• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Başbakan Ava çıkmış mübarek nerede muhalif görse yakala içeri at

Başbakan Ava çıkmış mübarek nerede muhalif görse yakala içeri at
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;

* Çin'de başarılı bir gezi yaptık. İlk kez CHP işadamları ile birlikte geziye gitti. Çünkü Çin çok önemli bir ülke. O ülkeye CHP olarak davet edildik. Çin dünyanın ikinci büyük ekonomisi. 2030'da birinci ekonomisi olacak. Otomotiv üretiminde dünya birincisi. Bu ülkeye nasıl sırtımızı dönebilirdik. Biz Çin'e 9 yılda 11 milyar dolarlık ihracat yapmışız ama aynı Çin'den 105 milyon dolar ithalatımız var.

*Bu ticaret hep Türkiye'nin aleyhine. Türkiye'de Çin'in yatırım yapması gerekiyor. AB için Çin'in burada yapacağı yatırımlarda çok önemli. Çin'de siyasi kalıpların arasına sıkışmadık. Onlara dedik ki'CHP kendi ülkesinin en büyük sosyal demokrat partisidir. Gücümüz vardır.' Onlar bizi çok iyi anlıyorlar.

*Çin'i bu kadar güçlü kılan;

1. Üretiyoruz diyorlar
2. Bilime çok önem veriyorlar.

*Çin'de işsizlik oranı yüzde dört biz de is yüzde 10. Neden çünkü biz üretmiyoruz. Çin üretim yaparken bilgi toplumuna da ulaşmayı hedefliyor. Eğer dünya ile rekabet edeceksem KDV'si yüksek ürünleri üretmek zorundayım diyor. Teknoloji bu açıdan çok önemli. Bizim sıcak paraya teslim olan bir ekonomimiz var. Bütçelerimiz güven vaat etmiyor. Çin dünyaya biz okuyor, biz kime meydan okuyoruz.

* Yurttaşlarımızı borçlandırdık. Borç içinde yaşıyorlar. İşsiz sayımız 10 milyon. Kimse bana Türkiye büyüyor demesin. Evet ama benimle aynı anda yola çıkanlar beni geçiyor. Dünyaya bakmıyoruz. Birileri sıcak para pompalıyor. KDV'si yüksek ürünleri üretemiyoruz.

*İktidar uyarıldı. Sakın ha orta gelir tuzağına düşmeyin. Ama biz bu tuzağa düştük. Çünkü Türkiye borçlanarak büyüyor. Dünyanın faizini ödüyoruz. 1970 yılında kişi başına gelirdi biz ABD'nin yüzde 20'si kadardı. 40 yıl geçti şimdi ise yüzde 30 ama 40 yılda. Son 10 yılının iktidar çok parlak olarak kamuoyuna sunuyor.

*Hangi demokraside böyle bir genelge yayınlanıyor. İnsan hakları denen bir kavram var. Ya borcunu kapat ya da işine son vereceğim. Dün söyledim belki bu genelgeden dolayı belki uyarı yapmıştır dedim. Ama hala yürürlükte. Bu yüz karası bir genelgedir. O Mercedes'e binen sendika ağlarına söylüyorum. Sabah akşam AKP şakşakçılığı yalan sendika başkanlarına söylüyorum. O koltuklardan ayrılın. CHP'nin iktidarında o sendika ağlarına hesap sormak boynunum borcu.

* Cumhuriyet'in 100. yılında bir hedefimiz var. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek. Ama şu an böyle bir şey yok. 10 yıldır iktidardalar. İşsizliği bitirdiler mi? Hayır. Yolsuzluğu bitirdiler mi, gelir dağılımda adaletsizliği bitirdiler mi. Ama tabi beylerin cepleri dolu. Yeni bir ekonomi politikasına ihtiyacımız var.

*Sendikaların, yurt severlerin halka bunları anlatması lazım. Ülker ilerlemiyor. Diğer ülkelere göre geriliyoruz. Banka kredilerine baktık. İmalat sanayine nasıl aktarılıyor diye. 2000'lerin başında kredilerin yüzde 50'si imalat sanayisine veriliyor. Şimdi bu oran yüzde 20. çünkü insanlar üretmiyor.

*İstanbul'da plaza ekonomisi var. Ankara'da ise AVM ekonomisi... Köylü esnaf hayatından memnun mu? bina yapmak fabrika yapmaktan farklıdır.

* Çalışarak ve halka gerçekleri anlatarak her şeyi düzelteceğiz. Medyanın tek özgürlük alanı CHP'yi eleştirmek. Bir genel yayın yönetmeni dedi ki'eskiden telefon ederlerdi, şunu bunu yapma diye şimdi gözümün içine bakıyorlar yetiyor.' Kimse gazeteleri okumuyor artık. Bu nasıl demokrasi.

* Demokrasiyi getiren tek bir güç var artık o da CHP. Kaybedecek dakikamız yok. Demokrasi gelip gidiyor. İlk kez bir Başbakan demokrasiden şikayet ediyor. Herkesin ayağa kalkması lazımdı. Konuşmayacaksınız diyor. Yargı, medya ayak bağıdır diyor. Beyefendi başkanlık sistemi istiyor. Ne demek o? Ben bildiğini sanmıyorum. Ben Başbakanken hangi yetkilere sahipsem C.Başkanı olduğumda da o haklarım olsun.

* Mevlana diyor ki; Adalet ağaçları sulamaktır, zulüm ise dikeni sulamaktır.

*Konfüçyus; Adalet kutup yıldızı gibi yerinde durur ve dünyadaki her şey onun etrafında döner.

* Geldiğimiz son noktaya bakın. Türkiye'de adalet vardır diyemiyoruz. Adalette savcı, avukat, yargıç var. Yargıcı hallettiler. Siz bu yargıya mı güveneceksiniz? Bu ülkeye adalet gelmez.

* Çözemedikleri tek şey avukatlardı. Şimdi de onlara operasyon düzenlediler. Avukatların evlerini bastılar. Türkiye bir hukuk devleti olmak zorunda. Gerek iç hukukumuzda gerekse evrensel hukukta yargı mensupları için özel düzenlemeler vardır. Çünkü onlar önemli bir ayaktır. Türkiye'de hukuk yok ki..

* Onlar sizden daha yurttaşlar Recep Tayyip Erdoğan. Ava çıkmışlar mübarek nerede muhalif görseler yakala içeri at.


beyazgazete
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39