• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

"BAŞBAKAN ERDOĞAN TERÖR BİTİSİN YOKSULLUK KALMAYACAK"

"BAŞBAKAN ERDOĞAN TERÖR BİTİSİN YOKSULLUK KALMAYACAK"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mardin'de toplu açılış töreninde konuştu...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün bitmesi için adımlar attıklarını, artık başta anneler olmak üzere vatandaşların da sorumluluk alması gerektiğini ifade ederek, “Artık eyleme geçme sırası sizde. Sizden şu teröre, terörün sinsi baskısına artık dur demenizi, karşı çıkmanızı bekliyoruz” dedi.

Konuşmasına törene katılanları selamlayarak başlayan Başbakan Erdoğan, Mardin’i çok sevdiğini, her sene en az bir kere geldiğini söyledi. Erdoğan, “29 farklı eser ve yatırımı bugün, burada resmi olarak hizmete alıyoruz” dedi. Başbakan Erdoğan, Mardin genelinde bugün ve yarın açılışı yapılacak yatırımların toplam değerinin 31 milyon TL olduğunu duyurdu, bunlar hakkında bilgi verdi. Tüm kadınların yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Erdoğan, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla yasal adımlar attıklarını anlattı. Erdoğan, şiddete karşı sessiz kalmamaları yönünde kadınlara çağrıda bulundu.

KAÇAK ELEKTRİK VURGUSU

Mardin’de kaçak elektrik kullanımının yüksek olduğunu kaydeden Erdoğan, “Mardin'de de maalesef kayıp kaçak oranı elektrik enerjisinde yüzde 76'lara ulaşmış durumda. Yani tüketilen elektriğin dörtte biri tahsil ediliyor” dedi. Erdoğan, Mardinlilerden bu konuda hassas olmalarını isteyerek, “Mardinli kardeşlerimin yasalardan önce kendi vicdanlarıyla hareket edip bu yönetimin önüne geçmelerini istiyorum. Benim Mardinli kardeşim helal ve haramın ne demek olduğunu çok iyi bilir” diye konuştu.

Mardin’in yerel seçimlere ‘büyükşehir belediyesi’ olarak gireceğini hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bunun kente büyük getirisi olacağını ifade etti. Erdoğan, “Mardin son 10 yılda kardeşlikle büyüdü. İnşallah daha da büyüyecek, güzelleşecek” diye konuştu.

SÜRECE DESTEK İSTEDİ

Ret, inkar ve asimilasyon sorunlarına son verdiklerini söyleyen Erdoğan, terörün bitmesi için başlatılan süreçte artık Kürt kökenli vatandaşlar ve kadınlar başta olmak üzere herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirterek, “Yıllar boyunca görülmeyen, inkar edilen, ihmal edilen, meselelere samimiyetle eğildik. Doğunun Güneydoğu'nun kırık kalbini tamir etmek için çetin bir mücadele verdik. Artık öyle bir noktaya geldik ki şimdi söz sırası sizde. Artık eyleme geçme sırası sizde. Sürece dahil olma sırası sizde. Biz hükümet olarak onlarca adım attık, şimdi sizlerden bir adım bekliyoruz. Biz bu adımı özellikle hanım kardeşlerimizden, annelerden bekliyoruz. Sizden şu teröre, terörün kanlı cinayetlerine, şu terörün sinsi baskısına artık dur demenizi, karşı çıkmanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

"TERÖR BİTSİN YOKSULLUK KALMAYACAKTIR"

Güneydoğu Anadolu’ya yatırımcıların gitmediğini, bunun sebebinin terör olduğunu belirten Erdoğan, “Eğer şu terör bitsin, Tunceli'de, Van'da, Şırnak'ta, Bitlis'te yoksulluk diye bir şey kalmayacaktır, o zaman oraya yatırım gidecektir” diye konuştu.

"YUMRUKLARIN SIKILI OLDUĞU BİR TOPLUM BARIŞ TOPLUMU OLMAZ"

Barışı tesis etmenin savaştan daha zor olduğunu ifade eden Erdoğan, fikri olmayanların, kendi fikrine inanmayanların silaha sarıldığını söyledi. Erdoğan, “Artık silahı gömün, silahı bırakın, yumrukların sıkılı olduğu bir toplum barış toplumu olmaz. Terörü Türkiye'nin gündeminden söküp atacağız. Elinizden bir şey geliyorsa, o yanlışı elinizde düzeltin. Eğer elinizden bir şey gelmiyorsa o zaman o yanlışı dilinizle düzeltin”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39