• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

BAŞBAKAN ERDOĞAN: “SOMA’DAKİ YARALARI SARDIK, SARACAĞIZ, SOMALİ’YE DE ULAŞACAK GÜÇTEYİZ”

BAŞBAKAN ERDOĞAN: “SOMA’DAKİ YARALARI SARDIK, SARACAĞIZ, SOMALİ’YE DE ULAŞACAK GÜÇTEYİZ”
Erdoğan'dan 'Somali'yi bırak Soma'ya bak' sözlerine yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz milletimiz desteği ile de Soma’ya da ulaştık, oradaki yaraları sardık, saracağız ama Somali’ye de ulaşacak güçte bir devletiz" dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “GaziMustafa Kemal, kendisine doğum tarihi sorulduğunda ‘19 Mayıs’ diye cevaplamıştır. Kendi ifadesiyle doğum yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal’in hatırasına denk düşen anlamlı bir açılış yapıyoruz” dedi.

Türkiye Koordinasyon ve İşbirliği Ajansınca (TİKA) Filistin, Makedonya, Somali, Tunus ve Gürcistan'da yapımı tamamlanan projelerin eş zamanlı açılış töreninden konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün 19 Mayıs. Gazi Mustafa Kemal’in 1919’da Samsun’a çıkarak, milli mücadelenin ataşeni yaktığı o anlamlı günün 95. yıldönümünü idrak ediyoruz. Türkiye genelinde tüm gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, Gazi

Mustafa Kemal’i minnetle yad ediyoruz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi, ahirete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Atatürk’ün kendi deyimi ile doğum yıldönümünde önemli açılışlara imza atıldığını belirten Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal, kendisine doğum tarihi sorulduğunda ’19 Mayıs’ dişe cevaplamıştır. Kendi ifadesiyle doğum yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal’in hatırasına denk düşen anlamlı bir açılış yapıyoruz. Başta TİKA olmak üzere birçok kuruluşumuzla gerçekleştirdiğimiz projeler doğrudan doğruya 19 Mayıs ruhu ile örtüşen projeler” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: “SOMA’DAKİ YARALARI SARDIK, SARACAĞIZ, SOMALİ’YE DE ULAŞACAK GÜÇTEYİZ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Allah’ın izni, milletimiz desteğiyle de Soma’ya da ulaştık, oradaki yaraları sardık, saracağız ama Somali’ye de ulaşacak güçte bir devletiz” dedi.

Türkiye Koordinasyon ve İşbirliği Ajansınca (TİKA) Filistin, Makedonya, Somali, Tunus ve Gürcistan'da yapımı tamamlanan projelerin eş zamanlı açılış töreninden konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yurtdışında yaptığı yardım çalışmalarını anlattı. “El uzatmak bizim milli kültürümüzdür” diyen Başbakan Erdoğan, “İktidara geldiğimizde 2002’den önce Türkiye alan el konumundaydı. Büyüyen ekonomi ile birlikte o dönemi kapattık artık veren el konumuna yükseldik. Yılda bu noktada yaptığımız yardım 2.5 milyar doları aşmış vaziyette. Veren el alan elden hayırlıdır. Son 12 yılda sadece TİKA’ya 1 milyar liranın üzerinde kaynak aktardık. TİKA kurulduğu yıldan buyana 15 bin proje gerçekleştirdi. 13 bin adedini son 112 yılda başardı. Kalkınma yardımlarında üst üste dünyada birinci olduk” diye konuştu.

Türkiye’nin uluslararası yardımların eleştiri konusu yapıldığını belirten Erdoğan, “‘Somali’yi bırak Soma’ya bak’ tarzında insan ve vicdan dışı ifadeler üretildi. Acımız çok sıcakken, yaralarımız tazeyken, yürüklerimiz kanarken bu eleştiriler üzerinde durmayacağız. Biz Allah’ın izni, milletimiz desteği ile de Soma’ya da ulaştık, oradaki yaraları sardık, saracağız ama Somali’ye de ulaşacak güçte bir devletiz. Biz 2002 yılı öncesi Türkiye değiliz artık” şeklinde konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39