• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM TEŞVİK PAKETİNİ AÇIKLADI

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM TEŞVİK PAKETİNİ AÇIKLADI
Başbakan Yıldırım, Yatırım Paketi’ni açıkladı.

WWW.KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'DE YAŞANAN GÜNLÜK OLAYLARI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı operasyonunun Türkiye’nin olduğu kadar Suriye’nin güvenliği ve toprak bütünlüğü için de önemli olduğunu belirterek, "Türklerin orada ne işi var? gibi laflar duruyoruz. Çünkü Türkiye’nin Suriye ile 911 kilometre hududu var. Asıl binlerce kilometre uzaktan gelenlerin ne işi var? Suriye’nin kuzeyinde yapay bir devlet kurulmasına asla ve asla geçit verilmeyecek. Terörün arkasında duranlar buradaki mücadelemizi gölgelemek için Suriye’deki Kürtlere karşı mücadele verildiği yalanını acımasızca yayıyorlar. Hangi ülkeden olursa olsun Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yok" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, 23 ili kapsayan ve merakla beklenen 'Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi' paketini, Diyarbakır’da açıkladı. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Yıldırım, bütün bakanlar ve milletvekilleri ile birlikte Diyarbakır’a önemli müjdeler vereceklerini belirterek, doğu ve güneydoğuya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek olan kalkınma ve yatırım hamlesini başlattıklarını kaydetti. Diyarbakırlı şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın "Memleket isterim" şiirini okuyan Yıldırım, "Kardeşlik için buradayız, mutlu bir Türkiye, mutlu bir bölge, mutlu bir Diyarbakır için buradayız. Buradan 79 milyon vatan evladını en kalbi duygularımla selamlıyorum" dedi.

"Şer odakları ellerinden geleni yaptı"
2005 yılında, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Diyarbakır’da tarihi bir konuşma yaptığını anımsatan Yıldırım, "Yeni bir sayfa açmıştı. O sayfayı lekelemek için şer odakları ellerinden geleni yaptı. Bizim memleket sevdamız bitmedi. Diyarbakır’a aşkımızı hiç kimse gölgeleyemedi, gölgeleyemeyecek. Ne şehirlerde yol kesen, kuyu kazan, tuzak kuran alçak PKK terör örgütü, ne milletimize ve devletimize pusu kuran FETÖ, ne de barış dini İslam’ın temiz adını kanla lekelemek isteyen DAEŞ terör örgütü memleket sevdamızı, adalet duygumuzu asla lekeleyemez. Demokrasiden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Sonsuza kadar birbirimizin, vatandaşlarımızın hukukunu korumaya devam edeceğiz. Sonsuza kadar kardeşliğimize sahip çıkacağız. Her türlü ayrımcılık ve ırkçılık asla bizim gündemimizde olmayacak. Biz 79 milyon vatandaşımızla biriz, beraberiz. Bu bütünlüğe zarar vermek isteyenler amacına ulaşamayacak" diye konuştu.

"Kucaklaşmak için buradayız"
Doğu ve Güneydoğu’nun yüzünü güldürmek, kardeşliği perçinlemek ve kucaklaşmak için burada olduklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Ülkemizin kaynaklarını adaletle paylaşmak, bölgesel kalkınma farklarını asgariye düşünmek ve yeniden şaha kalmak için buradayız. Yatırım, üretim, iş ve emek için buradayız. Adalet ve barış için, refah ve huzur için, demokrasi ve hukuk için buradayız" dedi.

 

 

"Devlet karanlık eli kırdı"
"Yakın zamana kadar devlet ve vatandaşların arasında kendini gizleyen bir şebeke, hem devlete hem de millete pusu kuran karanlık bir el vardı" diyen Yıldırım, şunları kaydetti.
"15 Temmuz gecesi bu karanlık el kırıldı. 15 Temmuz’da Diyarbakır’ın demokrasiden yana verdiği destek için milletim adına ülkem adına sizlere teşekkür ediyorum. Al-yıldızlı bayrağını alan meydanlara indi. Diyarbakır tercihini Türkiye’nin geleceğinden yana yaptı. Teröre değil, kardeşliğe selam durdu. 15 Temmuz’u yeni bir kurtuluş savaşı olarak görüyoruz. O gün hep birlikte omuz omuza olduk. O gün sizler Türkiye’nin onurunu şerefini alçak FETÖ’ye çiğnetmediniz. Türkiye’ye, bayrağa, devlete ve demokrasiye sahip çıktınız. 15 Temmuz’da Türkiye’nin, al-yıldızlı bayrağın, vatanın bütünlüğünden yana çok güçlü bir irade ortaya koydunuz. Diyarbakır’ın, Ankara’nın ve İstanbul’un yanında olduğunu bütün cihana gösterdiniz. Eli kanlı örgütlere verdiğiniz cevap için size çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da sadece beynini Pensilvanya’daki terör elebaşına teslim edenlere değil, Kandil’deki terör baronlarına teslim edenlere de karşı çıktınız. Ülkemizin doğusu ve batısıyla, her tarafıyla o gece iftihar ettik. Vatandaşımızın desteği ile inşallah bütün terör örgütlerini yok edeceğiz. Terör örgütünü milletimizle aramızdan süpürüp, atacağız. Bu ülkeyi bölmek isteyenler vatanımızın bütünlüğünü parçalamak isteyenler asla çözümün bir parçası değildir, olamaz da. Çözüm milletin ta kendisidir. Çözüm sizsiniz ve siz ile biz birlikte Türkiye’yiz. Kan dökenler, can alanlar, cinayet işleyenler çözüme karşıdır. PKK’nın eline silah verenlerle DAEŞ’ın eline silah verenler aynı odaklardır. Değerli kardeşlerim bizim tek amacımız ülkemizi güçlü hale getirmek ve demokrasimizi geliştirmek. Vatandaşlarımız ile devlet arasında hiçbir anlaşmasızlık bırakmamaktır."

"Suriye’nin toprak bütünlüğü için oradayız"
Yıldırım, Türkiye için ne istiyorsalar, komşuları için de aynısını istediklerine dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Yürüttüğümüz Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı operasyonu kendi güvenliğimiz olduğu kadar Suriye’nin güvenliği ve toprak bütünlüğü için de önemlidir. ‘Türklerin orada ne işi var’ gibi laflar duruyoruz. Çünkü Türkiye’nin Suriye ile 911 kilometre hududu var. Asıl binlerce kilometre uzaktan gelenlerin ne işi var. Siz Antep’e geleceksiniz 54 vatandaşımızı katledeceksiniz biz de tepki vermeyeceğiz öyle mi? Fırat Kalkanı ile oradayız. Çünkü sınırlarımızı korumak vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak, Suriye’nin toprak bütünlüğüne sahip çıkmak için oradayız. Ne zamanki DAEŞ, PKK uzantısı PYD, YPG terör örgütleri ülkemize zarar vermeyecek olursa o zaman geri döneriz. Aksi halde vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak en önemli işlerimizden biridir. Uluslararası terör tacirlerine hizmet edecek bir proje ile Suriye’nin kuzeyinde yapay bir devlet kurulmasına asla ve asla geçit verilmeyecek. Suriyeli Araplarla, Kürtlerle, Türklerle, Türkmenlerle, Şiilerle ve Sunilerle kardeşiz. Hiçbir sorunumuz yok. Terör arkasında duranlar buradaki mücadelemizi gölgelemek için Suriye’deki Kürtlere karşı mücadele verildiği yalanını acımasızca yayıyorlar. Hangi ülkeden olursa olsun Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yok."

"Terör örgütlerine para aktaranlar hesap verecek"
Irak’ta Saddam’ın zulmünden kaçan Kürtlere kucak açanın Türkiye olduğuna işaret eden Başbakan Yıldırım, şu ifadelerde bulundu: "Kobani’de de DAEŞ’in zulmünden kaçan Kürtlere kucak açan Türk milleti olmuştur. Çünkü Türk milleti zorda, darda olanlara hep yardım etmiştir, kucak açmıştır. Türkiye, Kürtlerin de, barışın da yegane temsilcisidir. Onları birbirine düşüren uluslararası terör tacirleridir. Topraklarımıza fitne tohumu ekmek istiyorlar. Bunlar bu topraklar da yeşermez. Bizim endişelerimiz, acılarımız ve sevinçlerimiz tarih boyunca hep bir oldu, bir olmaya devam edecek. Kalplerimiz, kıblemiz birdir. Birliğimizi hiçbir uluslararası terör taciri ve örgüt bozamadı, bozamayacak. Terörle mücadele devam ederken herkesi davet ettiğimiz zemin hukuk zeminidir. Vatandaşa, hizmet vermek üzere seçilen herkes hukuka uymak zorundadır. Halkın iradesini, devletin imkanlarını terör örgütlerine tahsis edenler mutlaka karşılığını görecekler. Burada hukuka uygun görev yapan, terör örgütleriyle işbirliğine girmeyen belediye başkanlarının, meclis üyelerinin endişe etmesine gerek yoktur. Onlarla ilgili hiçbir işlem yapılmayacaktır. Ama bütün imkanlarını, bulunduğu şehre altyapı, üstyapı hizmeti yapsın diye gönderilen paraları terör örgütüne aktaranlar bu yaptıklarının hesabını verecekler." 

Başbakan Binali Yıldırım, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bir Alman gazetesindeki "PKK terör örgütü değildir" ifadelerine tepki göstererek, "Oradan konuşacağına gel Dürümlü’den konuş. Katlettiğiniz 16 masum vatandaşın yakınlarının yanında konuş. Diri diri yaktığınız Diyarbakır’daki vatandaşımızın akrabalarının yanında konuşun. Çözüm mözüm yok. Tekrar ediyorum, çözüm millette ve terör örgütü ile çözüm olmaz" dedi.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Cahit Sıtkı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı'nda 23 ili kapsayan yatırım paketini açıkladı. Doğu ve Güneydoğu’da kapsamlı bir yatırım destek hamlesi başlattıklarına dikkat çeken Başbakan Yıldırım, 23 ilde yatırım yapmak isteyen işadamlarına, esnafa, çiftçiye, gençlere ve kadınlara önemli haberlerinin olduğunu kaydetti.
Program içerisinde teşvikler, destekler ve hibe yatırımları olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Öncelikle terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık toplam tutar olan yatırım yapıyoruz. Sadece Sur için 1,9 milyarlık yatırım yapıyoruz. Şırnak merkez, İdil, Yüksekova, Cizre, Nusaybin ve Silopi için 7 milyar TL yatırım yapacağız. Hendek ve çukur siyasetinde vatandaşı devletine karşı isyana, direnişe çağıran kanlı PKK terör örgütünün bu çağrısına kulak vermeyip, devletinin milletinin yanında yer alan bütün vatandaşlarımızı gönülden kutluyorum. Yapacağımız her iş planlara projelere uygun olarak yapılacak. Sur’da bunun aksini söyleyenler yapılan hizmetleri engellemek istiyorlar. Sur için toplu konut tarzı çok katlı binalar yapılmayacak. Hepsi yalan, hepsi dolan. Sur’un tarihi dokusunu gözümüz gibi koruyacağız. Çünkü Sur Diyarbakır’ın en güzel tarihi mirasıdır. Ama o Sur’un mahallesini tarumar etti bu alçak terör örgütü. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüktür, yıkılanı en güzeliyle yeniden yapar. Ama giden hayatlar geri gelmiyor" diye konuştu.

"Terör örgütü ile çözüm olmaz"
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Almanya’da, "PKK’yı terör örgütü kabul etmiyoruz" dediğine işaret eden Yıldırım, "Oradan konuşacağına gel Dürümlü’den konuş. Katlettiğiniz 16 masum vatandaşın yakınlarının yanında konuş. Diri diri yaktığınız Diyarbakır’daki vatandaşımızın akrabalarının yanında konuşun. Kim yaptı, kim bu Mehmetçikleri şehit ediyor, kim bu sivil vatandaşları katlediyor. Değerli vatandaşlarım, büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Bu tehlike ülkenin birliğinin, beraberliğinin bozulması Türkiye’nin bölünme gayretleridir. Asla ve asla buna pabuç bırakmayacağız. Operasyonlar Türkiye’nin her toprağında. Operasyonlar güvenlik şartları oluşuncaya kadar devam edecek. Çözüm mözüm yok tekrar ediyorum. Çözüm milletle, terör örgütü ile çözüm olmaz" dedi.

"Tüm vatandaşların mağduriyeti bitecek"
2017 yılının sonunda Sur’da evi ya da işyeri zarar gören tüm vatandaşların mağduriyetinin bitmiş olacağını anlatan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: "1 ay içinde Cizre’de 2 bin 500, 2 ay içerisinde Yüksekova’da bin 500 konut yapımına başlanmış olacak. Gazi ve Melikahmet Caddelerindeki bütün yapılar ahşap ve taş mimari ile yenilecek. Sur içinde yıkılan evler tarihi dokusuna uygun olarak yeniden yapılacak. Hazreti Süleyman Camisi’nin etrafını yenileyeceğiz. Dünyaca ünlü bir sanat müzesi yapacağız. Celal Güzelses adına müzik evi yapacağız. Bu 7 merkeze gençlik ve kadın merkezleri yapacağız. Terörden zarar gören şehirlerimizi tamamen yeniliyoruz. İlçelerimizi tamamen yeniliyoruz. Konutlarla, yollarla, altyapıyla, hastanelerle parklarla, ibadethanelerle ve sosyal tesisleriyle tekrar ayağı kaldırıyoruz. Özellikle Diyarbakır Sur’u diğer yerlerde olduğu gibi tarihi dokuya sadık kalarak yeniden inşa ediyoruz. Anıt niteliğindeki yapıları yeniliyoruz. Toplam 36 bin yeni konut yapacağız ve hak sahiplerine teslim edeceğiz. Evlerinden, barklarından olan vatandaşlarımız konutları bitinceye kadar kirada olacak. Kiralarını da biz ödeyeceğiz. Böylece mağdur olmanın önüne geçmiş olacağız. Bu şehirlerimizin ilçelerimizin imarı için Diyarbakır’a ilk etapta 1,9 milyar TL, Şırnak’a 3,5 milyar TL, Hakkari’ye 2,5 milyar TL, Mardin’e 1,8 milyar TL kaynak ayırdık. Bu illerimizden imarı için, yeniden alt yapısı ve üstyapısıyla yenilenmesi için toplam 10 milyar TL para harcayacağız."

"Eşya kayıpları için 255 milyon TL ödenecek"
Terör yüzünden evleri ve işyerleri hasar gören vatandaşların zararlarının da ödeneceğini ve eşya kayıpları için de 255 milyon TL ödeme yapacaklarını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: "Batman’da 15 bin, Diyarbakır’da 33 bin, Malatya’da 25 bin seyirci kapasiteli toplam 3 stadyum yapıyoruz. Bunlar için toplam bütçe 214 milyon TL. 23 ilde yapacağımız toplam konut sayısı da 67 bin olacak. Ardahan, Ağrı, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Şanlıurfa ve Van’da 305 milyon TL harcama ile 15 yeni hastane yapıyoruz. 11 ilde 51 yeni karakol yapılacak. 690 milyon bir bütçe öngörüyoruz. Konteynır kent projelerine de 102 milyon harcama yapıyoruz. Terörden zarar gören halkımıza her türlü sosyal desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Terörden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. 2016-2017’de kullanılmak üzere 216 milyon TL’lik bütçe ayırdık. 6 bin aileye verdiğimiz yardım kapsamını 10 bine çıkarıyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza çok daha kaliteli ve yeterli hizmeti getirmek. Bu illerimizde kadınlarımıza yönelik 186 adet meslek edindirme ve girişimcilik merkezi açıyoruz. Bunun için toplam 125 milyon TL’lik yatırım yapıyoruz. Sosyal hizmet yatırımları için toplamda 393 milyon TL’lik bir bütçe öngörüyoruz. Her defa söylüyorum. Benim en fazla hoşuma giden kelime yatırımdır. Çünkü yatırım üretim demektir, iş demektir, zenginlik demektir. Teröre karşı en büyük cevap dur durak demeden yatırıma devam etmektir. Teröre karşı en büyük cevap omuz omuza ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmaktır." 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39