• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

BAŞBAKAN ERDOĞAN PKK SİLAH BIRAKACAK

BAŞBAKAN ERDOĞAN PKK SİLAH BIRAKACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İl Danışma Meclisi'nde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İl Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

Bize Anadolu aşkını, Türkiye aşkını aşılayan bizzat İstanbul'dur. Bize hizmet duygusunu aşılayan bu şehirdir. Aldığımız ilhamla aziz milletimize çok hizmet kazandırdık. İstanbul bizim arkamızda ve halkı bize destek verdiği sürece biz Türkiye'ye hizmet edeceğiz. İstanbul bir deniz feneri gibi bize yön gösterecek.

Biz başı öne eğilecek millet değiliz. Biz iradesi teslim alınacak, özgürlüğüne ipotek konulacak, istikameti başkaları tarafından belirlenecek millet değiliz.

Hiçbir örgütün irademize yön vermesine, bize ahkam kesmesine izin vermeyiz. Türkiye büyük devlettir.

TÜRKİYE KİMSENİN ŞAMAR OĞLANI DEĞİLDİR

Sabrımız, tahammülümüz, yumuşak başlılığımız kimse tarafından farklı anlaşılmasın. Türkiye kimsenin şamar oğlanı değildir. Türkiye kimsenin üzerinde operasyona ameliyata yöneliceği ülke değildir. Türkiye içişlerine karışılacak dışarıdan yasama, yürütme, yargı sistemine burun sokulacak ülke değildir.

AB'YE ÜYELİK SÜRECİ

Türkiye dış politikada kendine istikamet çizilecek ülke değildir. Biz batıya doğru akan istikabal içinde kalıba sokulacak, bir çocuk gibi avutulacak ülke değiliz.

Sözlerimi istikamet değişimi olarak algılayanlar varsa yanılgının içindedirler. Nasıl ki aziz milletimizin belirlediği istikamette yürüdüysek bundan sonra da milletin gösteridği istikamette yürüyeceğiz. Bizim oyalanmaya tahammülümüz yoktur. Biz sudan bahanelerle komik herekçelerle kapıda bekletilecek ülke değiliz.

54 yıldır Türkiye oyalanıyor. Çıkıyorlar bize kritrleri yerine getirmiyorsunuz diyor. Kriterleri karşılamadığı halde birçok ülkeyi üye yapıyorsunuz. Ama iş Türkiye'ye gelince bu kriterleri öne sürüyorsunuz.

Bir gerçek var. Biz göreve geldiğimizde o dönem yapılan her türlü liderler zirvesine Avrupa Birliği'nde katılıyorduk. Sarkozy geldi. Sarkoy liderler Merkel'le anlaştı. Ve biz liderler zirvesinden çıkartıldık. Sadece biz davet edilmemekle kalmadı. Dışişleri bakanlarımızla bile yapılan görüşmeler eserle gibi şeyler. İşi hafife aldılar. Bu arada 15 ülke Avrupa Birliği'nin üyesiydi.Bunlardan biri Güney Kıbrıs'ın dahil edilmesidir.

Davos'un benim dünyamda iki hatırası var. Bunlardan biri olumludur. Biri olumsuzdur. Olumlu olan Kofi Anna'a yaptığım tekliftir. Bende olumsuz hatıra bırakan one minute olayıdır.

Dünyada Kıbrıs diye bir devlet yoktur. Onlar sadece oyalama politikaları ile zaman kazanmaya çalışıyor.

Güney Kıbrıs hangi kriterle Avrupa Birliğine üye yapılmıştır.Bunun adalet değeri var mı?Tamami ile ideolojik yaklaşımdır. Ve Türkiye'yi almama nedenleri ideolojik yaklaşımdır. Ya sabır diyoruz. Türkiye'yi eleştire, Türkiye'nin önüne kriterler çıkaran Avrupa Birliğine soru sormak istiyorum. Siz bir yandan Türkiye'yi kriterlere uymamakla itham edip bir yandan Türkiye'ye abedel ödedeten teröre neden musama gösteriyorsunuz? Sürekli terör sorunundan dem vurduğunuz halde niçin Türkiye'nin terörle mücadelesine gereken desteği vermiyorsunuz. Avrupa ülkelerinde kırmızı bültenle aranan azılı canilere kol kanat geriliyor. Berlin'in göbeğinde bölücü terör örgütünün liderinin asılı olduğu çadırda para toplanıyor. Türkiye'de cinayet işledikleri sabit olan militanlar mahkemelrde hoşgörü ile yargılanıp, komik cezalarla sokağa salınıyor. Terör örgütlerinin para toplanmasına, bu paraları sevk ve idare etmelerine müsama gösteriliyor. O azalı teröristler benim ülkemde alçakça suikastlar düzenliyor. Biz bunları o yöneticilerin önüne koyduğumuzda özgürlük diyorlar. İnsan katletmek ne zamandan beri özgürlükten sayılır oldu. Terör örgütü kurmaya musama göstermek ne zamandan beri demokrasi oldu? Sizinle terörle mücadelenize biz destek vereceğiz. Bizim Avrupa Birliği noktasında tahammülümüz zayıfladığı gibi terör konusunda musamamız kalmamıştır. Paris'teki olay, ardından ABD Elçiliğine gerçekleştirilen olay Avrupa ile teör arsındaki muhabbetin sorgulanması gereğini ortaya koymuştur. Biz bunun üzerine kararlılıkla gideceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NA KIS KIS GÜLÜYORLARDIR

CHP Genel Başkanı Portekiz'e gitti. Orada Türkiye ekonomisini yerden yere vurmaya çalıştı. CHP Başkanı'nı dinleyen üyeler bu yoldaşın kendi ülkesinden haberi yok demişlerdir. İçlerinden kıs kıs gülmüşlerdir. Avrupa'da Türkiye ekonomisinin başarı hikayeleri konuşuluyor ama bu beyefendi çıkmış Portesiz'de yergi ortaya koyuyor. Türkiye'nin sessiz devrimleri her yer konuşuluyor ülkemizin ana muhalefeti bunları konuşuyor.

PKK SİLAH BIRAKACAK

Terör meselesini gündemimizden çıkartacağız. Türkiye'yi çekemiyenler tarafından desteklenen terör olgusundan kurtulmak durumundayız. Hafta içinde çıkarttığımız yaasayla terörün finans kaynaklarına darbe vuruyoruz. Bu konuda da yersiz kaygıların okuştuğunu görüyorum. Bu yeni yasa terörle mücadeleye etki katacak yasadır. Silahların bırakılması, fikirlerin siyasetin konuşması için adımlarımızı atıyoruz. Bölücü terör örgütü silahlarını bırakmadığı sürece güvenlik güçlerimizden kimse operasyonları durdurmasını beklemesin. Onlar silahları bırakacak ve bırakmakla da kalmayacak.

YEREL SEÇİMLER

Biz seçim çalışmalarını seçimin bittiği andan itibaren başlatırız. Biz bugün seçim çalışması başlatmıyoruz. Bizim çalışmamız 2011'de başladı.Biz diğer partiler gibi seçime bir ay kala sahaya çıkanlardan değiliz. Bu sandıklar kapanıyor. Yeni seçimler için hazırlıklar başlıyor' dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39