• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Başbakan Erdoğan cevabı verdi kafalar öne eğildi

Başbakan Erdoğan cevabı verdi kafalar öne eğildi
Başbakan Erdoğan, Alman Dış Politika Enstitüsü’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan Gezi Parkı olaylarında polisin tutumu ile ilgili sorulan soru üzerine, “Siz Frankfurt’u nereye koyacaksınız? Hamburg’daki eylemleri nereye koyacaksınız? Bizim polisimizle mukayese edilemeyecek seviyede şiddet uygulamaları orada yapıldı” dedi.

Alman Dış Politika Enstitüsü’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Demokraside şüphesiz ki azınlıkların haklarını korumak esastır. Ama orada çoğunluğun tek boşuna iktidar yaptığı bir yönetimi de azınlığa hiç bir zaman ezdirmemek en doğal haktır. Eğer kalkıp da biz çoğunluğun azınlığa egemen olmasını ağırlıklı olarak istemesek de azınlığın da çoğunluğa baskıcı, egemen kalıpta şiddete başvurmak suretiyle başvurmasına evet diyemeyiz” dedi.

“HAMBURG’DAKİ OLAYLARI NEREYE KOYACAKSINIZ?”

Erdoğan sunucunun Gezi Parkı olaylarında polisin kullandığı güç ile ilgili sorusu üzerine, “Bakın şimdi Gezi Olaylarını söylüyorsunuz. Bakın ben size 2 tane örnek vereceğim. Siz Frankfurt’u nereye koyacaksınız? Hamburg’daki eylemleri nereye koyacaksınız? Bak Hamburg’da eylemler yaşandı, Frankfurt’ta eylemler yaşandı ve bizim polisimizle mukayese edilemeyecek seviyede şiddet uygulamaları orada yapıldı. Bütün hepsinin görüntüleri bunlar benim elimde var. E bunları nereye koyacaksınız? Ki orada böyle gezi mezi olayı da değil. Daha farklı olaylar var. Bakın Taksim’de benim çok farklı düşüncelerim vardı Türkiye’de söyleyeceğim şaşıracaksınız. Bir tane opera binası yoktur. Mesela Taksim’de bir kültür merkezini opera binası yapma hevesim vardı. Bunu bizim iktidarımız yapacak diye dediler ki ‘hayır yaptırmayız’ ve burası deprem tehdidi altında olan bir yer. Bunun yanında Taksim’deki o meydanın düzenlenmesi bir de Gezi Parkı denilen yerin tarihinde orası bir kışlaydı. Orayı da biz biliyorsunuz büyükşehirlerde şehir müzeleri vardır. Biz aynı kışlayı orada yeniden inşa edelim ve bunun yerine bir şehir müzesi olarak o mimarı görüntüde burayı şehir müzesi haline getirelim istedik. Bu adımı atalım dedik, dediler ki ‘hayır istemeyiz.’ Şimdi bu özellikle geçmiş dönemlerde yani komünist rejimlerde olan yaklaşımlar gibi. Güzel bir şey yapacaksanız, yeni bir şey yapacaksanız buna her zaman karşı çıkarlar, biz istemeyiz dediler. Atılan adımlar buna yöneliktir.

“MOR GABRİEL KİLİSESİ SORUNDU BİZ ÇÖZDÜK”

Azınlıkların haklarını veren bir iktidar olduklarını da kaydeden Erdoğan, “Burada şu ana kadar azınlıkların haklarının korunmasına kadar gerek Türk vatandaşı olarak bakın ben gayrimüslimlerden örnek vereceğim sizlere şimdi. Hiçbir iktidarın yapmadığını biz yaptık. Ne kadar gayrimenkulleri varsa bunlar Vakıflar Genel Müdürlüğü’müze devredilmişti bizim. Biz bunları meydana çıkardık ve şu ana kadar 2,5 milyar lira değerindeki gayrimenkullerini kendilerine biz devrettik. Bunları biz yaptık. Mor Gabriel Kilisesi biliyorsunuz bir sorundu. Bu sorunu biz çözdük. Aynı şekilde Sümela Manastırı’nı biz açtık ve her yıl şimdi orada gidip Ortodokslar ayinlerini yapabiliyorlar. Aynı şekilde Tarsus’ta biz açtık gidip orada ayinlerini yapabiliyorlar. Azınlığın haklarını korumak budur. Biz bunların adımlarını şu anda attık. Ve kendilerine açık açık da söylüyoruz sizin inançlar noktasında sorununuz neyse bize gelin biz bunları çözeriz ve biz bunların adımlarını attık. Fakat tabi bütün bu adımlar atılırken şiddete yönelik bölücü terör örgütü veya yanlı terör örgütleriyle adımlar varsa e bunlara karşı da müsaade edin de güvenlik güçleri yapılması gerekenleri yapsın. Ve bunlarda hiçbir zaman standartların dışında değildir bunu da özellikle söylemem lazım” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39