorlar. Herhangi bir iradeleri var zannetmeyin. Hiçbir zaman yaşatmanın peşinde olmadırlar. Kendi ayakları üzerinde duramadılar. Eğer bunların vicdanı varsa, bu eylemleri düzenleyenlere karşı duruş sergilesinler.

* Bu millet 3 Kasım 2002'de bu tezgahı alt üst etmiştir. Bugün de bu tuzağı kuranlara milletimiz cevabını verecektir. Biz bu tezgahı bozmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapacağız. BDP'li milletvekilleri de açlık grevlerine varsın devam etsinler. Ama bu arada şiş kebaplar filan gelmesin. Bu rejimi faşizme çevirmesinler. Kendi sefahatları için geçleri kullanmaktan vazgeçsinler. Bizim ilkemizi insanı yaşat ki devlet yaşasın.

* Anadilde savunma hakkını hazırlyan taslağı Meclis'e getirdik. 13 maddelik olan bu tasarı Meclis'ten gelip geçecektir. Milletimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Gensoru önergelerini ard arda veriyor MHP aradaki açığı kapatmak için. Saçma sapan gensorular veriliyor. Bugüne kadar olduğu gibi bugün ve yarın yapılacak bu gensoru ile ilgili reddini alıp gereken cevabı alacaklardır. Gensoru vermek için gensoru verilmez. Bir önerge verildiği zaman bir hükümet sarsıntı geçirmeli. Bunlarda böyle bir şey var mı? Yok! Arkadaşlarımın gerekli tavrı ortaya koymak suretiyle kendilerine gerekli dersi vereceğiz.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39