• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Başbakan Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu 4 Aralık 2012

Başbakan Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu 4 Aralık 2012
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dış politika ile ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor.
İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

* 29 Kasım tarihi Filistinli kardeşlerimiz için çok büyük bir anlam ifade ediyor. 29 Kasım 1947'de BM Genel Kurulu'nda Filistin topraklarını parçalayan plan kabul edilmişti. 29 Kasım Filistin için gaspın bölünmüşlüğün bir acı hatırasıdır. 1948'de kurulan İsrail, Filistinlileri evlerinden ve topraklarından uzaklaştırıldı. Her yıl 29 Kasım uluslararası Filistinliler'le dayanışma günü olarak kararlaştırıldı. Yine bir 29 Kasım günü tarihi bir olaya tanıklık ettik. BM'de filistin'in gözlemci devlet olarak yer alması oylandı ve Filistin gözlemci devlet oldu.

* Sayın Mahmud Abbası aradım ve kutladım. Filistin'in bu anlamlı günü sonrası bizim Türk Evi'nde hep birlikte orada kutlandı. Bir kez de buradan AK parti Genel Merkezi'nden tüm Filistinli kardeşlerimi tebrik ediyorum. Filistin'in efsanevi şairi Mahmud Derviş şu anlamlı şiiri yazmıştır.

* Ve ant içerim ki, bir mendil işleyeceğim yarına kadar, gözlerine sunduğum şiirlerle süslü ve bir tümceyle, baldan ve öpücüklerden tatlı: "Bir Filistin vardı, bir Filistin gene var!"

* Bu aşamadan sonra İsrail çatışmacı tutumundan katliamlarından ve yeni yerleşim yerleri inşaa etme provokasyonlarından artık vazgeçip uluslararası hukuka uygun davranmak zorundadır. Bu bölge artık eskisi gibi değildir. Bu bölgelerin idarecileri artık eskisi değildir. Hem bölge ülkelerine hem de dünyaya İsrail'in hukuksuz girişimleri gına getirmiştir. İsrail bölgeye zarar veriyor ama İsrail dışına verdiği kadar kendi vatandaşlarına da büyük zarar veriyor. İsrail'in artık aklını başına alması gerektiğini söylüyoruz. Biz Filistin'de bir bölünmüşlük görmek istemiyoruz, nifak görmek istemiyoruz. Kardeşin kardeşe husumetine asla şahit olmak istemiyoruz. Bunu Filistin'deki taraflara defalarca ifade ettik. Dünya Filistin'in bu zaferine bu kadar çok seviniyorsa aralarındaki sorunları halletmeleri için gerekli mesajı da almışlardır.

* Suriye Filistin ve özellikle de Gazze meseleleriyle ilgili olarak ortaya konan tavara buradan değinmek zorundayız. Dışişleri BAkanımız bombardıman altındaki Gazze'ye gitti trajediyi bizzat yaşadı. O esnada bizler Mısır ziyaretindeydik. Yüksek düzeyli bir stratejik görüşme yaptık. İsrail'in Gazze saldırısı başlamıştı bunun da bir ateşkesle sonuçlandırılması için yoğun bir trafiğe girdik. Sayın Mursi, Katar Emiri, Hamas lideri Halid Meşal'le bir araya geldik. Bütün derdimiz oradaki kanın durmasıydı. Bakanımızuın bu görüşmelerin ardından Gazze'ye geçmesi de orada planlandı. Bakanımız Gazze'de şifa hastanesine ziyaret gerçekleştirildi. Gazze'de şifa hastanesinde Dışişleri Bakanımızı bir odaya alıyorlar ve odada 3 kişi hayatını kaybetmiş. 15 yaşındaki kızını kaybeden baba Bakanımızın boynuna sarılıp ağlıyor. CHP lideri densizlik yapıyor ve kurmaca diyor bu fotoğraf. CHP'nin genel başkanı İsraille yarışıyor. İsrailli yetkililer CHP'nin genel başkanını arayın bizim yapamadığımızı siz yapıyorsunuz derseler şaşırmayın. İsrail Türkiye'de böyle bir destekçileri olduğu için çok memnunlar. Böyle bir vicdansızlık olabilir mi? 15 yaşında bir genç kız şehit olmuş babası onu yeni görmüş ağlıyor ve bunu gören hangi yürek dayanır? Böyle bir tablo karşısında gözyaşı dökenler böyle bir katliam isteyen kadar taş kalplidir.

* CHP'nin başına genel başkan olmuş ama şehitliğin nasıl bir mertebe olduğunu görecek kadar cahil. CHP lideri kendi tarihinde bile bihaberdar. Bazı isimler okuyacam size. Bu isimleri ekranları başında bizi izleyen isimlerin takip etmelerini istiyoruz. Sizin Gazze'de ne işiniz var? Suriye'de ne işiniz var diyenler dinlesin.

* Biz terör konusunda terörle mücadele konusunda kürt kardeşlerimizin sorunları konusunda hiç bir dolanbaşlı söyleme girmedik. Partimizi kurduğumuz andan itibaren Türkiye'nin bu meselesiyle ilgili gönül diliyle konuştuk. Birilerinin elinde silah var diye biz onların diliyle konuşmayız biz haklının diliyle konuşuruz. TBMM, işgal altında kurulmuş, ve İStiklal SAvaşını bizzat sevk ve idare etmiştir. TBMM bu sorunu çözmek üzere kurulmuştur. Ülkeyi ve milleti ilgilendiren her sorunun çözüm adresi TBMM'dir. Türkiye'de müdahalelerind aha ilk yanlışı sorun çözme yerini kapatması olmuştur. Meclis sorun çıktığında kapatılacak değil soruna çözüm üretilecek bir yerdir.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39