• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

BAŞBAKAN ERDOĞAN PARTİMDE ÜÇ KİŞİ BANA İHANET ETTİ DEDİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN PARTİMDE ÜÇ KİŞİ BANA İHANET ETTİ DEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partimde 3 kişi bana ihanet etti demesi sonrası parti sözcüsü Hüseyin Çelik değerlendirmelerde bulundu. İşte Çelik'in açıklamaları
Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan’ın “Kendi grubumuzdan 3 kişi bize ihanet etti” diye bahsettiği kişilerin daha sonra başka partilere geçtiklerini söyledi.Bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Amasya’da partisinin ziyaretinde gazetecileri sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen toplu açılış ve fahri doktora ünvanı töreninde yaptığı konuşmada, 1982 Anayasası güncelleme çalışmaları sırasında “Çok ilginç, muhalefetin tamamı solumdan yok oldu. Kendi grubumuzdan 3 kişi bize ihanet etti, 330’u yakalayamadık. Yoksa, partilerin kapatılması tarih olacaktı” değerlendirmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Anayasa oylamalarında oy gizlidir, biliyorsunuz. Şimdi o arkadaşlarımız daha sonra zaten başka partilere geçtiler. Bir partide farklı görüşlere sahip olabilirsiniz. Bu farklı görüşlerinizi de dile getirebilirsiniz. Medeni olmanın gereğidir. Bu demokrat olmanın gereğidir. Demokrasinin gereğidir. Sayın Başbakan’ın söylediği şey şudur. Toplanıyoruz. Şu şu şu konulardaki fikriniz nedir arkadaşlar dediğiniz zaman birisi sizinle efendim ben bu konuda olması budur. Doğrusu budur dedikten sonra bir başka türlü davranırsa bu doğru değildir. Mertçe olmayan budur. Sayın Başbakan’ın işaret ettiği budur” dedi.Parti MYK toplantısında konuların müzakere edildiği zaman kendisinin de görüşlere katılmadığını hatta 1 Mart Tezkeresi sürecinde kendisinin Kültür Bakanı iken Bakanlar Kurulu’nda tezkereye ret oyu vereceğini söylediğini hatırlatan Hüseyin Çelik, “Bu tavrımın sıkıntı yaşatması halinde istifa etmeye hazır olduğumu söyledim. Ve gizli oylama olmasına rağmen ben eğer oyumun rengini belli etmeseydim kim bilecekti ki, kim hangi oy verdi. Ama ben hükümet üyesi olmanın gereği, mertlik ve dürüstlüğün gereği olarak 1 Mart Tezkeresi’ne ret oyu verdim. O manada partime ters düştüm. Ve bunu da kamuoyuna açıkça ilan ettim” diye konuştu.

Çelik, “Medeni cesaret, demokratlık ve dürüstlük sağlam bir duruş getirir. Açıkça yüz yüze konuşmalarınıza ’A’ diyeceksiniz. Sonra perdenin arkasına gidince ’B’ diyeceksiniz. Bu mertliğe yakışmaz. Şahsiyet sahibi bir bireyin yapacağı şey değil. Sayın Başbakanınımızın tepkisi onadır. Ayrıca parti kapatma meselesine gelince. Türkiye artık parti kapatma ayıbından kurtulması lazım” şeklinde konuştu.
Çelik, beraberinde AK Parti Amasya milletvekilleri Naci Bostancı ile Avni Erdemir ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile şehirdeki tarihi mekanları dolaştı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39