• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Başbakan Erdoğan: Muhalefetin Yüzü Kızarmıyor!

Başbakan Erdoğan: Muhalefetin Yüzü Kızarmıyor!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gaziosmanpaşa'daki Kentsel Dönüşüm törenine katıldı. Başbakanın konuşmasından satırbaşları...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında şu konulara değindi;

Tören kapsamında Sarıgöl Mahallesi'nde gerçekleşecek yıkımla birlikte Mevlana, Yıldıztabya, Fevzi Çakmak, Barbaros Hayrettin Paşa ve Yeni Mahalle'de daha önce boşaltılan 454 binanın yıkımı da gerçekleştirilecek.

"2014 SONUNA KADAR 400 BİN BİRİM YIKILACAK"

Konuyla ilgilikonuşanÇevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yaklaşık 35 bin birim bağımsız konutun dönüştürülmesini başlatacaklarını belirterek, ''2013'ün sonuna kadar 200 bin,2014 yılı sonuna kadar da 400 bin birim bağımsız konut ve iş yerinin dönüşümünün başlatılmasını hedefliyoruz'' dedi.

TARİHİ YENİDEN İNŞA EDİYORUZ

Bugün tarihi bir anı yaşadığı dile getiren Başbakan Erdoğan, Hiçbir hükümetin göze alamadığı bir projeyi hayata geçirdiğini dile getirdi. Tarihi yeniden inşa ediyoruz açıklamasında bulunan Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

-5 şehir ve 8 noktada aynı anda yapılacak olan dönüşümde, start Gaziosmanpaşa ilçesinde verilecek. Gaziosmanpaşa'da "Sarıgöl ve Yenidoğan kentsel dönüşüm Projesi" kapsamında 60 dönümlük alanında ki 8 bin bina yıkılacak.

- 33 bin 529 konutun kentsel dönüşümünü yapıyoruz. Hedefimiz sonuna kadar 400 bin bağımsız konut ve dükkanın dönüşümünü başlatmak. Biz daha iyisini, modernini yapmak için yıkıyoruz.

İNSAN TOPRAĞA YAKIN OLMALI

- Fevkalade bir hal olmadıkça, biz gökdelenler dikmemeliyiz. Zemin artı 5 ya da zemin artı 4 gibi binalar yapmalıyız. Okullarımızı zemin artı 3 kat şeklinde inşaa etmeliyiz. Biz estetiğe önem vermeliyiz. İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı. Çocuklarımızın rahat rahat inip çıkabilecekleri binalar inşa etmeliyiz.

- Biz halkımızın ruh köküne hitap edecek şekilde hareket ediyoruz. Bedeli ne olursa olsun kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz...

- Biz binası dökülen, yalıtımı olmayan binalarda oturtmayacağız. Köhneleşmiş binalarla Türkiye'nin küreselleşmiş dünyada yeri olamaz. Vatandaşlarımızı sağlıksız yapılara mahkum edemeyiz.

MUHALEFETİN YÜZÜ KIZARMIYOR

- Muhalefetin bir kez iyi yaptığını dediğini ya da bizi takdir ettiklerinize şahit oldunuz mu? Dünya siz sesiz bir devrim yaptınız diyor, bunlar gidip bizi şikayet ediyor. Muhalefetin bnir kez olsun yüzlerinin kızardıklarını gödrünüz mü? Muhalefet tasavvurları da hiçbir şey yaptırmamak üzerinedir. Bilmeden anlamadan kenstsel dönüşümü de karşı muhalefet ediyorlar.

-Her insan bir cihandır anlayışıyla bugünlere geldik. Biz hak sahibi vatandaşlarımızı insanca yaşayabilecekleri konutlara kavuşturuyoruz.

İSTANBUL İÇİN PLAN ŞART

-Fatih, İstanbul'u fethettiğinde 40 bin, benim belediye başkanlığım zamanında 8,5 milyon, şimdi ise 14,5 milyon kişinin yaşadığı bir kent. İstanbul bu kadar zorlamayı kaldırmaz. Buna bir çözüm getirmemiz gerekiyor. İstanbul için yeni bir planın olması gerekiyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39