• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

BAŞBAKAN ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU'NA SEN KİMSİN DİKDATÖR DİYORSUN

BAŞBAKAN ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU'NA SEN KİMSİN DİKDATÖR DİYORSUN
Başbakan Erdoğan, Soma'daki maden kazasıyla ilgili "Sorumluluğu olanlar bunun hesabını verecekler. Hükümet olarak bu hadisenin bizzat takipçisiyiz" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TOBB GENEL KURULUNDA,KILIÇDAROĞLU'NA SEN KİMSİN DİKDATÖR DİYORSUN BANA BEN DİKDATÖR OLSAM KILIÇDAROĞLU SEN SOKAKLARDA GEZEMEZSİN DEDİ.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ ARDINDAN KÜRSÜYE KILIÇDAROĞLU GELDİ KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASINI DİNLEMEDEN SALONDAN AYRILAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'I ELEŞTİREN KILIÇDAROĞLU TOBB GENEL KURULDA TOBB YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİ KORKMAYIN AK PARTİ'DEN NEDEN PROTOKOL KONUŞMALARINA DİKKAT EDİLMİYOR TOBB'İNDE DEDİ.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Soma'daki maden kazasına değinen Erdoğan 'Şimdi önümüzde birkaç önemli husus var, bu hadisenin tüm boyutlarıyla aydınlatılması gerekiyor. Kazayla ilgili idari ve adli soruşturma başladı. İnşallah yapılan inclemeler ve soruşturmalar neticesinde kazanın sebebi tam olarak aydınlatılacak hem de ihmali olan, sorumluluğu olanlar bunun hesabını vereceklerdir. Hükümet olarak bu hadisenin bizzat takipçisiyiz' dedi.
Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

'Bütün tedbirleri almak zorundasınız. Tevekkül asla ve asla tedbirsizlik anlamına gelmez, kaza ve kadere iman asla ve asla her şeyi akışına bırakmak, tabii mecrasına bırakmak, tedbiri elden bırakmak anlamına gelmez. Tayyip Erdoğan, kaza ve kadere iman eder, kaza ve kadere iman edenlerin şu topluluk içerisinde kahirekseriyette olduğunu biliyorum ama buna inanmayanların da olduğunu biliyorum. Toplumda birçok köşe yazarlarının bununla alay ettiklerini de görüyoruz. Benim işveren kardeşim de çalışan işçi kardeşim de en kötü ihtimali düşünmek, en kötü ihtimale karşı tedbiri mutlaka almaz zorundadır.'

'Son 12 yılda ülkemizdeki iş yeri sayısı yüzde 111 arttı. 727 bin iş yeri vardı, şu anda 1,5 milyonun üzerinde iş yerimiz var. Çalışan sayısı aynı şekilde yüzde 128 oranında arttı. Türkiye'de 2002'de 5 milyon kişi istihdam ediliyordu. Şu anda 12 milyon kişi istihdam ediliyor. İş yeri sayısı ve işçi sayısı bu kadar artarken, iş kazası oranı yüzde 55 oranında azaldı' 

'Yaşanan facianın ardından Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olamaz. Çok acı, bedeli çok ağır olan bir hadise yaşadık, bunun artık minimize olması noktasında hep birlikte çalışmalıyız ve çalışacağımıza da yürekten inanıyorum' 

Başbakan Erdoğan, Soma'yla ilgili tepki çeken yorumlarda bulunan köşe yazarlarına da sert sözlerle yüklendi. Başbakan şöyle konuştu:

'Basın özgürlüğü yok denilen ülkede Başbakan ve hükümetine yönelik ağza alınmayacak şeyler söylüyorlar. AK Parti'nin mitingine gittiler diye müstahaktır denilebiliyor. Bu nasıl köşe yazarlığı. Bu işçiler MHP ve CHP'nin de mitinglerine gitti. Bir diğer köşe yazarı ise ne şehit ne gazi b... G...Niyazi diyebiliyor. O yüzden bu şahısların neyi hedef aldıkları ortada. Bir algı operasyonu vardır ve bunun hedefi milletimizdir.'

Bu işlerin tekrarının yeniden yaşanmaması için herkesin elinden geleni yapması lazım. Susanlar mahçup olacaklar. Yeni Anayasa konusunda çok defa çağrıda bulunduk ancak gelmediler. Başbakan Erdoğan sözün adamıdır buradan sesleniyorum Ana muhalefet partisinin lideri de burada. 60 madde üzerinde uzlaşma var gelin bu maddeleri çıkartalım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39