• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Başbakan Erdoğan Net Konuştu: Vatandaşım Sıkıysa Bir Hastane Kapısından Çevrilsin...

Başbakan Erdoğan Net Konuştu: Vatandaşım Sıkıysa Bir Hastane Kapısından Çevrilsin...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni düzenlemelerle birlikte vatandaşın bütün sağlık kurumlarından faydalana bildiğini hatırlatarak "Şu anda sıkıysa benim vatandaşım bir hastaneye gitsin ister özel ister devlet, kapıdan geri çevrilsin, çeviremezler&quo
Başbakan Erdoğan , Sultanahmet'te karşılaştığı ABD'li turistlere Türkiye'deki sağlık reformunu ABD Başkanı Obama için anlattı.

Bağcılar'daki Medipol Mega Hastaneler Kompleksi'nin açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan burada bir konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada 150 milyon dolara yapılan sağlık tesisi için emeği geçenleri teprik etti.

Bu dev kompleksin 4 ayrı bölümden oluşması, 470 yatak ve 246 poliklinik odası barındırdığına dikkat çeken Erdoğan, diğer pek çok özelliğine de değindi.

Başbakan Erdoğan, "Vatandaşına en kaliteli eğitim, sağlık hizmetini sunamayan bir devlet, görevini hakkıyla yerine getiremiyor demektir" diyerek bir devletin sağlığa vermesi gereken önemi belirtti.

Turistlerin Başbakan Erdoğan'dan bir isteği vardı.

Başbakan Erdoğan Sultanahmet Camisi'nde cuma namazı çıkışı başına gelen olayı da paylaştı. Başbakan Erdoğan, ''Yaklaştım yanlarına, nereli olduklarını sordum. Amerikalı olduklarını söylediler. Fakat konuyu biliyorlar. Öğrenmişler. Bana dediler ki, 'Siz bu sağlık reformunu nasıl yaptınız?'. Ben de kendilerine anlattım.
O sırada Amerika seyahatim var. Onu da öğrenmişler. 'Şimdi Amerika'ya gidiyorsunuz, bir de bunu Obama'ya anlatın' dediler.

Ben de bu olayı seyahatte Obama'ya anlattım. O da gülmeye başladı. Ama kararlıydı. Zor da olsa sonunda sağlık reformunu gerek kongreden gerekse senatodan geçirdi.'' diyerek anlattı.

Başbakan Erdoğan'ın ABD'ye gideceğini öğrenen turistler, 'Şimdi Amerika'ya gidiyorsunuz, bir de bunu Obama'ya anlatın' diyerek Başbakan Erdoğan'dan istekte bulundular.

OBAMA'YA ANLATTIM

Başbakan Erdoğan, olayı Obama'ya anlattığını, "Ben de bu olayı seyahatte Obama'ya anlattım. O da gülmeye başladı. Ama kararlıydı. Zor da olsa sonunda sağlık reformunu gerek kongreden gerekse senatodan geçirdi.'' diyerek dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, Gülsüm Tunç isimli vatandaşın 112'yi arayarak, Güney Amerika'ya giden bir yakınının orada bayılarak hastaneye kaldırıldığını duyduklarını ama kendisinden hiç bir bilgi alamadıklarını söylediğini anlattı.

Başbakan Erdoğan konuyu sağlık ekiplerinin araştırdığını ve ulaşılan hastanın Güney Amerika'da beyin kanaması geçirdiğini öğrendiklerini ve 36 saat 10 dakikalık uçuşun ardından Türkiye'ye getirdiklerini belirterek '' 6 haftalık bir tedavinin sonunda kardeşimiz hayati tehlikeyi atlatıyor ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir hale geliyor. Türkiye artık böyle bir ülke'' dedi.


BAŞBAKAN ERDOĞAN NET KONUŞTU: SIKIYSA...

Vatandaşın hiç bir hastanenin kapısından çevrilemeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Şu anda sıkıysa benim vatandaşım bir hastaneye gitsin ister özel ister devlet, kapıdan geri çevrilsin, çeviremezler" dedi.


Başbakan Erdoğan şehir hastaneleriyle ilgili olarakta,, "Bu benim aslında 9 yıl önceki hayalimdi ama ne yazık ki hala bunu gerçekleştiremedik. Ama şimdi adımlarını attık. Bazı Danıştay'da vesaire engellemeler oluyor. Bunları da aşmak suretiyle süratle ihalesini yaptığımız şehir hastaneleriyle işe başlıyoruz" dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39