• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Başbakan Erdoğan BBP Başkanı Destici ile 2 saat ne görüştü

Başbakan Erdoğan BBP Başkanı Destici ile 2 saat ne görüştü
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin bir sinyal aldınız mı' sorusuna, 'Evet, bir sinyal aldık' cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan’ın BBP’yi ziyaretinin ardından Mustafa Destici, basın mensuplarına görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında BBP’ye bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Destici, karşılıklı heyetler halinde 2 saate süren bir görüşmenin gerçekleştirildiğini dile getirdi. Türkiye’nin önemli süreçlerden geçtiğini ifade eden Destici, sadece Türkiye’nin değil Türk-İslam coğrafyasının da geleceğini tayin edecek birtakım süreçlerin başlangıcında olunduğu kaydetti. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin 5 dakikasının Cumhurbaşkanlığı ile ilgili olduğunu belirten Destici, “Onun dışındaki uzun zaman dilimini başta rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın şahadet sürecinde gelinen noktada birtakım taleplerimizi ve oradaki işleyişle ilgili eksiklikleri kendisine net bir şekilde ifade ettim” dedi.

Görüşmede, Kerkük ve Telafer’de IŞİD’in Türkmenlere saldırısıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunulduğunu kaydeden Destici, bilgi alışverişinde bulunulduğunu söyledi. Çözüm sürecine de değinildiğini dile getiren Destici, “Türkiye için tehlike görüyoruz. Toplumsal uzlaşmanın ve toplumsal barışın bozulması, giderek kutuplaşma ve ayrışmanın meydana gelmesi… Dolayısıyla buradan duyduğumuz endişeyi de kendisine ifade ettik. Onun için Cumhurbaşkanlığı sürecinin daha dikkatli geçirilmesini ve kutuplaşma yaşanmadan, milletin beklentilerine cevap verebilecek bir Cumhurbaşkanı olması gerektiğini ifade ettik. Kendileri de bu konudaki fikirlerini bize söylediler. Salı günü de kendi adaylarını açıklayacaklarını söylediler. Uzun ve olumlu bir görüşme oldu” şeklinde konuştu.

"EVET, SİNYAL ALDIK"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Destici, “Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin bir sinyal aldınız mı” şeklindeki soruya, “Evet, bir sinyal aldık” yanıtını verdi.

Başka bir basın mensubunun, “Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili hükümetin yeni bir inisiyatif alacağına inanıyor musunuz? Görüşmede böyle bir izlenim edindiniz mi?” yönündeki soru üzerine Destici, “Yani almak zorundalar. Çünkü bizim de tabanımızın da kamuoyunun da bu noktada tahammül sınırları zorlanmaya başladı” dedi.

Bir basın mensubunun “Aday olması durumunda desteğiniz Başbakan Erdoğan’dan yana mı yoksa Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan yana mı olacak?” şeklindeki soru üzerine Destici, şu ifadeleri kullandı:

“Bizim bu konuda henüz verilmiş kararımız yok. Yarın da Ekmeleddin İhsanoğlu partimizi ziyaret edecek. Kendisiyle de görüştükten sonra hem Başbakan Erdoğan’dan aldığımız izlenimleri hem de sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan aldığımız izlenimleri değerlendirip bir karar vereceğiz.”

BBP’nin oyunun cumhurbaşkanını belirleyeceğini dile getiren Destici, “Yüzde 2’nin yüzde 49’dan büyük olduğu bir sürece geldik ve ona göre karar vereceğiz. Gerekirse STK’larla görüşeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39