• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Başbakan Erdoğan:

Başbakan Erdoğan:
"Biz sevdalıyız bu vatana"
Çanakkale'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son durağı Eceabat oldu. Belediyeyi ziyaret eden Başbakan Erdoğan, ziyaret öncesi kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Erdoğan, ''Bu çözüm sürecinde siz vatandaşlarımın, kardeşlerimin desteğini bekliyorum. Hep beraber bu çözüm sürecine katkı vereceğiz. Her şeyi oralara da açacağız. Çünkü biz dertliyiz, biz bize sevdalıyız. Bizim aşkımız var bu vatana. Biz dertliyiz, onun için çok koşacağız, çok çalışacağız ve bunu halledeceğiz. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve bu işi bitireceğiz'' dedi.

Eceabat Belediyesi önünde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, AK Parti hükümeti döneminde ülkede yaşanan gelişmelere dikkati çekerek, Türkiye'nin ekonomi, eğitim, sağlık ve ulaştırma alanında sağladığı başarılara ilişkin bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan, bu ülkeyi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini ifade ederek, ''Hiç endişe etmeyin. Biz bu ülkede, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Romanıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla, aklınıza ne gelirse, biriz, beraberiz. Yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Anlayışımız bu'' diye konuştu.

Onun için ''tek devlet'' dediklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Millet kavramının içinde ne var? Türkü de var, Kürdü de Arabı da Lazı da Romanı da Arnavutu da Boşnağı da var. Millet kavramının içinde hepsi var. İkincisi, 'tek bayrak' diyoruz. Biz bu bayraktan başka bayrak tanımıyoruz. Bizim bayrağımızın rengi, şehidimizin kanının rengidir. Hilal, bağımsızlığımızdır. Yıldızlar, her yıldız bir şehittir ve bayrağımız böyle şekillenmiştir. Üçüncüsü, 'tek vatan', 780 bin kilometre kareyle 'tek vatan'. Bu vatanda kimse bir operasyon yapamaz. Bir ameliyat yapamaz, tek vatan. 780 bin kilometre kare.''

Başbakan Erdoğan, doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle, batıda ne varsa doğuda da onun olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

''10 yıl önce, 'Hakkari'nin Yüksekovasına havaalanı yapılacak' denilseydi, acaba inanırlar mıydı? Şimdi biz havaalanı yapıyoruz. Oradaki bu malum bölücü terör örgütü, oradaki iş makinelerini yakıyorlar, müteahhitleri tehdit ediyorlar. Hani sen benim Kürt kardeşimi seviyordun? Biz onlara hizmet götürmek istiyoruz, sen önümüzü kesiyorsun. 'Şırnak'a havaalanı yapılacak' denilseydi, inanırlar mıydı? Bu yıl sonu, Hakkari Havalimanı'nı da açacağız, Şırnak'ı da açacağız. Her şeyi oralara da açacağız. Çünkü biz dertliyiz, biz bize sevdalıyız. Bizim aşkımız var bu vatana. Biz dertliyiz, onun için çok koşacağız, çok çalışacağız ve bunu halledeceğiz. Onun için bu çözüm süreci çok önemli. Bu çözüm sürecinde siz vatandaşlarımın, kardeşlerimin desteğini bekliyorum. Hep beraber bu çözüm sürecine katkı vereceğiz. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve bu işi bitireceğiz.''

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Eceabat Belediyesi'ni ziyaret etti.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39