• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Başbakan Erdoğan Kktc'de

Başbakan  Erdoğan Kktc&#39de
BAŞBAKAN ERDOĞAN: -''ŞU ANDA KIBRIS DİYE BİR DEVLET YOKTUR. GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ VARDIR, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ VARDIR'' -''TÜRKİYE'DEN, BURADA DA OLUŞTURACAĞIMIZ BARAJLARA SUYUMUZ GELİYOR. 3 YIL İÇİNDE BU PROJEYİ TAMAMLAY
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda ''Kıbrıs'' diye bir devlet olmadığını, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olduğunu belirterek, ''Artık Türkiye'den, burada da oluşturacağımız barajlara suyumuz geliyor. 3 yıl içinde bu projeyi tamamlayacağız. Artık Kuzey Kıbrıs'ın tamamıyla su sorunu diye bir şeyi olmayacak'' dedi.
Erdoğan, Ercan Havaalimanı'nda KKTC Başbakanlığı otobüsünün üzerinde meydanda toplanan vatandaşlara seslendi.
''Şu anda Kıbrıs diye bir devlet yoktur. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vardır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır'' diyen Erdoğan, Burgenstock'ta gerçekleştirilen görüşmelere değindi.

Erdoğan şöyle devam etti:
''Oturduk konuştuk ama onlar buna sadık kalmadılar. Biz sadık kaldık. Siz sadık kaldınız, yüzde 65 'evet' dediniz. Ama Güney yüzde 75 'hayır' dedi. AB müktesebatında böyle bir yapı yoktur. Sözlerinde durmadılar ama siz sözünüzde durdunuz ve biz haklıyız. Şimdi dünyanın neresine gidersek gidelim, sizin o tavrınız her yerde bizim haklılığımızı ifade ediyor. Biz onlara şunu söylüyoruz. Diyoruz ki 'siz bizden ne istediniz? Referandum. Yapıldı mı bu referandum? Yapıldı. Peki Kuzey sizin arzularınız istikametinde 'evet' dedi mi? Dedi. Güney 'hayır' dedi. Peki siz onları ödüllendirdiniz. Kuzey'e ne yaptınız?''
Türk tarafının haklı olduğunu, haklı olduğu için de güçlü olduğunu ifade eden Erdoğan, KKTC'lilere, ''Sevgili kardeşlerim, şunu unutmayın biz biriz, beraberiz, tek yüreğiz. Sizlere Anavatan'dan getirdiğim selam ile sesleniyorum. Aramıza fitne-fesat sokmak isteyenlere, sakın ha aldanmayınız'' diye seslendi.

Erdoğan, en kısa zamanda Kuzey Kıbrıs'ın, alt yapısıyla, üst yapısıyla daha güçlü bir hale geleceğini dile getirerek, yarın da bir çok yatırımların açılışının yapılacağını anlattı.
Bu alt yapı, üst yapı çalışmalarının daha hızla devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Duble yollarla inşallah Kuzey Kıbrıs'ımızın her yanını tamamıyla ulaşımda farklı bir konuma ulaştıracağız. Temelini biliyorsunuz Mart ayında attık. Artık Türkiye'den, burada da oluşturacağımız barajlara suyumuz geliyor. 3 yıl içinde bu projeyi tamamlayacağız. Artık Kuzey Kıbrıs'ın tamamıyla su sorunu diye bir şeyi olmayacak.
Elektrik enerjisi sorunumuz zaten yok. Ama Güney'in halini görüyorsunuz değil mi? Fakat şu anda sizler, Türkler olarak Rumlara bir insanlık dersi verdiniz. 'Bizde var, size de elektrik veriyoruz' dediniz. Aksi birşey yapmadınız. Niye? Çünkü bizlere yakışan o da onun için.

Sevgili kardeşlerim, bu akşam bazı programlar var, bir taraftan onları halledeceğiz. Ve yarın anma törenlerinde sizlerle bir arada olacağız. Şunu unutmayın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı bir kardeşiniz olarak, tüm bakan arkadaşlarımla, hükümetimiz olarak, milletimiz olarak biz sizleri seviyoruz. Ve birliğimiz, beraberliğ
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39